Saltusi fegyverzet

Go down

Saltusi fegyverzet

Témanyitás  Gemorick on Kedd Márc. 14, 2017 9:46 am

Először is pár alapvető információ! MINDEN Fejvadász munkát végző saltusi már a kiképzése alatt választ egy lőfegyvert, aminek mesterfokú használatára oktatják, ergo, egy puskát alapból, ingyen magáénak tudhat. Hogyha váltani szeretne, vagy egy másikat is megszerezni, azt természetesen már meg kell vennie. A vadászkés és a vértezet szintén alapfelszerelés, csak úgy mint a rapier. A többit (gránátok, páncélkesztyű, stb.) meg kell vennie, ha használni óhajtja. FIGYELEM! Saltusi gyártmányú, kristályporral működő puskát a Fejvadászokon kívül bárki számára birtokolni SZIGORÚAN TILOS!

Egy pár sor a Saltusi fegyverek működéséről: A puskákba egy elementál kristályt építenek, amire elsütéskor egy kékacél csappantyú csap, ezzel kihajtva a kőből a lövéshez szükséges erőt és képességeket. A kristályok csak bizonyos mennyiségű lövésre elég energiát tudnak adni, ezért a Saltusiak háromhavonta kötelező jelleggel ellenőriztetik és ha kell cserélik őket.


A Csappantyús:

Teljes és hivatalos nevén Csappantyús légpuska. Senkit ne tévesszen meg az elnevezés, ezzel nem verebekre szokás vadászni. A Csappantyús a legpontosabb célzást lehetővé tevő saltusi fegyver. Mivel a fegyver ütőszeges szerkezetű, nem kell külön bajlódni a puskapor és a golyó régimódi betöltésével, a fojtással és a töltővesszővel. A szerkezetbe légelementál kristályt építenek, ami megsokszorozza a kékacél golyó sebességét. A célzás biztonsága érdekében a kakas különleges, hajszálrugós szerkezetű. A fegyver hátultöltős, csöve hosszú és vékony. Elsütése tökéletesen zajtalan és a töltény kétszer olyan sebesen távozik a csőből, mint az átlagos fegyverek esetén. Kiváló mesterlövészpuska, lesből bárkit le lehet szedni.
Fegyver: 18.000 arany
Tár:400 arany/ 20 darab

Vörös Trombon:
Tűzkristállyal működtetett trombonpuska. Az efféle puskából egyszerre több, sima vagy szegecses, esetleg láncos golyót lőnek ki, ami közelharc esetén minimum három-négy helyen lyukaszt halálos sebet a célpontba. Vagy egyet-egyet három célpontba. A trombon végére gyakorta szerelnek rugós bajonettet, aminek a pengéjét egy retesz tartja a kakastól pár araszra visszahajtva. A reteszt eltolva a bajonett előrecsapódik. A fegyver tusa nehéz, sárdiófa munka, a cső közepesen hosszú, a torkolata széles. A használatakor a tűzkristály apró, helyi robbanást gerjeszt, a közel állókat megpörköli, a golyókat pedig izzásig hevített állapotban repíti a kiszemelt célpont felé.
Tár:250 arany/40 darab
Puskapor: 200 arany/ 20 lövés


Fekete Trombon:
A földkristályok felhasználásához sokat kellett törnie a saltusiaknak a fejüket, végül a fekete trombon gránátvetőnek is beillő szerkezete mellett döntöttek. A fegyver szürke lőporral működik. A trombonba töltött sörétlövedékek súlya és mérete a kristály aktiválására megnövekszik, így akár öklömnyi lyukat is üthet a célponton. Nagyon nem szép halál, de a célnak tökéletesen megfelel.
Fegyver: 18.000 arany
Tár: 250 arany/ 15 lövésre elegendő
Puskapor: 200 arany/ 20 lövésre elég/ezzel viszont nem lehet variálni/Villanópisztoly:
A fegyver működési elve: az elvakított ellenfél nehezen ugrik el a golyó elől. Mivel a fénykristálynak nem jelentős a hajtóereje, ezért a puskaport durrhigannyal keverve használják a kisebb méretű pisztolyoknál. A pisztoly forgótáras, összesen négy nagyméretű töltény fér belé. A fegyver két ravasszal van felszerelve, az alsó meghúzásával az új töltényt lehet betölteni, a felsővel pedig a fegyvert lehet elsütni. Lövéskor nagy fényerejű villanás vakítja el a torkolattűzzel szemben állókat
Fegyver: 16.000 arany
Tár: 400 arany/20 tölténySzikravető:
Ez az egyszerű, kétfunkciós muskéta elég gyakorta használt fegyver. A csöve hosszú, a végére bajonett szerelhető. Azokon a helyeken, ahol a muskéta használója a fegyverhez ér, ott faborítással látták el. Könnyen és megbízhatóan használható, a meghibásodás nagyon ritka.
A szikravetőt két különböző kristállyal láthatják el tervezői (villám illetve vízkristály), de a gyakrabban használt a villámkristályos fajta, ami - bár csak sörétes golyókkal működik- magatehetetlenné sokkolja a célpontot. A másik kristály ritkábban használt, és a saltusiak között a vízköpő névre hallgat. Felhasználása igen speciális, hiszen miután a vízkristályt aktiválják, vastag vízsugarat gerjeszt magából. Tűzoltásra kiváló, de a saltuson szokásosan közlekedő felfedező és kereskedőcsapatok is gyakorta használják a vízkészletül pótlására.
Fegyver: 17.000 arany
Tár(villámporos): 400 arany/20 töltény
Tár(vízköpő): 250 arany/20 töltény
Közelharci fegyverek és páncélzat

Rugós vadászkés:
A leggyakrabban használt közelharci fegyver. A kés maga gyönyörűen cizellált, hosszúkás skatulya, amíg egy titkos ponton meg nem nyomja a használója: A kétarasznyi penge azonnal előugrik és harcra kész. Használat után ugyan úgy visszarejthető a biztonságos foglalatába. Nagyon finom mechanikus munka, bár nem látszik rajta első ránézésre. ALAPFELSZERELÉS
Ár:9000 arany

Kékacél rapier:
Karcsú pengéjű, terjedelmes kosarú kard, amely kötelező, ám annál ritkábban használt felszerelés a saltusiaknál. Nem különösebben díszített, és kapitányi rang felett feketítik a pengét.
Ár:4000 arany

Kékacél páncélzat:
Minden saltusi fejvadász visel az egyenruhája alatt egy sűrű és nagyon strapabíró láncvértezetet, ami a legfontosabb helyeken fémlemezekkel van erősítve. Mivel kékacél, jobban ellenáll a varázslatoknak, és a fejlett saltusi kovácsmesterségnek köszönhetően a legtöbb kardcsapást és egyéb támadást is kiválóan eltéríti. Rozsdamentes és nagyon ritkán kell javíttatni. ALAPFELSZERELÉS
Ár: 15.000 arany

Páncélkesztyű:
Fekete bőrkesztyű, amelyet vaslemezekkel erősítenek meg. Magasabb tiszteknél a lemezek alá mechanikus tűt is építenek, amelyet erős nyugtatót juttat annak a bőre alá, akit egy trükkösebb ütéssel szándékoznak leteríteni. A tű rugóval működik, és a csuklónál egy kioldó billentyűvel lehet aktiválni.
Ár:7900 arany
Gemorick
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.