Ark'Seguth Harcitechnikák

Go down

Ark'Seguth Harcitechnikák

Témanyitás  Severtir on Csüt. Ápr. 06, 2017 6:41 pm

Harci technikák - Ark’Seguth

I.Pusztakezes harc:

Mint minden más népnél természetesen az Ark seguthoknál is megvan a hagyománya a pusztakezes harcnak. Törzseikben megszokott a fiatal férfiak közötti verseny, amit gyakran döntenek el ökölvívással, ugyanis az alacsony népesség számot figyelem bevéve, nem lenne bölcs dolog feleslegesen megnyomorítani, vagy megölni a fiatal harcosokat.
A seguthok nagy előnye más népekkel szemben a különleges kéz felépítésük, nem csak egy ujjal többet rendelkeznek, de ízületük is több van. Épp ezért ha egy seguth elkap, sokkal nehezebben szabadulsz a markából, a fojtogatásról nem is beszélve…
A seguthok nem kímélik ellenfeleiket ha pusztakezes harcról van szó, és az nem a törzse tagja. Igaz testi erejük nem olyan nagy mint a saltusiaké, és gyorsaságuk se egy kadmeté, de még így is jó harcosnak bizonyulnak.
Szeretik gyors ütés sorozatokkal leteríteni az ellenfelet. Valamint kedvelt technika az ellenfél megragadása, és eltaszítása, vagy közelebb rántása.
Gáncsolással ritkán bajlódnak, de velük se érdemes próbálkozni, mivel egyensúly érzékük nagyon jó és szilárdan állnak a földön, mivel ők maguk se szeretik a rúgásokat.

II.Közelharci fegyverek:

- Hagyományos vadászlándzsa:
A legkedveltebb és legtöbbet használt fegyvere a seguthoknak. Hosszú, körülbelül 2 méteres nyele az amúgy is magas népnek egyáltalán nem jelent akadályt a forgatásban, de az ellenfelet annál jobban fenyegeti, mivel ha a seguth jól forgatja, ennél közelebb nem is nagyon lehet hozzá kerülni. Bár, ahogy a neve is mutatja hagyományosan vadászatra használják, de azért a hagyományos harcra is kiképzik az ezeket forgatókat. A lándzsával egyaránt tudnak támadni és védekezni is.
Kedvelt technikák:
- Hosszúkidöfés: Ahogy a neve is mutatja egy teljesen egyszerű, ámde boszorkányosan gyors szúrásról van csak szó. De ha hozzá vesszük a nyél hosszt, a seguth karhosszt és még a hegyet is elég nagy távolság jön ki eredményül. Meglepő lehet bármelyik támadó számára, hogy az előbb még védekező állásba helyezkedett még messze kardtávolságon kívül lévő seguth egyszer csak felnyársal, majd szinte már vissza is állt védekező állásba.
- Lábsöprés: Ennek a technikának az alapfeltétele a nyílt és tágas tér, ami a kopár Seguth Anduron szinte bárhol rendelkezésére áll a harcosnak, Domhan zsúfolt utcáin azonban kevésbé. A seguth ilyenkor egyszerűen csak fogást vált lándzsáján és a végénél markolja meg nyelet, majd egy széles ívben végig söpör vele úgy lábszár-térd magasságban.
- (Pörgetés): Tapasztalt seguth lándzsahasználók szokták alkalmazni ezt. Ilyenkor lándzsájukat a nyél közepénél szokták megfogni seguth vadászok, és folyamatos pörgetésbe kezdik maguk előtt, ezzel leblokkolva az ellenfél támadásait. Látványnak is elég impozáns, valamint a nyé folyamatos surrogása is kifejezetten fenyegető, arról nem is beszélve, hogy bár mely seguth képes ebből egy villámgyors támadást indítani a lendületet is kihasználva, majd a pörgető mozgást újra felvenni.

