A legelterjedtebb faeld babonák és néphiedelmek

Go down

A legelterjedtebb faeld babonák és néphiedelmek

Témanyitás  Falondril on Pént. Márc. 24, 2017 3:26 pm

Szimmetria-átok: Talán a legelterjedtebb babona egész Vidatharon. Lényege, hogy mindennek szimmetrikusnak kell lennie, különben el lesz átkozva. Amennyiben valami olyasmivel találkozunk, mely nem követi ezt a normát, azt minden eszközzel szimmetrikussá kell tenni.
 
Mankaenus: Mankaenusról úgy tartják, hogy egy ősi húsmágus, aki mások vérével fiatalítja magát. Ez nagyjából az egyetlen biztos pont az egész történetben, ugyanis a részletek tájegységről tájegységre változnak: északon csupán egy mumus, akivel a szülők rosszalkodó gyerekeiket riogatják, míg keleten egy kifejezetten gonosz figura, aki álmában ragadja el áldozatait, délen pedig egy amolyan igazságosztó, aki megbünteti a banditákat és egyéb bűnözőket.
 
Melgort károgás: Ha egy melgort károgni kezd, akkor vizet kell locsolni a hátunk mögé, így a nagymacskának elmegy a kedve a támadástól. Ha bárkit megkérdezünk arról, hogy hallott-e már melgortot károgni, a legtöbbször a válasz rá csak annyi, hogy reméli nem is fog soha.
 
Só szórás: Ez egy nagyon egyszerű hiedelem: a csata előtt sóval fel kell szórni a majdani csatamezőt, különben biztos a vereség.
 
No’edha-röpte: Amennyiben egy no’edha olyan közel repül a földhöz, hogy tisztán ki tudjuk venni a vonásait, hasra kell vetnünk magunkat, háromszor jobbra és balra gurulni, majd manát szórva, széttárt karokkal üdvözölni a madarat. A katonák között nem annyira elterjedt, de a falvakban rendkívül népszerű.
 

Jurkfutás: Évente egyszer a falusiak rendezik meg ezt az ünnepséget, melynek során egy férfi és egy nő jurknak öltözve hétszer körbefutja a falut, utána egy tűzmágus elégeti a jelmezeket. Ezután egész napos ünneplés veszi kezdetét. Ezzel gátolják meg a jurkok elszaporodását, hogy ne tarolják le a vetést. A városokban csupán az egész napos ünneplés aspektusa maradt meg a szokásnak.
Falondril
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.