-=Füstváros=-

1 / 3 oldal 1, 2, 3  Next

Go down

-=Füstváros=-

Témanyitás  Falondril on Hétf. Márc. 27, 2017 7:35 pm

Füstváros

közbiztonsági szint: alacsony-közepes


Füstváros amolyan mostohagyermek a domhani kerületek között. A Városközpont diverzitása, magasztos művészeti csodái és építészeti remekei már nem jutnak el idáig, a Peremkerületek között pedig itt a legnyomasztóbb az atmoszféra. A többszintes, kormos bérházak között kacskaringózó, szűk macskaköves utcákon mindig megreked a víz, a csatornarendszer többször eltömődik vagy túlfolyik, és még a szenes arcú utcakölykök vidám fogócskája is csak kevés felüdülést hozhat az állandóan füstszagú városrész látképébe. Ezért is nevezték el Domhan legnagyobb ipar negyedét Füstvárosnak. A gyárak éjt nappallá téve működnek, miközben folyamatosan eregetik magukból a fekete, kormos füstfelleget. Nem egyszer esett már meg, hogy szélcsendben az egész kerületet betakarta a fekete takaró, félhomályba borítva ezzel lakókat és munkásokat egyaránt. Nem is szeretnek sokan itt élni: az átlagos lakásbérlési időtartam nem nagyon haladja meg a három hónapot.
avatar
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: -=Füstváros=-

Témanyitás  Falondril on Pént. Júl. 14, 2017 9:01 pm


Nort Southand - Éjsötét titkokCsendes napnak ígérkezett. Reggel nem volt túl nagy tömeg az utcákon, a piaci kofák sem erőltették meg hangszálaikat, és még a laer utcazenészek is úgy döntöttek, inkább a Portálok Lugasában élvezik a ragyogó napsütést. Az idilli kép egészen késő délutánig tartott, amikor egy saltusi őrjárat egy kis papírost nyomott Nort kezébe, miközben elfutottak mellette.
A cetlin mindössze ennyi állt: Füstváros. Mindenki. Azonnal.
Az írás valamelyik Tranavalos fivértől származhatott, azonban a külalak alapján megállapíthatatlan lett volna, hogy melyiktől, ugyanis sütött róla, hogy nagy sietség közepette íródott.
Így hát Nort most éppen a saltusi műveleti központban várakozott, melyet sebtében állítottak fel Füstváros szélén. Wradeck és Raswerad elöljárók éppen eligazították az egyes csapatok vezetőit a rájuk váró feladatokról, a külsősöknek viszont meghagyták, hogy kicsivel távolabb gyülekezzenek. Alacsony létszámuk ellenére is kitűntek a saltusiak tömegéből: ha az egyenruha hiánya nem lett volna elég, fegyverzetük sokszínűsége rögtön elárulta, hogy ők bizony nem a Lovagrend beosztottjai. Egy faeld teljes feketeacél lemezpáncélban, haptákban várakozott, egy domhani a falnak dőlve körmét tisztította késével, egy másik pedig egyszerűen csak fel-alá járkált, hogy elüsse az időt. Egyszóval: mindenki talált magának elfoglaltságot.
Nagyjából tíz perc elteltével, kicsivel több, mint egy tucat saltusi indult meg a tarka-barka társaság felé. Lépteik meglehetősen sietősnek tűntek, és amikor egyikük megszólalt, hangjából is kicsengett, hogy már inkább cselekedne, semmint beszélne.
- Nincs sok időnk, úgyhogy gyors leszek: tömegverekedés tört ki, és az egyik őrjáratunk bent maradt. Mint azt gondolom maguk is észrevették, odabent túl sötét van, hogy lássuk, mire lövünk, ezért először ki kell hoznunk őket. Ha megvannak, jelezzük a pozíciójukat, és a többiek gondoskodnak minden egyébről. Akinek elhangzik a neve, az csatlakozzon a kapitányához!
Nagyjából nyolc név hangzott el mielőtt Nortot szólították volna. Három magas saltusi és egy kromat mellé lett beosztva. Az egyik, kicsit idősebbnek tűnő saltusi bólintott, majd intett, hogy mindenki kövesse őt.
 - Én Kravadrick kapitány vagyok, ők ketten pedig Twik és Lazdrak vadászok. Ha van még kérdésük, akkor most feltehetik őket.
avatar
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: -=Füstváros=-