- Kovath’Eret – sarlókard
A Harapó Hold csak a tényleg veszélyt jelentő ellenfelekre hoz halált, vadászatra, ártatlan állatok ellen ugyanis sosem használják. A sarlókard a portált őrző harcosok között elterjedt fegyver, ívelt pengéje kívül élesre van fenve, míg belül cakkozott, csakhogy még durvább sérüléseket okozzon. A kovath’eret már így is elég brutális és pimasz fegyvernek nevezhető, de a helyzetet fokozza, hogy használói természetes mérgekkel is kezelik –rendszerint a fájdalmasabb fajtából. épp ezért már egyetlen szerencsés vágás is elég, hogy az ellenfelet kikészítse, persze az egyszerű karcolásokkal nem lehet sokat elérni, ennyire azért nem hatásosak a mérgeik, de egy határozott vágás már megteszi a maga hatását.
A kard különleges kialakításának hála ideális az ellenfél lefegyverzésére. Nem csak az ív, hanem a fogak is növelik az esélyt, hogy jó fogást találj az ellenfeled fegyverén, de ennek ellenére nem szokták túl gyakran használni.
A Kovath’eretet használók csak ritkán alakítanak ki sajátságos technikákat fegyverük használatára, ilyesmire ugyanis nem tanítják őket, pont a pengén található méreg miatt. Mégis minek kellene a sok sallang és erőlködés, ha egyetlen vágás is elég?  

- Agretur
A seguthok legegyedibb és legfurább fegyvere. A kiegyensúlyozatlan fegyvert csak a seguthok tudják szakavatottan használni, más fajok egyedei maximum egy hosszú nyelű bunkóként tudják hasznosítani, nincs elég ujjízületük hozzá. Egyszerre szúró, vágó és taglózó fegyver. Ugyanis az amibara agancsot, amiből készítik speciális technikákkal készítik ki, hogy elérje a kő keménységét, majd a széleknél kiélezik, a hegyekre pedig plusz vashegyet kovácsolnak. Gondolhatnánk rá, akár egy nagyon furcsa alakú lándzsaként is, ami valahogy túl sok véggel rendelkezik és túl sokfelé.
Kedvelt technikák:
- Az agretur ideális az ellenfél lefegyverzésére. Az agancs kissé hajlott végei kampóként tudják elkapni a másik fegyverét, majd egy finom csavarintással már ki is feszítik az ellenfél kezéből. Ha a seguth megfelelő agancs résszel kapja el (ez inkább egy oldalsó ágat jelent, mint a legvégsőt), nem csak hogy lefegyverezheti az ellenfelet, de az agancsba akasztott fegyvert meg is szerezheti.
- Az úgynevezett lapogatás is nagyon kedvelt a seguthok között. Egy egyszerű suhintásról van szó, ami az ellenfél hátának, vagy oldalának irányul, a megfelleő szögbe fordított agreturnak ilyenkor közel egy irányba fordulnak a tüskéi. Amennyiben az ellenfél nem tudja kivédeni, vagy időben elugrani, akár fél tucat vashegy is felnyársalhatja egyszerre.  
- Másik kedvelt fogás talán egy kicsit egyszerűnek tűnhet. Fogjuk meg az agretur nyelének végét, emeljük magasba a fegyvert és kólintsuk fejbe vele az ellenséget.
- Nem egy seguth került már abba a helyzetbe, hogy az agretur kiegyensúlyozatlansága és egy keményebb csapás a nyél töréséhez vezetett. Ilyenkor se kell kétségbeesni, az amibara agancs rész önmagában is nagyon jól forgatható.  Ilyenkor marokra kell fogni a megmaradt nyél részt és át térni egy kardforgatáshoz hasonló technikára.
Az agreturra emellett jól alkalmazhatóak a Hagyományos Vadászlándzsa technikái is.

- Fókavadász szigony
Ahogy neve is mutatja elsősorban a lomha négyagyaros fókák ellen szokták bevetni ezt a fegyvert a seguthok. De ez közel sem jelenti azt, hogy a fegyver maga lassú lenne. A négyágú szigonyhoz, mint a szigonyokhoz általában, egy erős bőrszíj, vagy még inkább kötél is erősíthető, a nyél végén lévő karikának hála. Amint ezt az egyszerű lépést megteszi a seguth, már nem egy egyszerű rövid lándzsája van, hanem egy jóval halálosabb fegyvere.  
Természetesen a kötél nélkül is el lehet hajítani dárdaként a szigonyt, de értelemszerűen nem fog visszajönni, a köteles verzióval ellentétben.
Kedvelt technikák:
- A szigonyok elhajítása, majd a mondhatni megcsáklyázott ellenfelek visszarántása a portált őrző seguthok körében is kedvelt fogás. A horgas vég pedig gondoskodik róla, hogy az áldozat ne szabaduljon, vagy legalábbis ne egy könnyen. A pontos célzás azonban gyakorlást igényel, főleg, hogy a nyélhez erősített kötél befolyásolja a fegyver röppályáját, ami csak kisebb távra ér el így, mint önmagában.
- A szigonyokkal jól bánók szeretik kötélfullánkhoz hasonlóan oldaluk mellett pörgésbe hozni, majd így plusz lendülettel ellátva az ellenfélbe hajítani szigonyaikat.
- Az ellenfél feltartóztatására is használható, amennyiben a seguth a feje fölé emelt kézzel kezdi el pörgetni a szigonyt, majd lassanként egyre több és több kötelet ereszt ki, ezzel nagyobb sugárban pörgetve a fegyvert. Természetesen túl nagy területet nem tudnak lezárni, mivel egy idő után nem lenne elég a lendület a szigony levegőben tartásához, de bőven eleget, ahhoz, hogy az ellenfelet maguktól távol tartsák, vagy sebesült társaikat védelmezzék. A technikának komoly lélektani hatása van az ellenfélre.

