Utak és utcák

1 / 5 oldal 1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Utak és utcák

Témanyitás  Gemorick on Kedd Márc. 14, 2017 11:32 am

Utak és Utcák
közbiztonsági szint: átlagosan közepes

Domhan látképe utcáról utcára, házról házra változik. Vidithari építészeti elemek keverednek a Laer díszítőmotívumokkal, Kromat stílusban épült ház áll a saltusi nagykövetség mellett. Annyira sokszínű, sokféle és meglepő variációit láthatjuk itt az épületeknek, hogy könnyen elveszhetünk csak a szemlélődésben. Mindazonáltal a központ házaiban, ha egy közös tulajdonság van, akkor az, hogy láthatóan tehetős tulajdonosaik vannak. Leszámítva pár félreeső sikátort, a házak nagy része szépen rendben tartott, időről időre felújítják, pucolják az ablakokat, fényesítik a réz kopogtatókat, új növényeket plántálnak az párkányokra.
A város közponi kerületeiben az utak egyenesek, logikusan szervezettek. A főbb útvonalakon csúszósra koptatott fehér márványlapokkal borítottak, a kisebb utcákon egyszerű makadámút fut. Csatorna mindenhol van, sőt, minden második sarkon találhatunk ciszternát is, ahova az esővizet gyűjtik. Az utcákat rendszeresen takarítják, ami igazán nagy szó, ha tekintetbe vesszük, miféle igénybevételnek vannak kitéve.
Ezalatt a forgalmat kell értenünk, ami nem elhanyagolható: Domhan útjain és utcáin mindig sokan nyüzsögnek. Lakosok, kereskedők, bámészkodók, kalandorok és önjelölt próféták sietnek a dolguk után.
Naplemente után sem áll meg az élet: közvilágítást sárgás fénnyel égő gázlámpák biztosítják.
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utak és utcák

Témanyitás  Elkischa Catlor on Pént. Május 05, 2017 10:54 pm

A bajba jutott hölgy (Tarassian - Elkischa)

Nyugodtan haladok az utcán, Domhan központjában. Nézek erre-arra, s feltűnik nekem, hogy mennyi faj képviselőjét lehet látni, amelyik jön velem szemben. Mindegyiket megvizsgálom, kezdve a fejétől a lábának ujjáig. Ha éppenséggel nincs érdekes alak a közelben, akkor az építészet foglal le engem. Teljesen más, mint amit otthon megszoktam, mások a motívumok. A nagy levegőzés addig fajul el végül, hogy megpillantok egy fogadót, ahonnan ínycsiklandozó illatok lebegnek kifelé, hogy tőle a kalandozónak összefut a szájában a nyál. Velem sincs másképp, sőt kifejezetten megéhezek. Hamar Szárnyaló Paripához, majd ott a pulthoz sietek, hogy minél hamarabb ételhez jussak.
- Szép napot! Kérnék egy Kacsacombot krumplival és savanyúsággal, magvakkal. – adom le a rendelésem, mire az előttem álló személy gyorsan körbenéz az alaksorban, majd mivel nem talál helyet, így mutatja, hogy fáradjak eggyel feljebb. Bólintok neki, majd szép lassan elindulok. Amit le kell küzdenem az csak pár fa lépcsőfok, ami első ránézésre rendbe van. Még utoljára szétnézek idelent, aztán a fakorlátot megfogva indulok felfelé. Az első pár lépés megteszem a célom felé, azonban az ötödik foknál a bal lábam alatt a faszerkezet ismeretlen ok miatt megadja magát.
- A jó büdös életbe! – káromkodok Saltusi nyelven,  miközben a reflexeimnek hála, hogy nem verem oda a fejem, vagy a testem különösebben keményebb dologhoz. Ott fekszek a lépcsőn, bal lábam lóg a levegőben. Fájdalom érzete érkezik, mire én felsóhajtok. Szóval sikerült komolyabb kárt okoznom magamban, vagyis az aki a lépcsőt készítette. Csak most tűnik fel, hogy mögöttem a beszélgetés elcsendesedett és mindenki engem bámul, hogy jól vagyok-e? Azonban nem veszi senki sem a fáradtságot, hogy segítsen? Naná, hogy nem. Gondolom a Saltusi káromkodásomat hallva jutottak el ehhez a következtetéshez.