Témanyitás  Nort Southand on Pént. Júl. 14, 2017 9:25 pm

Nort karimás kalapja alatt alig lehetett látni a szemét. Ő maga viszont mindent látott, és érzékelt. Ismertetőjegyévé vált sötét szövetkabátja volt róla, alatta bőrmellénnyel és inggel. Derekán lógott kékacél revolvere a tokjában, míg a másik oldalán látható övtáskájában tartotta a piruláit és egy kis üveg alkoholt. Már akkor volt benne egy kis pia, mikor elindult Füstvárosba, leheletét pedig szájfrissítővel tette semlegessé. Józanul nem lehet ölni.
A gunslinger bőrcsizmája nyomokat hagyott a porban, ahogy követte a színes társaságot. Nem voltak kérdései, és igazából mondandója sem. Nort sosem koptatta feleslegesen a száját. Hagyta, hogy a tettei beszéljenek belőle. Bár a feladat igazából még el sem kezdődött, máris úgy érezte magát, bárcsak lenne már inkább vége. Nem vágyott másra, minthogy a Féllábú Geliarban megigyon pár pohár töményet, és ne gondoljon arra, mi lesz majd másnap.
avatar
Nort Southand
Játékos

Hozzászólások száma : 17

Karakterlap
Név: Nort Southand
Rang: Gunslinger
Mana:
150/150  (150/150)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: -=Füstváros=-

Témanyitás  Falondril on Pént. Júl. 14, 2017 9:59 pm

Nort Southand - Éjsötét titkok


Krvadrick kapitány egy bólintással nyugtázta, hogy mindkét külsős munkatársának elegendő volt az elhangzott információ. Lépteit meggyorsította, kabátja szintje lobogott a menetszéltől. A két vadász hasonló rohamtempót diktálva haladt mellette. A kromat egy kissé lemaradt, és lihegve kiáltott előre a kapitánynak:
 - Értem én, hogy ki kell hozni a többjeket, de még csak a nevünkre sem vagy kíváncsi?! - kérdezte ingerülten.
 - Khadmurish Gabhid és Nort Southand. De ha szeretnéd, akkor lehettek egyszerűen csak "Kromat" és "Pisztolyhős". Melyik tetszik jobban?
A kromat csak magában morgott, és inkább nem szólt egy szót sem. Csendben haladtak tovább.
Ahogy elérték a saltusi őrposztot, mely az utcát figyelte, rögtön érezhetővé vált, hogy mire gondolt az elöljáró, amikor rossz látási viszonyokra panaszkodott: a nap utolsó fénysugarai gyengén világítottak meg bármit is, még a Városközpontban is, de itt Füstvárosban ez hatványozottan érvényes volt. A vastag füstfelleg, mely a kerület fölé telepedett még azt a kevéske fényt is kizárta, melyet a lenyugvó nap nyújtott. Az őrposzton túl áthatolhatatlannak tűnő sötétség emelkedett, az utcalámpák fényének azonban nyoma sem volt.
 - Helyzet? - kérdezte a kapitány.
 - Relatíve csendes minden. Nemrég jött láttunk egy pár villanást, valószínűleg egy faeld játszadozik. Olyan koromsötét van a túloldalon, hogy meg merem kockáztatni, még az orromig sem látnék el. - válaszolt az egyik őr. El sem mozdult a lőállásból miközben jelentett.
 - Persze, mert teljesen vak vagy, te bolond! - élcelődött egy társa. Halk kuncogás futott végig a saltusiakon, Kravadrick viszont kifejezéstelen arccal fordult a két külsős felé.
 - Melyikőtök a fénymágus?
 - Én vagyok. - válaszolta egykedvűen a kromat.
 - Akkor hajrá, vezess! - adta ki a parancsot a kapitány.
avatar
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: -=Füstváros=-

Témanyitás  Nort Southand on Pént. Júl. 14, 2017 11:18 pm

Nort mindig is ironikusnak gondolta a "pisztolyhős" szót. Olyan hősöket jelölt, akik fegyverrel szolgáltattak igazságot. Egy igazi hősnek nem kellene, hogy szüksége legyen fegyverrel, pláne nem pisztolyokra.
A gunslinger némaságba burkolózva követte a társait, jóformán oda sem figyelt a párbeszédekre, melyeket egymás között folytattak. Az abszolút kedvtelenség mámorító unalmában lubickolt, mint a lány, akinek sok-sok új ruhája van, de nem tud mit felvenni, és ezért le van törve. Azért hogy kimutassa, figyel ő az utasításokra, bólintott egyet, majd a kabátját oldalra húzta a pisztolya fölött. Jobb kezét a revolver - mely feltehetően több évszázados volt - markolatán pihentette, jelezvén, hogy felkészült.
Készen állt követni a fénymágust.
avatar
Nort Southand
Játékos

