Kadmet Hercitechnikák

Go down

Kadmet Hercitechnikák

Témanyitás  Severtir on Hétf. Ápr. 03, 2017 8:30 pm

Harci technikák – Kadmet


A kadmetek reflexeiknek, tapasztalataiknak és több éves harci kiképzésüknek hála messze felülmúlják más népek harcosait, így aztán, ha valaki kardforgatóvá, vagy harcművésszé szeretné magát fejleszteni, bizony érdemes ezekez a fura, napbarnított alacsony népeket felkérni tanárnak. Persze a különleges reflexekről le kell mondania, de a rendkívüli harci technikákról korántsem.

FIGYELMEZTETÉS! A kadmet nyelv nehéz fordíthatósága és a Domhani nyelvészekkel való tökéletes együtt nem működés, illetve az érdeklődők semmibevétele miatt feltehetően a technikák elnevezései nem teljesen fedik a valóságot.

I. Pusztakezes harc:
Mindennek az alapja. Ha valaki igazi kalandor akar lenni, nem árt, ha elmélyed ebben a tudományban.  Természetesen senki sem pusztakézzel akar lemészárolni egy agyarasmedvét, de sose lehet tudni, mikor marad valaki fegyver nélkül. Kocsmai verekedésben pedig hatalmas előnyt biztosít.
- A kadmetek ökölharc során elsősorban a támadásra és a cselezésekre koncentrálnak.  Légütések, gyors ütéssorozatok, kétkezes támadások jellemzik. Védekezni ritkán szoktak, akkor is inkább könyökükkel teszik, de jobban szeretnek kifordulni a támadások elől.
Megfigyelhető azonban az un. három pontos támadásuk is. A frontális, lendületből kivitelezett gyakorlat során előbb öklük, majd könyökük és végül válluk csapódik erősen az ellenfél különböző testtájékainak.
- Gyakran alkalmaznak rúgásokat, gáncsolást, és övön aluli ütéseket. De legváratlanabb támadásuk mégis az ellenfélnek ugrás, teljes testsúllyal és rengeteg lendülettel. Az se ritka, hogy ilyenkor a fejükkel rontanak neki ellenfelük gyomrának. Az esetek kilencven százalékában áldozatuk azonnal a földre kerül, míg ők egy akrobatikus bukfenccel, vagy szépen kivitelezett gördüléssel előnyös pozícióba kerülnek. Ezt több törzs is a az Agyaras medve boltozatos koponyájának csattanása néven ismeri.

KRITÉRIUMOK: Legalább három darab ép végtag.


II. Vakharc:
Bárkivel előfordulhat, hogy egy sötét utcán, homályos barlangban vagy derengő erdőben bonyolódik harcba. A kadmeteket ez ritkán hatja meg, hála prizmás szemüknek, de még ők is másfajta harcmodort alkalmaznak ilyenkor.
- A kadmet vakharc elsődleges szabálya, hogy közvetlen közelben tartja az ellenfélt. Így aztán nem veszíthetjük el a sötétben, valamint ellenfelünknek sem áll módjában fegyverét meglendíteni. Míg a kadmetek higanyos gyorsasággal és mozgással manővereznek, ha kitérni nem is minden esetben képesek, de a károkat csökkenteni tudják.
Kedvelt módszerek a lágyrészek célba vétele, valamint az ízületek módszeres kificamítása, míg az ellenfél harcképtelenné nem válik.