- Thakar’amas
A rettegett farkasfogas ostor minden világban ismert már. A körülbelül 2-3 méter hosszú, ostor használatának elsajátítása, nagyon hosszú, fáradtságos munka és gyakran jár sebesülésekkel.
A seguth hagyomány szerint a thakar’amasos harcos, csak vadászkéseket használhat az ostora mellett, minden más fegyver tiltva van számukra.
Kedvelt technikák:
- A Thakar’amast használják egyszerű ostorként is, hogy csapásaival fájdalmat osszanak, vagy csak kicsit megtáncoltassák a másikat a bokamagasságban pörgő szíjjal.
- A Thakaramas különlegessége azonban az a hurkoló technika amivel nem csak elkapni lehet az ellenfél egy egy végtagját, de adott esetben attól meg is szabadítani. Természetesen a szakavatott ostorhasználó már tudja a különbséget az elfogó és a szeletelő csapások között, de egy kezdővel könnyen előfordulhat, hogy lekapja az ellenfele lábát, mikor csak megállítani akarta volna.
A thakar’amas fogásából azonban nem lehet könnyen szabadulni, nem egyszerű hurokról van ugyanis szó, hanem a farkas fogak egymásba akadásáról is.  A technika azonban nem csak végtagokon működik. Igaz a seguthokra nem jellemző a vérengzés, de a Jég Háborújában megtanulták, hogyan kell úgy elkapni az ellenfél nyakát, hogy ne csak az ütőereket tépjék fel a farkasfogak, de egy csapással le is repüljön az ellenség feje a helyéről. Manapság azonban ezt már nem tanítják meg a fiataloknak, épp ezért ha valaki el akarja sajátítani ezt a fogást keresnie kell valakit, aki már ki is próbálta.

- Ikerkések
A sarlókard két éléhez lehetne talán leginkább hasonlítani ezt a két kést. Az egyik enyhén ívelt, tiszta, sima élű, a másik kifejezetten gonosz, cakkozott.  A kettő együtt azonban nagyon hatékonypárost alkot. A késeket rendszerint lefelé fordított heggyel használják, de igazából egyéntől függ, akárcsak az, hogy melyik kést melyik kezükben fogják.
A cakkozott élű kést szokták védekezésre használni, mivel jobban megfogja az ellenséges pengét, míg a másikkal visszatámadnak.

III. Távolra ható fegyverek:

- Vadászíj
Egy egyszerű reflexíjról van szó, amit amibara szaruval erősítenek meg ezzel is erősítve a feketeciprus fát. Mivel nem egy seguth-magas hosszúíjról van szó, szűk helyeken is jól használható.

- Bola
Hagyományosan seguth vadászfelszerelés. Három-négy szíj végére erősített kőről van szó, amiket az ellenfél felé kell hajítani. A kőnehezékek miatt, a szíjak rácsavarodnak az áldozatra és mozgásképtelenné teszik, gyakran földre is döntik.
A fegyver praktikusságát tovább növeli, hogy a seguthok jégkoloncokkal is előtudják állítani  a fegyvert, akár a hadszíntéren is, így csak a szíjakat kell magukkal vinniük.

- Alberuc
Egyszerű hajítódárda, amiből körülbelül 5-6 darabot hordanak magukkal a seguthok.
Severtir
Severtir
Admin

Hozzászólások száma : 35
Tartózkodási hely : Domhan

Karakterlap
Név: Sevetir
Rang: Apró Szerencsék Felemelkedettje
Mana:
1135/1135  (1135/1135)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.