Hozzászólások száma : 17

Karakterlap
Név: Nort Southand
Rang: Gunslinger
Mana:
150/150  (150/150)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: -=Füstváros=-

Témanyitás  Falondril on Szomb. Júl. 15, 2017 1:38 pm

Nort Sothand - Éjsötét titkok


A sötétség túloldala... sötét volt. A sokkoló felfedezés következményein (történetesen, hogy a kis csapat alig látott valamit) még az sem segített sokat, hogy Khadmurish magasra tartotta a kezét, hogy a lehető legnagyobb területet bevilágítsa. A kis fénykör szélén túl már csak táncoló árnyakat lehetett kivenni, esetleg egy-egy épület fekete körvonalait, ha az ember elég szemfüles. A saltusiak idegesen készenlétbe helyezték fegyvereiket.
 - Emlékezzetek, - mondta Kravadrick suttogva - semmi halálos támadás. Ha valaki megrohamozna minket, csak végtagra lövünk. Ha lehet kerüljük a konfrontációt, és csak az itt rekedt őrjárat után kutatunk.
A kromat helyeslően morrant egyet, a két vadász pedig egyszerűen bólintott.
A verekedés zajai egyre erősödtek, ahogy kis csapat egyre beljebb és beljebb hatolt a sötét utcán, de nem érte őket támadás. A közvetlen közelükben még csak lépteket sem hallatott senki. A kapitány már éppen szóra akarta nyitni a száját, amikor Lazdrak felkiáltott, maga elé mutatva.
 - Krav! Ott!
 - Látom. Gabhid! Fényt!
Messziről csupán egy szemétkupacnak tűnt, melyet valaki egy utcalámpa tövében hagyott. A furcsa az egészben az volt, hogy a fényforrás egyáltalán nem működött, annak ellenére, hogy külsőre semmiféle probléma nem látszott rajta.
Közelebb érve azonban már mindegyikük látta, hogy az nem egy szemétkupac, hanem egy összevagdalt hulla.
avatar
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: -=Füstváros=-

Témanyitás  Nort Southand on Szomb. Júl. 15, 2017 2:52 pm

A gunslinger már kezdett örülni, hogy valami akció következik, de csak egy hullát találtak.
Ugyanakkor valami azt súgta neki,
hogy bejöttek a darázsfészekbe. Sok támadó csalja lépre az ellenségek hullákkal, és ha most is ilyen helyzet állt elő, akkor bizony elég ostobán cselekedtek. Mivel szükségét érezte, belenyúlt a táskájába, előhúzott egy kis üveget, gyorsan lekapta róla a kupakot, majd meghúzta. Az alkohol mámorító érzése eltompította a félelmét, így újra higgadt volt, akár a halál.
Az üvegre visszacsavarta a kupakot, majd visszasüllyesztette a táskába. Jobb keze ismét a revolverre tévedt, melynek megsimogatta a markolatát.
Mintha csak türelemre intené halálos társát.
avatar
Nort Southand
Játékos

Hozzászólások száma : 17

Karakterlap
Név: Nort Southand
Rang: Gunslinger
Mana:
150/150  (150/150)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: -=Füstváros=-