KRITÉRIUMOK: -


III. Kétkezes harc:
Elérkeztünk hát a kadmetek specialitásához. Hogy megértsük a kadmet kétkezes harcmodort először azt a tényt kell figyelembe vennünk, hogy a kadmeteknél nincs olyan, hogy valaki jobb kezes vagy balkezes. Minden kadmet ugyanolyan ügyes mindkét kezével.  Ez jelenti a legnagyobb kihívást a nem-kadmet tanulóknak. Elsődleges dolguk ugyanis, hogy az elmaradottabb kezet felfejlesszék a másikhoz, de még ekkor se beszélhetünk teljes szinkronról, csak megközelítőlegesről.
- Véd-malmos technika: A technika lényege, hogy a gyors, köröket leíró pengék egyszerre alkotnak védőhálót a karcos körül, valamint adnak lehetőséget a támadásra.
-  Kaszáló aranyleopárd csapása: Alapvető lefegyverzési technika. A harcos két pengéje ebben az esetben egymásnak teljesen ellentétes irányú ütést mér az ellenfél pengéjének tövére, valamint közepére, ezzel kibillentve ellenfelünk kezéből fegyverét.
Muz’rek használatával a lefegyverzés esélye nagyobb.
- A kadmetek szélsőséges esetekben akár két ellenféllel is képesek megküzdeni egyszerre, ha magas szintű harcos, míg ellenfelei nem jobbak a kocsmai kidobóknál. Ilyenkor értelemszerűen egy-egy fegyver jut mindkét ellenfélnek. Erősebb ellenfelekkel szemben azonban az egyik hullajelölttel szemben pusztán csak védekezésre képes.
- Kardtánc: A kadmet akrobatika magas foka. Több ellenfél ellen hatásos technika. Nagy lendület szükséges hozzá. A harcos lendületet véve elrugaszkodik, már ugrás közben gyors forgási mozgást felvéve. Földet azonban nem ér, ehelyett egyik kardját szúrja csak le, majd ezt forgási tengelyként használva folytatja a már megkezdett mozgást, másik pengéjével széles mozdulatokban hadakozva. Ilyenkor persze nem beszélhetünk mély, vagy halálos sebekről. De a az ellenfelek garantáltan hátrálni kezdenek. A tapasztalatlan, vagy gyenge ellenfelek gyakran egész egyszerűen elmenekülnek, a kadmet képességeinek efféle bemutatóját látva.  Ha nem is futamít meg minden ellenfelet, garantáltan helyet biztosít a harcosnak a továbbiakban, így nem összetömörült, zsúfolt csatában kell részt vennie.
- Az Üregi baglyok harci lázának tánca: Piruett sorozat. A kadmetek akrobatikus, szinte művészi harcmodorába nagyon is jól illeszkedik ez a technika. Egyik fegyverüket maguk előtt, míg másikat hátuk mögött tartva, kezdenek gyors tánclépésekben egyre gyorsuló körözésbe. Pengéiket természetesen nem csak mozdulatlanul tartják, hanem hullámzó mozdulat sorozatokba kezdenek velük. Persze nem maradnak egyhelyben. Forgószél módjára indulnak meg, hogy véres ösvényt vágjanak törzsük számára a csatatéren.
A kezdő harcosok ezeket teljesen egybeolvadó, folyamatosan ismétlődő mozdulatkombinációkét alkalmazzák. A haladók azonban képesek arra, hogy bármely mozdulat, vagy lépés közben forgásirányt váltsanak, ellenfeleiket kizökkentve, míg ők maguk meg sem szédülnek. Azonban jó azzal is tisztában lenni, hogy a nem egyenletes, hanem folyamatosan gyorsító, majd néha megakadás szerűen lassuló tornádótánc sokkal pusztítóbb, mivel nem kiszámítható.
- Lakaran Áldása: Az egyik legritkább és egyben legmeglepőbb kadmet vívócsel nem más, mint a markolatgomb hajigálás.  Egyedül az Elgan alkalmas rá, mivel ennek kardgombja könnyen kipattintható, ha gazdája erősen lefelé nyomja, majd jobbra fordítja. A kardgombot ezek után rendszerint plátói egyszerűséggel az ellenfél szeme közé vágják. Sokkal inkább elterelő funkciója van, mint sebzési.

KRITÉRIUMOK: Alap kardforgatási készség; két fegyver; két kar; sértetlen idegrendszer;


IV. Lovas harcmodor:
Mindannyian tudjuk, hogy a kadmetek leghűségesebb bajtársai a hátasaik, a rettegett és nemes antiloplovak. Közel olyan veszélyesek, mint lovasaik. A kettő együtt pedig… azt hiszem mondanom se kell, mind eltudjuk képzelni.
A kadmet lovasság, bármily furcsa is, rendszerint együttes rohamokat indít, de a magányos lovas is rendkívül hatékony.
- A Nádasból Leső Avarater Türelmes Étvágya:  A kadmetek lovaik hátán is különleges akrobatikus képességekről tudnak tanúbizonyságot tenni. Vágtázó lovaik hátán is képesek állva harcba bonyolódni. De ugyanilyen könnyedséggel keresnek fedezéket galoppozó antiloplovaik hasához, vagy oldalához simulva. A kadmet nyereg ugyanis fel van szerelve megfelelő mennyiségű hurokkal, kapaszkodóval és horoggal.
- A Széllel Szálló Bakkari Kecses Lengése: Említésre méltó még a kadmetek úgynevezett csáklyázó hadmodora is. Ilyenkor nemes egyszerűséggel és két élesre fent pengével átugranak az ellenfél hátasára, hogy végzetes csapást mérjenek a lovasra. A technika kockázatos, ugyanis nincs rá garancia, hogy nem kivont pengék fogadják az ugró kadmetet, valamint az antiloplovak nem engedelmeskednek idegennek, sőt földre vetik magukat, vagy ledobják az illetékteleneket.
-  Az ellenséges ló elfoglalásának másmódjai is vannak. A kadmet futva hátulról is megközelítheti a lovat, ilyenkor természetesen a hátralendülő paták jelentenek fenyegetést. Merészebb harcosok a feléjük vágtató lovat egész egyszerűen bevárják, majd vagy a leszegett szarvakba kapaszkodva ugranak (esetenként szaltóznak) fel a hátra (A Féktelen Azmeget Igába Hajtó Vasakarat Ugrása), vagy a nyakat elkapva, oldalirányból lendítik fel magukat (Azrag hajthatatlan akaratának csattanó ostora). Ezekben az esetekben a hegyes szarvak, az antilopló fogsora, valamint lovas kardja is kockázatot jelent.
- A Kadmor szárnyalása technika különlegesen képzett izmokat és rengeteg gyakorlást igényel. Úgy tartják, hogy maga Kadmor volt az első, aki a módszert sikerrel alkalmazta. Nem másról van itt szó, mint egy jól és precízen kivitelezett, lendületes földről való elugrásról, aminek célja az ellenséges lovas kiröpítése a nyeregből, majd biztonságos landolás a ló túloldalán, esetenként a nyeregben.

