A Domhani

Go down

A Domhani

Témanyitás  Tiarnaí on Kedd Ápr. 04, 2017 6:42 pm


Alapismeretek:
 
Származási világ: Domhan
Főváros: Domhan
Népesség (kb.): 20.000.000 fő (A Fővárosban: 10.000.000)
Államforma: Fajok tanácsa
Vallás:Kötetlen
Mágikus képességek: Minden elemi mágia
Megjelenés:A Domhaniak, nők esetében átlagosan 160-185cm magasak, míg a férfiak 175-195cm-ig nőhetnek. Átlagosan fehérbőrűek, de megfordulnak sötétebb árnyalatú egyedek, a többi Fajjal történő keveredés miatt. A szegényebb réteg zsákruhákban vagy gyenge minőség vásznakban mutatkozik, míg a tehetősebbek megengedhetnek maguknak selymet, vagy akár finomabb Laer / Faeld szöveteket.
Jellem: A Domhaniak, mivel szinte mindig is a többi fajjal keveredve éltek, nem vetik meg őket, vagy közösítenek ki egy adott Rasszt. Rövid életüknek hála, meglehetősen gyorsléptékű
nép, akik mindig változnak, más egyedekhez képest rohamléptékben. Szeretnek kalandozni, tanulni, inni, szórakozni. Próbálják megtalálni az életben a nekik rendelt sorsot, hol sikeresen, hol sikertelenül.
Várható életkor: 60-90 év


 
I. Földrajzi adottságok
 
Domhan világa eléggé változatos földrajzi éghajlatoknak, és területeknek ad otthon. A hatalmas tölgyesektől, az egzotikus Mortan fák uralta erdőkig, a Holt sivatagtól, egészen a Horizont tengerig, szinte mindenki megtalálhatja, a neki tetsző helyszínt ahová letelepedhet. Mivel Domhan sokáig, csak ösztönlényeknek adott helyet, így a föld mélyén lévő érceket még nem bányászták ki teljes egészében, és még mindig vannak olyan területek ahova senki sem tette be a lábát.
A főváros, amelyet szintén Domhannak hívnak, a mediterrán övezetben fekszik, közel a Horizont tengerhez. A tengeri kikötőt és Domhant egy hosszú kikövezett út köti össze, köszönhetően a Saltusiaknak.
A fővárostól nyugatra található egy erdő, óriásira nőtt fákkal, és egy mocsárral, amelyekről rémtörténetek ezrei szólnak.
 
II. A Domhani faj létrejötte:
A faj mai formában körülbelül Hétszáz éve létezik. Talán emiatt is a legfiatalabbak. Korábban ősemberhez hasonlíthatóan éltek, kisebb törzsekbe verődve, s csak az utódnemzésre, és a túlélésre koncentráltak. Egyik éjjel azonban – amelyet barlangrajzoknak köszönhetően ismerünk – egy hasadék nyílt a mai Sárkánydomb tetején (a kapu azóta is ott áll), és egy hatalmas pikkelyes, fekete gyíkszerű, szárnyas lény mászott át rajta. Az állatok nem féltek tőle, mintsem inkább barátságosan közeledtek felé. Ettől a ponttól számít a Domhani értelmiségi fajnak. A sárkány közbenjárásának hála Domhanon megjelent a Mana, és az ember képessé vált megszelídíteni az elemeket. Ennek hála rohamosan fejlődni kezdtek, és száz éven belül már falvakba tömörülve éltek, földet műveltek, állatokat tartottak, és gazdaságot alakítottak ki. 300 környékén jelentek meg az első kővárosok és kiskirályságok, melyek újabb száz-százötven éven belül tönkrementek, és kialakult a most is ismert Népköztársaság a fővárossal Domhannal együtt. A város ekkor még körülbelül 2-3 millió embert számlált, de rohamosan nőtt ez a szám, nem csak itt, hanem a környező falvakban és kisebb városokban is. A második portál 472-ben nyílt melyen keresztül az Elfek megérkeztek Domhanra, és elkezdődött a fajok keveredése. Lassan nyíltak az újabb és újabb kapuk, míg végül a Domhani kénytelen volt megnövelni a fővárost, kiterjeszteni annak határait, és a közös világgá nyilvánítani a földet. Azért, hogy a város, és a benne élők jogait, és életkörülményeit tisztázzák megalapították a Fajok tanácsát, amelynek képviselője a rasszizmus elkerülése végett mindig egy független Domhani, hiszen az ő vérük keveredett már minden más fajéval, és ennek hatására képes tisztán és elfogulatlanul ítélkezni. Természetesen emellett a kisebb városokban és falvakban ahová e döntéshozatal nem ér el, ott a népköztársaság jellemző.
A különböző népeknek köszönhetően, Domhan virágzásnak indult, ahogyan a technológia is. Lassan a Céheket az iparok váltották fel, és megjelentek a puskaporral töltött lövedékek, és az őket elsütni képes fegyverek. Ezek, noha már elfogadott fegyvernek számítanak, sok Domhani úgy véli nem érdemes az életüket a villámló botokra feltenni, úgyhogy maradnak a jól bevált íjnál, kardnál, dárdánál, és a többi hagyományos fegyvernél.
A kékacélt, noha nem bányásszák Domhanon, a Saltusiakkal való kereskedelem miatt itt is finomítják, és formázzák. Természetesen szaktudásuk nem érhet fel egy Saltusi mesterkovácshoz, de a saját fegyvereik töltényeit gyakran készítik ebből az értékes ércből.
 


Játéktechnikai javaslatok:
A Domhani, az egyik legszélesebb skálán mozgó faj, hiszen nincsenek a származásából adódó bónuszok, vagy negatívumok. Ebből kifolyólag semmiféle kifejezett kötelezettség nincs a fajjal kapcsolatban. Amire viszont érdemes odafigyelni. A legtöbb esetben Domhaniakat alkalmaznak diplomáciai munákra, mivel ők köztudottan nem rasszisták, hiszen a mai alakjuk a többi faj keveredéséből jött létre. A Domhani képes kihordani bármely faj gyermekét, és általában az elsőszülött mindig azon faj képviselője lesz, aki a nem kevert vért hordozza, míg a további gyermekek sokkal inkább veszítenek az ilyen hajlandóságukból.
avatar
Tiarnaí
Admin

Hozzászólások száma : 25

Karakterlap
Név: Tiarnaí an Chéad
Rang: Világteremtő
Mana:
42/42  (42/42)

Felhasználó profiljának megtekintése http://domhan.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.