Faeld harcitechnikák

Go down

Faeld harcitechnikák

Témanyitás  Falondril on Szer. Ápr. 05, 2017 7:57 pm

A faeld társadalom militarizált mivolta miatt keresve találhatnánk jobb harci kiképzést, legyen az fegyveres, fegyvertelen vagy akár mágikus. Természetes varázshasználó fajként főleg a legutolsó elemre kerül sor, nem is beszélve arról, hogy bármilyen harc során jelen lesz a mágia, akár akarjuk, akár nem. A mozdulatok elsajátításához azonban nem kell más csak fegyelem és egy kis ügyesség.

I. Pusztakezes harc
A legelső és legfontosabb dolog, melyet mindenkinek meg kell tanulnia, miután nem garantálható, hogy mindig lesz nálunk fegyver.
Egy faeld ökölharc során folyamatosan ügyel arra, hogy megtartsa a megfelelő távolságot és a védekezésre koncentrál. Ezt a harcművészetet egyszerűen csak Táncnak nevezik, mivel a lépések és a mozdulatok egy groteszk táncra emlékeztetnek, azonban ennek a célja az ellenfél kifárasztása. Kicsi, gyors ütésekkel a halántékot, a gyomorszájat és a veséket célozzák (általában ebben a sorrendben). Nem riadnak vissza a gáncsolástól sem, emellett, ha esélyük van rá, akkor a végtagtöréstől sem. Ha minden kötél szakad, akkor feladják a Táncot és szarvukkal próbálnak meg felöklelni.
A harc menete attól függően változik, hogy milyen elemet alkalmaznak, illetve, hogy mekkora kárt akarnak okozni az ellenfélnek. Amennyiben a küzdelem nem halálos kimenetelű, a mágia csupán kisegítő elemként van jelen, de élet-halál harc esetén biztosak lehetünk benne, hogy a varázslatok sokkal prominensebb szerepet kapnak.

- Tűztánc: a varázsló folyamatosan hevíti a levegőt maga körül ezzel izzadást okozva az ellenfelében, aki elkerülhetetlenül leáll a támadással, hiszen a kiszáradás senkinek nem tesz jót.
KRITÉRIUMOK: Hőpajzs

- Víztánc: a varázsló eláztatja a csatateret, ezzel gátolva ellenfele szabad mozgását, majd miután az ellenfél kellőképpen kifáradt, vizet pumpál az arcába, hogy ne kapjon levegőt.
KRITÉRIUMOK: Vízpáncél, Kapszula

- Földtánc: a varázsló megkeményíti saját bőrét, ezzel gyakorlatilag immunissá válva a fájdalomra. Ez a legpasszívabb az összes Tánc közül, mivel gyakorlatilag csak hárításokkal operál. A kifárasztott ellenfelet egy jól irányzott ütéssel teríti a földre.
KRITÉRIUMOK: Sziklák ökle

- Széltánc: ha a Földtánc volt a legpasszívabb, akkor a Széltánc a legaktívabb Tánc. A varázsló saját maga mozdulatait hátszéllel segíti, míg az ellenfélét ellenszéllel gátolja. Nem vonakodik a szélmágiát használni ellenfelének egyensúlyának megszüntetéséhez.
KRITÉRIUMOK: Gáncsvetés/Légkamra/Passzátszél és Könnyű kéz

- Villámtánc: a varázsló feltölti testét elektromos töltésekkel, ezért az őt ért ütések és az általa bevitt ütések enyhe elektrosokkot okoznak a támadóban. A sokk ereje attól függ, hogy vérre menő küzdelemről van-e szó.
KRITÉRIUMOK: Villámpajzs

- Fénytánc: ezt csupán a hagyomány miatt nevezik táncnak. Fénymágus esetében a legalapvetőbb taktikák az illúziók bevetése, a láthatatlanság vagy csak egyszerűen olyan erős fényt kibocsátani, mely elvakítja az ellenfelet. A harcképtelenné vált támadó így már könnyű préda még egy tapasztalatlan harcos számára is.
KRITÉRIUMOK: Tükörkép/Égő fény/Láthatatlanság

- Árnytánc: a leghalálosabb az összes Tánc közül, hiszen egy érintés is elég egy árnymágustól, hogy az árnyakkal átitatott manája szétmarja a támadó testét. Ha tehetjük, kerüljük a feketeszemű faeldeket.
KRITÉRIUMOK: Mérgezés

- Hústánc: a hadseregben nem oktatott technika, de a száműzött húsmágusok nem felejtették el. Az egyetlen Tánc, mely agresszív mozdulatokat tartalmaz, melyek célja az ellenfélen ejtendő pici sebek okozása. Ezzel a húsmágus körme alá szorult szerves anyagot katalizátorként használva próbál felülkerekedni ellenfelén. Az egyetlen védekezés ellene, ha nem hagyjuk, hogy a húsmágus bármilyen kárt tegyen bennünk.
KRITÉRIUMOK: Konfúzió/Élő bombaII. Vívás
A faeld vívás nagyon sokban hasonlít a pusztakezes harchoz. A Tánc kiegészül fegyveres hárításokkal, azonban továbbra is az ellenfél kifárasztása marad a cél, hiszen a mágia végzi a munka oroszlánrészét.
- Tűztánc: egy sokkal agresszívebb formája a Táncnak, hiszen a fegyvereket és a páncélokat sem kíméli a létrehozott hő.
- Víztánc: lásd: Pusztakezes harc
- Földtánc: lásd: Pusztakezes harc
- Széltánc: lásd: Pusztakezes harc
- Villámtánc: lásd: Pusztakezes harc (annyival kiegészítve, hogy a fegyvert is feltöltik elektromos töltéssel)
- Fénytánc: lásd: Pusztakezes harc
- Árnytánc: lásd: Pusztakezes harc
- Hústánc: lásd: Pusztakezes harc

Fejlődési szintek értelmezése
Alap: a harcos tisztában van az alapvető fogásokkal, felismeri és alkalmazni is tudja azokat, nem kiemelkedő harcos, de megállja a helyét egy átlagos ellenféllel szemben.


Középhaladó: a harcos már magabiztosan alkalmaz cseleket, van tapasztalata az adott harcmodorban, könnyedén legyőz egy átlagos ellenfelet.


Haladó: a harcos már egyéni trükkökkel és sajátosságokkal tarkítja az alaptechnikákat, képes egyszerre több ellenféllel harcolni, magasan képzett ellenféllel szemben is megállja a helyét.


Mester: a harcosnak már a jelenléte is elég ahhoz, hogy az átlagos ellenfelet megfutamítsa. Vérében van az adott technika, több magas szintű ellenfél ellen is állja a sarat.
Falondril
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.