A Világok Mágusainak Központi Székháza

Go down

A Világok Mágusainak Központi Székháza

Témanyitás  Gemorick on Kedd Márc. 14, 2017 12:10 pm

A Világok Mágusainak Központi Székháza
közbiztonsági szint: közepes-magas

A Világok Mágusainak Központi Székháza, avagy, ahogy a legtöbben emlegetik, a VMKS, tipikusan az a fajta építmény, amit lehetetlen eltéveszteni, mivel úgy néz ki, mintha tíz különböző építész tervezte volna, nem csak egymástól függetlenül, de egymással ádáz és vérre menő gyűlölködésben. A sokszögletű épület minden tornya és homlokzata igyekszik túltenni a másikon, eltakarni és elfeledtetni a többi díszítőelem hivalkodó pompáját. Ennek az oka leginkább abban keresendő, hogy a rengeteg, különböző világból érkező mágus egyszerűen nem tudott megegyezni arról, hogy milyen stílusban épüljön az épület, így az egész meglehetősen eklektikus lett. Van azonban az összevisszaságnak egy határozottan nagy előnye: egész biztosan megtalálhatjuk a nekünk kellő nemzet mágusait: elég ha csak a népükre jellemző stíluselemeket keressük.
Az épület keleti részét egyszerű, szögletes kapocsmintákkal ékített rondella uralja, a faeldek eltéveszthetetlen militarista stílusában. Nem hiányoznak róla sem a lőrések, sem a csipkézett mellvért.
Az északkeleti homlokzat fala súlyos, egymáshoz kötőanyag nélkül illeszkedő kövekből épül, mely enyhén befelé dől, külső része pedig lépcsőzetes kialakítású, felszínén fénypatakokként tekergő szimbólumokkal. A Kromat mágusok lakószárnya ez a hely, ahol nyugodtan megszállhatnak és feltöltődhetnek Domhanban való tartózkodásuk ideje alatt.
Déli fekvésű az a torony-a földi szecessziót idéző növényi motívumokkal, a kék cseréptetővel és indokolatlanul sok, világoskékre színezett ablakokkal - amit az laer mágusok nevezhetnek magukénak. Nem túl nagy kiterjedésű, ezt inkább magassággal igyekeztek kompenzálni, így ez az épület legmagasabb része.
Nyugaton a Seguth mesterek szárnya található, mely már csak puszta különcködésből is teljes egészében fából épült, felületét pedig úgy faragták, hogy valódi erdőnek tűnjön. Torony helyett egyszerű, többszintes barakkot húztak fel, a deres ablakok szabályosan sorakoznak egymás mellett. A tetőt valójában egyszerű palatető fedi, de a fénymágusok és a seguth jégmesterek közös együttműködés nyomán úgy tűnik, mintha hatalmas, havas fenyőágakkal fedték volna be az egészet. A környékén mindig rettenetesen hideg van.
A tornyok és falak egy hatalmas, nyolcszögletű csarnokot határolnak, ahol a mágusoknak elég terük van gyakorolni, vagy a tanítványaikat edzeni. Egy nagy gyakorlótér található a csarnok alatti pincében, ahol kontrollált keretek között tanulhatnak az ifjak. Hogyha új képességet szeretnénk elsajátítani, ez a legjobb hely, hiszen itt biztosan találhatunk olyan nagy tudású mestert, aki segíthet a fejlődésünkben.
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.