Elkischa Catlor
Játékos

Hozzászólások száma : 18

Karakterlap
Név: Elkischa Catlor
Rang: Puska- és pisztoly javító
Mana:
77/77  (77/77)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utak és utcák

Témanyitás  Tarassian on Pént. Május 05, 2017 11:28 pm

A bajba jutott hölgy - Kötetlen - Tarassian - Elkischa

A legtöbben azt hiszik, hogy a kocsmák, fogadók és más vendéglők állandó harcban és rivalizálásban állnak egymással. Meglehet más világokon ez így is van, de ahol laer van a környéken nehéz az ilyesmi.
Laederranon az ivótulajdonosok jó barátok, gyakran összejárnak, vagy összehangolják az ünnepeiket, és nyoma sincs utálatnak vagy versenynek. Persze recepteket csak ritkán cserélnek, de ez külön kategória és igazából szükség sincs rá, mert mindenkinek megvan a maga kis speciális itala. A laerek pedig szeretik a hagyományaikat és szokásaikat és Domhanra is magukkal hozzák őket. Egész kis kocsmahálózatokat építettek ki.
Így aztán nem is olyan meglepő, hogy éppen a Szárnyaló Paripába vittem egy jó hordónyi párlatot Acléan egyik saját kedvencéből, ezen a fényes, felhőmentes napon.
A Paripa tulajdonosa történetesen nem laer volt, de ez még nem akadályozta meg a mesteremet abban, hogy szoros barátságot alakítson ki vele. Ezért aztán mikor a Paripából segélykérő üzenet érkezett, hogy kifogytak a Fullánkos Nektárból Acléan átszalasztott engem egy közepes méretű hordóval.
A hordó nehéz volt, kemény és nem vállra méretezett, az út pedig hosszú, kacskaringós és zsúfolt. A vállam tehát teljesen elgémberedett mire az apró, ámde otthonos kis fogadó ajtajához értem.
Jobb nem lévén a lábammal nyitottam be és a pulthoz sasszéztam, ahol Geret, a fogadós éppen tányérok után kutatott a szekrényében.
- Üdv! - Köszöntem.- Acléan ezt a hordót küldte, négyéves és gurgalmával izesített. Nagyobbat sajnos nem tudtam elhozni, de ha nem elég futok még egy kört. De addig is leteszem bent a többihez. - Megigazítottam vállamon a hordót és betrappoltam a raktárba. A pultok, kemencék és polcok szinte teljesen kitöltötték a helységet, de végül találtam egy zugot, ahova letehettem az italt, és kevésbé volt útban
Éppen vállaimat próbáltam pár körzéssel kilazítani, mikor harsány, félreismerhetetlenül saltusi káromkodás ütötte meg a fülemet. A Geliarban elégszer hallottam már hasonlót, hogy tudjam mit jelent. Pár hosszú lépéssel újra a söntésben teremtem, hogy kiderítsem a felháborodás okát. Végül meg is találtam a lépcsőn furcsán elterült saltusit, a káromkodás vélhetőleges gazdáját.
- Elnézést, de jól van? - hajoltam a saltusi nő fölé. Így végre észrevehettem a felháborodott kitörés okát is. - A csalafinta ötödik lépcsőfok. - ráztam meg a fejemet önkéntelenül. - Engedje meg, hogy felsegítsem. - és kezemet a nő felé nyújtottam.
avatar
Tarassian
Játékos

Hozzászólások száma : 23
Tartózkodási hely : Domhan

Karakterlap
Név: Tarassian Ehrelit
Rang: Kalandor
Mana:
198/198  (198/198)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utak és utcák

