Lod'Forhani Lebegők

Go down

Lod'Forhani Lebegők

Témanyitás  Gemorick on Csüt. Márc. 30, 2017 8:25 pm

Alapismeretek:

Faj: Lebegők
Származási világ: Lod'Forhan
Főváros: Lod'Forhan, a Fényváros
Népesség (kb.): ismeretlen
Államforma: teokrácia
Vallás: ismeretlen
Mágikus képességek: Mágiamásolás
Megjelenés: Nagyjából ember méretű, alakjukat változtatni képes képlékeny, szinte légnemű anyagból összeálló lények. Színük változatos.
Várható életkor: ismeretlen

I. A Lebegők Felbukkanása


A Lebegők alig negyven éve jelentek meg Domhanon, mondhatni rajtaütés szerűen. (Nem mintha egy Lebegő különösebben képes lenne rajtaütést végrehajtani, de nem ez a lényeg.). A portáljuk szinte teljesen észrevétlenül nyílt meg, már azért is, mert egyszerűen.., nos, nem azt mondom, hogy láthatatlan, de nagyon nehéz kiszúrni. Amíg a többi világ átjárója valóságos színorgia, addig a Lod'Forhani felszíne átlátszó, csak úgy alkalmanként kóborol át rajta valami halvány színpászma. A Lebegők megjelenése pont ugyan annyira volt feltűnő, mint az átjárójuk. Amikor megjelentek itt-ott az első passzív, békésen lebegő, áttetsző alakok, a legtöbben egy félresikerült varázslatra gyanakodtak, de miután a VMKS minden létező sárkányra és kadmet istenre megesküdött, hogy semmi közük ezekhez a dolgokhoz, akkor merült fel, hogy itt valami más lehet a háttérben. A téma mindinkább sürgetővé vállt, hiszen bár a Lebegők nem léptek fel fenyegetően, azért meglehetősen idegesítővé váltak: Napokra egy-egy Domhani polgár mellé szegődtek, lelkesen lesték minden mozdulatát, izgatott "huh, huh"-okat eregettek. Majdnem két hét kellett ahhoz, hogy belebotoljanak a portába, gyakorlatilag szó szerint.

2. Kommunikáció a Lebegőkkel

Mivel a Lebegők a szó hagyományos értelmében nem képesek a beszédre, ezért viszonylag nehezen lehetett megtudni róluk egyet s mást, de a VMKS és a Domhani Akadémia fellelkesült kutatóit efféle apró probléma nem tántoríthatta el a kutatástól. Az hamar kiderült, hogy a Lebegők rendkívül kedvelik az olyan helyeket, ahol heves érzelmek buzognak és akár hosszú órákat is képesek voltak egy helyben lebegni egy kocsma asztalai között, a Fajok Tanácsának ülései idején az ablakoknál, vagy akár egy bordélyház különböző helyiségeiben. Jelenlétükkel rendszerint nem arattak osztatlan sikert.
Az egyes számú nehézség a kutatásukban a kommunikáció volt. Hogy érteted magad valamivel, ami nem beszél? Pláne hogy érted meg amit ő közöl? Mint kiderült, a szellemszerű huhhuhok inkább önkéntelen hangokozás semmint konkrét beszédkísérlet volt a részükről. Aztán az egyik elkeseredett VMKS mágus, aki szentül elhatározta, hogy a Kőolló nevű sakkszerű játékra fogja oktatni az egyik halványlilás Lebegőt, végső elkeseredésében megragadta a lénynek azt a részét, ami akár a válla is lehetne. És abban a szent pillanatban derült ki, hogy bizony a Lebegők beszélnek, sőt, igen közlékenyek. Igaz nem szavakkal, hanem elmébe vetített képekkel kommunikálnak, de hamar bele lehet jönni a velük való társalgásba.

3. A Lebegők külseje, viselkedése

Nem egyszerű leírni egy Lebegőt: főleg, mert az alakja képlékeny és tetszőleges módon változik. Domhanra jövetelükkor a legtöbben humanoid alakot öltöttek, úgyhogy köpönyeges öregembertől kezdve, utcalányon át, kadmet istállómesterig mindennek kinézhetnek.. már persze azok áttetsző, és szellemszerű másolataként. Elméletileg van valamiféle nembeli különbözőség a Lebegők között, de hogy ez min alapul, még nem sikerült a kutatóknak kideríteni.
Mint a nevük is mutatja, a Lebegők nem járnak  a földön, de nem is képesek szó szerint vett repülésre. Olyan egy-két arasznyira levitálnak a földtő, de ha ledobnánk egy Lebegőt a tetőről ( amihez először meg kéne fogni.. az meg nehéz ügy), akkor lesüllyedne megint a földszintig.
Furcsa alakjuk ellenére a Lebegők békés, kíváncsi, érdeklődő népek. Naiv érdeklődéssel fordulnak minden lény felé, de mivel képesek mások elméjét olvasni nagyon nehéz átejteni őket. Ami még különlegessé teszi őket, az az abszolut memóriájuk: konkrétan bármilyen képet a lehető legpontosabban vissza tudnak idézni, és mivel szemük nincs, ezért térben, 360 fokos mezőben érzékelnek.

4. A Mágiamásolás
Amellett, hogy a Lebegők fanatikusan érdeklődnek a többi faj érzelmi megnyilvánulási iránt, a mágiának is nagy hívei. Mint kiderült, saját magukban nem képesek varázsolni, de Domhanra kerülve rájöttek, hogy tökéletesen tudnak mágiát másolni. Illetve inkább elnyelni és pontosan ugyan olyan formában visszadobni. Tehát ha tűzlabdával dobász egy Lebegőt, ő már csak a játék kedvéért is visszadobálja. Sok kárt benne nem fog ejteni, kérdés, hogy a feladó is jól jár-e.

5. Lod'Forhan
A világ és a város, amiből származnak egyaránt ezt a nevet viseli. Lod'Forhan. A Fényváros. Amikor Domhanon ezt a szókapcsolatot meghallották (érzékeltél) a VMKS kutatói, leesett az álluk. Ugyanis már az, hogy őáltaluk is értelmezhető, hangsorból álló nevet kapjon egy Lebegők által ismert dolog, az páratlan... és amikor mélyebben belegondoltak rájöttek arra, is, hogy ez bizony azt jelenti, hogy a világukban mások is élnek... vagy legalábbis éltek. Mint utóbb kiderült, a második feltételezés a helyénvaló, bár, hogy kik építhették Lod'Forhant az nem ismeretes. A Lebegők "elmondása alapján" ők csak besétáltak az üres városba és birtokba vették, aztán ott is maradtak. Ennek oka pedig az Aranyszem: egy hatalmas, lebegő, pulzáló fény Lod'Forhan legmagasabb tornya tetején, amit a Lebegők istenként tisztelnek. Hogy minek az istene lenne, vagy mire képes, az sosem derült ki. Egyszerűen a többi faj elméje nem tudta feldolgozni azokat a képeket, amiket a Lebegők sugároztak.
Lod'forhan egyébként barlangszerű, sötét világ, amiben a Lebegők városa jelenti az egyedüli fényforrást. Egyes Domhani kutatók szerint azért hasonlít annyira egy barlanghoz az egész, mert tényleg egy barlang. Ez persze rögtön felveti a kérdést: akkor mi lehet a felszínen?
[/justify]
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.