KRITÉRIUMOK:  Antilopló/Amibara/Kara/Ló


V. Orgyilkos technikák:
A kadmetek könnyed, halk lépteik, kiváló reflexeik, kiképzésük, akrobatikus képességeik és vallásuk révén is kiváló orgyilkosokká válhatnak.  Az orgyilkosok védelmezője nem más, mint Tulerol.
Nem céljuk a „művészi” gyilkosság, számukra pusztán annyi lényeges, hogy a dolog el legyen rendezve, ha kell, hát harmincszor állítanak kést a célpont hátába.
Ha tehetik álmukban csapnak le áldozatukra. Nem riadnak vissza a felesleges vérrontástól.
- A kadmetek veleszületett képességeiknek hála szinte bármilyen falat képesek megmászni és bármilyen védelmi rendszert kijátszani. Kiváló látásuk, szaglásuk és vadászatból adódó tapasztalatuknak hála célpontjukat is könnyen követhetik, akár a legsűrűbb piaci tömegen át is.
- A kadmetek általában kerülik a távolra ható fegyvereket és ez alól az orgyilkosok sem képeznek kivételt. Egyedül Tulerol pengéivel tesznek kivételt, mivel azok közelharcban is hasznosíthatóak. Hétköznapibb foglalkozású társaikkal ellentétben gyakran kezelik pengéiket mérgekkel, vagy hallucinogén anyagokkal.
- A kadmet orgyilkosok legjellegzetesebb fegyvere a Tezmut egy hosszabb változata. A pengék továbbra is íveltek  és mindkét oldalukat élezik, egyik oldaluk elnyújtott hegyben végződik, hogy szúrásra is alkalmas legyen. Mivel a Tezmut a csuklókra van erősítve, nem foglalja le a kadmet kezét, így akár mászni, vagy más fegyvereket forgatni is képes a Tezmut mellet. Az ívelt penge azonban segíthet az egyenetlen falaknál is mászó horogként használva, de az áldozat megragadására és közelebb vonására is használják.
De a Tezmut biztonságos használatához elengedhetetlen a sokéves gyakorlás és egy szakavatott kadmet útmutatása.
- A kadmet orgyilkosok kedvelt fegyvere a Tezmut mellet még a Kartazer. Leginkább egy háromhegyű szigonyként lehet leírni, amit több méter kötél, lánc vagy sodrony végére erősítettek. A szigonynak egy hosszabb, valamint két rövidebb pengéje van, ez utóbbiak szolgálhatnak csáklyaként is. Az orgyilkosok fejük felett, vagy oldaluknál pörgetve szereznek lendületet a penge elhajításához. A Kartazer azonban nem pusztán a falmászást könnyíti meg, hatékony kivégző módszerek alapja is egyben. Használat után a forgatója könnyen visszaránthatja, hogy újracélozzon, vagy, hogy eltűnjön a tetthelyről.  

KRITÉRIUMOK: -


VI. Kitérések, elhajlások:
A kadmet reflexeknek hála könnyen kitérhetnek más fajok támadásai elől, de még a feléjük repülő nyilakat is képesek kivédeni. Puskagolyók és mágikus támadások elől azonban már kisebb eséllyel tudnak csak kitérni.
Pusztán felvágásból szeretik az egészet akrobatikus elemekkel tarkítani.


FEJLŐDÉSI SZINTEK JELENTÉSEI:
Alap: A harcos tisztában van az alapvető fogásokkal, felismeri és alkalmazni is tudja azokat, nem kiemelkedő harcos, de megállja a helyét egy átlagos ellenféllel szemben.

Középhaladó: A harcos már magabiztosan alkalmaz cseleket, van tapasztalata az adott harcmodorban, könnyedén legyőz egy átlagos ellenfelet.

Haladó: A harcos már egyéni trükkökkel és sajátosságokkal tarkítja az alaptechnikákat, képes egyszerre több ellenféllel harcolni, magasan képzett ellenfél ellen is megállja a helyét.

Mester: A harcosnak már a jelenléte is elég ahhoz, hogy az átlagos ellenfelet megfutamítsa. Vérében van az adott technika, több magas szintű ellenfél ellen is állja a sarat.
Severtir
Severtir
Admin

Hozzászólások száma : 35
Tartózkodási hely : Domhan

Karakterlap
Név: Sevetir
Rang: Apró Szerencsék Felemelkedettje
Mana:
1135/1135  (1135/1135)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.