Témanyitás  Elkischa Catlor on Szomb. Május 06, 2017 12:06 am

A bajba jutott hölgy - Kötetlen - Tarassian - Elkischa

Nincs időm arra, hogy bámészkodjak innen, mert hamarosan megjelenik egy férfi. Ha eléggé tájékozott vagyok, akkor feltehetőleg Laer lehet, de nem minden esetben lehet biztos az. Beszívom a levegőt, majd szépen kifújom. A kérdését közben sikerül az agyamnak felfognia a nagy dohogás mellett.
- Azt hiszem megmaradok – szólok hozzá, aztán próbálok felkelni magamtól. Út közben attól tartok, hogy a másik lábam alatt szintén beszakad a lépcsőfok és leesek. Átkozott tákolmány! A vélhetőleg segítségemre sietett férfi megjegyzi, hogy milyen csalafinta az ötödik lépcsőfok, ám én ettől sokkal durvább kifejezésekkel illetném szívem szerint.
- Azt megköszönném – nyújtom a kezem az övéért, hogy finoman beletegyem az övébe. Nőies mozdulat, s nincs benne semmi durvaság. Ha a másik elkezd húzni, akkor én próbálom a lábammal és a másik kezemmel is segíteni a műveletet. Mindaddig jól mennek a dolgok, míg nem bele nem szorul a lábam a két részre tört fadeszka közé. Szóval nem fog csak úgy egyszerűen kijönni, mint hinné a másik.
- Köszönöm a segítségét – kapaszkodok meg fakorlátban, aztán ránézek a megmentőmre.
- Ha van valami ötlete, hogy miként szabadulhatnák meg ettől a csapdától, akkor szívesen meghívnám étkezni, vagy egyszerűen italra – nézek bele a szemébe a mély-szürkéimmel,  közben sziszegek egyet, mert a lábam egy részén ténylegesen megütöttem.
- S nézze el faragatlanságomat, még be sem mutatkoztam. – formálom meg könnyedén a szavakat.
- A nevem Elkischa Catlor – tudom le a magam részéről az illemet, s titkon arra várok, hogy nem lesz velem tiszteletlen. Ha esetleg közben azon fáradozik, hogy a lábam kiszabadítsa, akkor próbálok eleget tenni a kérésének. Természetesen nem tudok ellenállni annak, hogy ne nézzek le az alagsorra, ahol beszélgetnek a különböző faj képviselői. Rám sem hederítenek. Ez aztán szomorú, de tán elmondhatom, hogy a balszerencsében megbújik némi szerencse.

Elkischa Catlor
Játékos

Hozzászólások száma : 18

Karakterlap
Név: Elkischa Catlor
Rang: Puska- és pisztoly javító
Mana:
77/77  (77/77)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utak és utcák

