Városi Főtér

Go down

Városi Főtér

Témanyitás  Gemorick on Kedd Márc. 14, 2017 11:24 am

Városi Főtér
Közbiztonsági szint: magas

A Fajok Tanácsának Székháza előtt elterülő téglalap alakú főteret főleg kereskedő és bankházak határolják, valamint pár közkedvelt vallás temploma. Ezek után el lehet képzelni, hogy hétköznaponként mekkora itt a nyüzsgés - az ünnepnapokon keletkező állapotokról pedig csak az alkothat fogalmat, aki már személyesen megtapasztalta.
A tér burkolata bonyolult, egymásba kapaszkodó indákat ábrázol és a hagyomány szerint az összes világból hozattak hozzá köveket. Nem tudni mennyi igaz ebből a szóbeszédből, de az biztos, hogy színpompás mozaikot alkotnak a kockakövek. A tér középen hatalmas szökőkút foglal helyett, a négy, egyre kisebb átmérőjű kőtálból álló piramis tetején faragott, szárnyát kitáró sárkány díszeleg, orrából, kitátott szájából vízsugarak szökkenek az ég fel. A medencék alján számos érmén törik meg a fény, de a halászni vágyók kedvét hamar elvennék a lesben álló papok, akik az efféle szabálysértést nehezen tolerálják.
A járókelők szívesen megpihennek a szökőkutat közrefogó kőpadokon vagy felfrissítik magukat az egyik közeli fogadóban, esetleg ügyeik után szaladgálnak a hivatalokban.
A téren mindig több osztagnyi Saltusi Lovag tartózkodik, hiszen a főtér emberáradata kedvez a zavarosban halászónak.
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.