Témanyitás  Falondril on Szomb. Júl. 15, 2017 3:59 pm

Nort Southand - Éjsötét titkok


Kravadrick a holttest mellé guggolt, hogy megvizsgálja. Ami Nortnak is feltűnhetett, hogy a vágások elég mélyre hatoltak, néhol csak a bőr tartotta egybe a testrészeket. Az érdekes az volt, hogy a sérülések jelentős hányada az arcon és a torzón koncentrálódott, míg a végtagok esetében alig voltak megfigyelhetők. Az áldozat jobb kezéről hiányzott három ujj, bal bicepszéből pedig kivágtak egy jelentősebb darabot, de ezen kívül más károsította a végtagjait.
 - Tippek? - kérdezte a kapitány.
 - Termetre kadmet - vágta rá Khadmurish - és valószínűleg összeszólalkozott egy hasonszőrű egyénnel. Mit számít ez? Nem ezért vagyunk itt.
 - Nagyon is sokat számít maga locsogó lámpa. - válaszolta Lazdrak ingerülten - Könnyen beazonosíthatjuk, hogy mivel állunk szemben.
 - Kadmetekkel, mi mással? Egy tömegverekedés a Peremkerületekben, úgy ordít róla...
 - Csöndet! - szólalt meg Twik. Szikravetőjét tüzelésre készen tartva meredt egy pontra a fénykörön kívül.
 - Hallottál valamit?
 - Nem vagyok benne biz... - összetörő üveg hangja szakította félbe. Kravadrick és Lazdrak rögtön mellette termettek, fegyvereiket készenlétben tartva vártak még egy hanghatásra. Tíz másodperc feszült csend után Kravadrick Northoz és a Khadmurishoz fordult.
 - Menjenek nézzék meg! mi fedezzük önöket.
avatar
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: -=Füstváros=-

Témanyitás  Nort Southand on Szomb. Júl. 15, 2017 4:23 pm

Fedeztek, mi? - gondolta magában a gunslinger, majd vállat volt.
Keze a markolaton ökölbe szorult, majd lassan, ráérősen szabadította ki a fegyvert a tokjából. Előre szegezte, és a zaj irányába lépdelt, óvatos léptekkel. A kékacél revolverrel tökéletes szem-kéz koordinációt tartott fenn. A pisztoly nem csak fegyver volt, hanem gyilkos akaratának kiterjesztése is, mely tüzes fénnyel közvetíti annak szavait.
Nort magabiztosan tartotta maga elé a társát, mint aki inkább beszél a fegyverhez, mint a fénymágushoz. Közben pedig Lance Lotter leckéin járt a feje. Az első lépésen: nem a fegyverrel célzok. Az, ki a fegyverével céloz, elfeledte az apja arcát. A szememmel célzok. Nort pedig sok igazságot látott a szavak mögött.
Amikor harcolt, nem volt teljesen önmaga. Mintha valami ősi erő irányította volna a testét, ami sokkal öregebb mindennél, ami e világon van. Még a fegyvernél is.
avatar
Nort Southand
Játékos

Hozzászólások száma : 17

Karakterlap
Név: Nort Southand
Rang: Gunslinger
Mana:
150/150  (150/150)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: -=Füstváros=-

Témanyitás  Falondril on Szomb. Júl. 15, 2017 8:01 pm

Nort Southand - Éjsötét titkok


A kromat felvette a gunslinger lassú tempóját, világító jobb kezét pedig ökölbe szorítva mellkasához süllyesztette. Az újdonsült fényviszonyok sejtelmes félhomályba burkolták a mágus és a gunslinger alakját, mely ugyan kedvezett lassú, hangtalan közeledésüknek, meglehetősen nehezítette a látást. Khadmurish bal kezében egy kicsi tőr villant, jelezve, hogy ő is készen áll bármiféle rajtaütésre.
Az utca túloldalára érve egy kocsma előtt találta magát a páros. Ablakai egytől egyig be voltak törve, ajtaja pedig a deszkapadlón hevert. Az utcakövön és néhány betört ablak szilánkján alvadt vérnyomok voltak fellelhetők, és Nortnak feltűnt, hogy az egyik ablakban egy metszőfog is megmaradt. Fény hiányában azonban mást nem lehetett észrevenni.
 - Rendesen elbántak ezzel a hellyel, mit ne mondjak. - szólalt meg ismét a kromat fénymágus - Gyere, valószínűleg csak az egyik üvegdarab adta meg mag...
Halk lélegzetvétel hallatszott. Khadmurish azonnal maga elé emelte kését, majd túlharsogva a messziről hallatszó verekedés zajat felkiáltott:
 - Azonnal gyere elő feltartott kézzel! És semmi trükk!
Apró, elfojtott sikoly volt a válasz.
 - Gyerünk, tedd, amit mondtam!
Deszkák nyikorgása közepette a rejtőzködő egyén előmászott búvóhelyéről. Amikor Khadmurish felemelte a kezét, hogy lássa mi történik, mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy az ajtóban nem más áll, mint egy reszkető kisfiú.
avatar
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: -=Füstváros=-

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 3 oldal 1, 2, 3  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.