Témanyitás  Tarassian on Szomb. Május 06, 2017 11:55 am

A bajba jutott hölgy - Kötetlen - Elkischa - Tarassian

Bevallom egy pillanatig attól tartottam, hogy inkább szúrós szemeket meresztve rám, elparancsol a közelből. A többi saltusi nő legalább is így reagált volna. Mondjuk ebbe belejátszik az is, hogy az összes eddigi saltusi hölgyismerősöm a Lovagrend tagja volt, és ahogy egyszer Eidrick félvezér is bölcsen rámutatott, a női vadászok gyakran durvábbak a férfiaknál, hogy bizonyítsák ők is vannak olyan jó lovagok.
A hölgy viszont kellemesen meglepett, úgyhogy segítettem talpra állítani, legalábbis az egyikre, mert a másik lábfeje még mindig a lépcső fogja volt.
- Nagyon kedves, de erre semmi szükség - hárítottam el finoman a meghívást. Majd önkéntelenül is végig simítottam sarjadó borostámon, miközben átgondoltam a helyzetet. Eh, megint borotválkoznom kell.
Majd egy ugrással lent termettem a lépcső alján és a rozoga szerkezet alá küzdöttem magam, pár zsák hagymán és liszten keresztül. Könnyedén elértem a kritikus lépcsőfokot és alulról próbáltam kisegíteni a saltusi lábát. Elsőre nem ment, az egyik deszka ugyanis csak meghasadt és nem tört le teljesen és így hatékony satut alkotott.
- Tarassian Ehrelit a nevem -mutatkoztam be a lépcső alól, miközben a deszkát feszegetem. - Aztaragyavertezabkásaagyúmindenit! - törtem ki végül, mert, ha a deszka nem is, de a csavarok szilárdan tartottak.  - Lehet, kicsit fájni fog, de majd megpróbálom finoman csinálni- szóltam fel Elksichának. Majd hátra kiáltottam a fogadósnak is - Bocsánat Geret, de ez egy vacak.
A karomba gyűjtöttem egy keveset a laestatom erejéből, bár nem ment valami egyszerűen, mivel a saltusiba ivódott kék vas megpróbálta kikergetni belőlem a manámat. Így előbb kicsit hátraléptem, hogy összeszedjem az erőmet és csak azután fogtam rá újra a törött deszkára.
Egy határozott mozdulat és a laestat izmai megtették a hatásukat. A deszka leszakadt, sőt még a lépcső is kicsit megnyekkent. - Bocsánat.- szabadkoztam felfelé. - De most már ki tudja húzni a lábát. - Ezzel kiküzdöttem magam  a zsákok és zöldségek rengetegén.
Leporoltam magam, hátrasöpörtem  szemembe lógó hajamat és mellényemet is megigazítottam.
- Hazakísérjem? - tekintettem jelentőségteljesen Elkischa bokájára.
 
avatar
Tarassian
Játékos

Hozzászólások száma : 23
Tartózkodási hely : Domhan

Karakterlap
Név: Tarassian Ehrelit
Rang: Kalandor
Mana:
198/198  (198/198)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utak és utcák

Témanyitás  Elkischa Catlor on Szomb. Május 06, 2017 3:46 pm

A bajba jutott hölgy - Kötetlen - Tarassian - Elkischa

Hallgatom a férfit, miközben segít felállni a helyemről. Annyi hibázik az egészből, hogy a kettétört deszkalap nem engedi el a lábam. Mikor hallom az elutasítását, akkor egy ideig csak furán nézek rá, majd a következő szavakkal próbálom meggyőzni.
- De van! Igen is, van szüksége erre. Egyedül nem biztosan, hogy ki tudnék belőle jutni. – felelem neki, miközben feltűnik számomra, hogy a borostáját simogatja. Nekem nincs különösebben gondom, ha valaki nem túlságosan ápolt, vagy nem törődik annyit a külsejével. Ezután történik, hogy a rozoga lécső alá küzdi magát. Fogalmam sincs, hogy milyen a helyzet odalent, s milyen nehézségekbe ütközik. Hallom, hogy bemutatkozik előttem, amit a következő szavakkal fogadok.
- Igazán nemes dolog Öntől, hogy ennyit megtesz értem. – nézek bele a szemébe, miközben próbálja alulról kisegíteni a lábam, azonban nem ilyen egyszerű. A további szavakat hallva könnyen leszűröm, hogy egy darabig még a két deszkalap társaságát élvezhetem. A továbbiakban  arra figyelek, hogy mikor szabadulok a fogságból. Hamarosan a Laer erőfeszítéseinek hála, s a fakorlátnak köszönhetően hamarosan minden gond nélkül kihúzom a sérült lábam. Azzal próbálkozok, hogy ráálljak, azonban az eset után valamiért az elmém  jelez nekem, hogy ne erőltessem meg. Mikor sikerül a megmentőmnek lekerülnie a sok zöldségről, akkor a következőt mondom felé.
- Nod, ha van annyi szabad ideje, akkor mindenképpen örülnék. –  értem az alatt, hogy egészen saltus központjáig kísérne el. De vajon tényleg megtenné?
- Nos, ha nincs különösebb tevékenysége jó pár hétig, akkor felőlem benne vagyok. Út közben biztosan meggyógyul a lábam – ejtem ki a szavakat, miközben eszembe jut, hogy itt már rendeltem ételt, amit felhoznak a második emeletre.
- De előtte, ha nem bánja, akkor ebédelnék egyet. Meg visszafelé útra szintén össze kellene szednem a felszereléseket.
Csak abban reménykedek, hogy a másik megértő.


A hozzászólást Elkischa Catlor összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Május 06, 2017 7:58 pm-kor.

Elkischa Catlor
Játékos

Hozzászólások száma : 18

Karakterlap
Név: Elkischa Catlor
Rang: Puska- és pisztoly javító
Mana:
77/77  (77/77)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utak és utcák

Témanyitás  Tarassian on Szomb. Május 06, 2017 6:02 pm

A bajba jutott hölgy - Kötetlen - Elksicha - Tarassian

Pár hét?! A meglepettségemet nem is próbáltam palástolni. Szemöldököm az égbe szökött, és hátra söpörtem egy újabb elkóborolt hajtincset.
- Pár hét? - tettem fel hangosan is a kérdést. - Ezek szerint csak látogatóban van itt Domhanon. - billentem félre a fejem.- Sajnálom, de egy napnál tovább nem lehetek távol az otthonomtól. Ne értse félre, nem egy felbőszült édesanya tart sakkban, aki kiköti, hogy alkonyatig haza kell érnem. Minden második nap Terakhon van jelenésem, méghozzá hajnali pontossággal, ahol egy féllábú fogadótulajdonos vívni tanít. - Az arcára pillantottam, hogy lássam a reakcióját.- De egy ispotályig bármikor szívesen elkísérem, a bokája ugyanis nem néz ki olyannak, ami nagyon rajongana egy több hetes útért. - vetettem felé egy biztató mosolyt.
- Ez csak természetes, nem állok Ön és az ebédje közé. Sőt, amennyiben igényli közelebb is segítem hozzá, ha mindenképp az emeleten szeretné elfogyasztani. - Ezzel újfent odanyújtom kezemet, hogy támasztékra találjon a másik kezével is.
- Mi hozta Domhanra? Családlátogatás? Bevallom, eddig jórészt csak lovagokkal találkoztam, ugyanis a fogadó, ahol dolgozom a kedvenc törzshelyük. Számukra tehát evidens, hogy miért vannak a Köztes Világon. Ön azonban nem hiszem, hogy a vadászok közé tartozna.
avatar
Tarassian
Játékos

Hozzászólások száma : 23
Tartózkodási hely : Domhan

Karakterlap
Név: Tarassian Ehrelit
Rang: Kalandor
Mana:
198/198  (198/198)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utak és utcák

Témanyitás  Elkischa Catlor on Vas. Május 07, 2017 10:34 am

A bajba jutott hölgy - Kötetlen - Tarassian - Elkischa

Meglepődök azon, hogy a beszélgető partnerem hihetetlennek találja a gyaloglást. Karavánnal érkeztem, s az a legbiztonságosabb, ha azzal távozom.
- Igen, pár hét megjárni karavánnal a két hely közötti távolságot. De különösen nem bánom, mert sok érdekességet láthatok – felelem neki, miközben ő rögtön leszűri, hogy csak látogatóban vagyok itt Domhanon. A fejemmel bólintok egyet, hogy megerősítsem a feltételezését. Hallgatom végül a szavait, aztán kis idő múlva rajtam a sor, hogy meglepett arcot vágjak. Féllábú fogadó tulajdonos? Vívás? Nos számomra ezek nem értékek egyelőre. Semmi hasznot nem hoz a házhoz, sőt leginkább eltávolodnék tőle. Először legyen meg a fogadóm, aztán gondolkozhatok valami plusszon.
- Azért ennyire törékeny nem vagyok – szúrom közbe, mikor  felajánlja a segítségét, hogy az ispotályig eljuttat engem.
- De tény, hogy nem szabad megerőltetnem. – hangzik tőlem, s felsóhajtok. Úgy tűnik kénytelen vagyok több időt eltölteni Domhanon.
- Igazából farkaséhes vagyok, ami nem jó tanácsadó – jelentem ki egy kedvesebb mosoly kíséretében. Megtámaszkodom a korlátban, miközben átgondolom, hogy miként juthatnánk fel a második emeletre könnyedén. Hajlítani tudom, de nem szabad a súlyom ráterhelni. Mikor nyújtja a kezét, akkor újra elfogadom. A mozdulatom nem durva, mint egy Saltusi lovagnál szokás, hanem pontosan az ellenkezője. Ha sikerül a másikban megkapaszkodni, akkor annak segítségével indulok fölfelé.
- Beszerző útnak nevezném, kapcsolatok és ismeretségek szerzése.   – felelem neki, hogy miért tartózkodok ebben a városban, s mi a célom egyúttal. Bevallja előttem, hogy java részt lovagokkal találkozott. Ez a tény mosolyt csal az ajkaimra, sőt elég édesen kuncogok egyet. Nem tudom, hogy a férfi mit gondol pontosan a Saltusiakról. Számomra úgy tűnik, hogy úgy véli minden Saltusi férfiből és nőből a rend őre válik. Pedig nincs így! Én ugyan lovagi családból származom, azonban alkalmatlan voltam hozzá.
- S miből gondolja, hogy nem tartozok közéjük? – érdeklődöm, hogy pontosan ezzel hová szeretne kilyukadni?


A hozzászólást Elkischa Catlor összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Május 07, 2017 12:13 pm-kor.

Elkischa Catlor
Játékos

Hozzászólások száma : 18

Karakterlap
Név: Elkischa Catlor
Rang: Puska- és pisztoly javító
Mana:
77/77  (77/77)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utak és utcák

Témanyitás  Tarassian on Vas. Május 07, 2017 11:26 am

A bajba jutott hölgy - Kötetlen - Elkischa - Tarassian

Hah! Törékeny! Nem tudom van-e egyáltalán olyan lény a világokon, aki törékenynek nevezne egy saltusit, akár nő, akár férfi. Bárki nézzen is egy saltusia, egészen biztos, hogy nem a törékeny, a puha, vagy hasonszőrű jelző társai fognak először eszébe jutni.
Felsegítettem a lépcsőn, de az emeletre érve se húztam vissza a karomat, onnantól ugyanis nem volt korlát. Amennyiben jónak látja, természetesen elengedheti a karomat, és odabiceghet, de biztos-ami-biztos én nem fosztottam meg a támaszától. Két szabad asztal is volt a lépcsőhöz közel, alig párlépésnyire, én a jobb oldalit tartottam szimpatikusnak, mivel oda nem közvetlenül tűzött a nap, és arrafelé indultam. Csak most, sík terepre érve vált számomra is világossá, hogy milyen alacsony is Elkischa. Vagy inkább én vagyok nagyon magas...
Az asztalhoz érve kihúztam egy széket Elksichának is, majd ha leültem egyre én is.
- Akkor gondolom sikeresnek tekintheti az útját, egy ismeretséget ugyanis már szerzett. - vigyorogtam rá. - De szívesen segítek, ha van még rá szüksége. Már bő egy éve élek itt, és ha mindent nem is, pár dolgot azért már megtanultam arról, hogyan működik Domhan.
Kérdése hallatán újabb vigyor ült ki az arcomra.
- Kezdjük ott, hogy hiányzik az egyenruhája. Persze, mondhatná, hogy szabadnapja van, de elég szabadnapos saltusival találkoztam már és ritkán vetik le a feketeséget, szinte már rájuk nő az a kalap is. De ennél is feltűnőbb a kard és a puska hiánya, azt még szabadnapokon se hagyják otthon. Számomra azonban mégis az a legárulkodóbb, hogy nem a Féllábú Geliarba tért be. Mint mondtam az a saltusiak törzshelye, ismerem szinte a teljes vezérkart és a legtöbb tisztet is. És ahogy Ön is említette, nem itt lakik, hanem Saltuson. - Hátra dőlök, mikor megérkezik Elkischa ebédje, hogy könnyebb legyen a tálcát az asztalra lavírozni. - Lényegében ezek vezettek arra a következtetésre, hogy nem vadász.
avatar
Tarassian
Játékos

Hozzászólások száma : 23
Tartózkodási hely : Domhan

Karakterlap
Név: Tarassian Ehrelit
Rang: Kalandor
Mana:
198/198  (198/198)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utak és utcák

Témanyitás  Elkischa Catlor on Vas. Május 07, 2017 12:13 pm

A bajba jutott hölgy - Kötetlen - Tarassian - Elkischa

Segít a lépcsőnél, hogy feljebb jussak a második szintre. Minden egyes lépés nehezemre esik, de nem adom jelét különösebben, hogy fájna. Mikor megszűnik a korlát, akkor a figyelmesen továbbra is mellettem marad. Hálásan tekintek rá, valamint kihasználom a lehetőséget. Támogatásával egy üres asztalig sétálunk, hogy ott a formás hátsóm végre megpihenjen egy széken. Megkönnyebbülés számomra, hogy végre leülhetek.
- Sikeresnek-e? Nos bizonyos szempontból igen, egy ismeretség sosem árt. – felelem, miközben a lovagom leül egy székre. Nézem a vigyorgását, aztán hallgatom a szavait. Jó tudni, hogy ő már egy éve lakik itt, ezért nem csoda, ha jobban ismeri a várost, mint én magam. Végl csak rátérünk arra a témára, hogy ő miből gondolja, hogy én nem vagyok Saltusi Lovag. Kiváncsi vagyok a szavaira, hogy mit mond. Vajon alátámasztja az állítását vagy sem? Mikor elsőnek megemlíti az egyenruhát, akkor egyet kell értenem vele egy bizonyos fokig.
- Nos szerintem nem minden saltusi lovag visel egyenruhát, főleg, ha bizalmas feladatot kapott. Mármint civil öltözetet viseljen küldetése során – válaszolom neki, abban bízva, hogy egy picit megingathatom a társaságom tudását.
- Miért kellene kard és puska? Ott a puszta ököl. A kardcsörgés egy csendesebb estén messzire elhallatszik, vagy egy puska zaja. Míg e szempontból az ököl hangtalan gyilkos, főleg ha tudja hová célozzon először. – próbálkozok továbbra is, ám szerintem a megbújó mosolyom árulkodó lehet a számára, hogy ne vegye komolyan a szavaimat.
- Féllábú Geliar lehet törzshely, de még egy saltusi is lehet fura és visszahúzódó, kerülve a figyelmet. – hangzik el utoljára, mert az utolsó mondatára nem tudok semmit se kitalálni. Idő közben megérkezik az ebédem, így hozzá is fogok. Nem sietem el, ráadásul nem úgy eszek, mint egy disznó. Úgy, ahogy egy hozzám illő Saltusi nőhöz illik. Azon morfondírozok különben, hogy mennyit áruljak el magamból az új ismerősömnek.
- Rólad mit lehet tudni? Azon kívül, hogy elfoglalt vagy a vívással és a többivel?

Elkischa Catlor
Játékos

Hozzászólások száma : 18

Karakterlap
Név: Elkischa Catlor
Rang: Puska- és pisztoly javító
Mana:
77/77  (77/77)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Utak és utcák

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 5 oldal 1, 2, 3, 4, 5  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.