Saltusi Torony

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

Saltusi Torony

Témanyitás  Gemorick on Szer. Márc. 15, 2017 11:11 am

A Saltusi Torony
közbiztonsági szint: rendkívül magas

Fogalmazhatnánk úgy, hogy a Saltusi Lovagrend székhelye az Achroch Ach Andari Kőszálnak a kicsinyített másolata, ha történetesen nem lenne vagy másfélszer akkora. A hatalmas lakótorony körülbelül hatszázhatvan láb magas. Ez több mint hatvan emeletet jelent és persze terjedelmes alagsort és pinceszintet is. Az épület négyszögletű, oldalait bástyák határolják, sötét sziluettje szinte fenyegetően magasodik Domhan házai felé. Előtte, a falakon és az ablakokban mindig ott nyüzsögnek hangyák módjára Saltus rettenthetetlen lovagjai.

Belső helyszínek:

A Narthex
A Saltus torony bukóráccsal zárható kapuján túl található a Narthex, az előcsarnok. A hatalmas, visszhangos termet legyezőboltozatban végződő támívekkel erősített oszlopok tartják. Természetesen puszta fekete bazaltból épültek, mint az egész torony. A falakat nem vakolják, csak a csiszolt fekete kövek tükrözik vissza a vastartóban égő fáklyák fényét. A terem közepén, a padlón csodálhatjuk meg a saltusiak címerét: a három hatalmas ezüst hegyet.
A Narthex egyszerre szolgál a torony előszobájaként és gyülekezési pontként, valamint az innen nyílnak az őrszobákat, ahol a saltusiakhoz fordulhatunk ügyes-bajos gondjainkkal. A csarnok végén gigászi lépcső indul az emeletek felé, de ezen kívül persze számos melléklépcsőház, sőt felvonó is lehetővé teszi a közlekedést.A Vizsgálati Fogda
A kettes számú pinceszinten rendezték be az átmeneti otthonát Domhan bűnözőinek. Mivel az alagsor alapterülete jelentősen nagyobb, mint a toronyé, ezért nem valószínű, hogy a saltusiak valaha zavarba kerülnének a letartóztatottak elhelyezését illetőleg. A cellák elrendezése igencsak logikus: a központi lépcsősor a kezdőpont, innen futnak szét főutak, abból pedig mellékfolyosók hajtanak ki, létrehozva egy szabályos sakktáblarendszert. Minden sarkon strázsál egy-egy Saltusi. A legtöbben persze újoncok, akiknek a kiképzéséhez tartozik a fogdák felügyelete is (tanuljanak egy kis türelmet, fiaim). Azonban a szinten minimum egy, tucatnyi főt számláló veteránokból álló osztag is tartózkodik, hogy bármiféle komplikációt minél gyorsabban és szakszerűbben tudjanak elhárítani.
A cellák egyébként, bár kicsik és kényelmesnek nem lehet nevezni őket, tiszták. A plafonba fúrt szellőzőcsöveken keresztül jutnak levegőhöz. A csövek körülbelül alkarnyi vastagságúak a cellák környékén, és fél méterenként zárja el sűrű, kékacél rács. Ha már kékacélnál tartunk: a falakat és a padlót is ujjnyi drótok szövik át, meggátolva, hogy bárki is mágiával próbálkozhasson a cellában. Berendezésről nem nagyon érdemes beszélnünk. A három lépésnyi hosszú és széles cellákban  az ágyat friss szalma helyettesíti. Ezen kívül egy éjjeliedény és egy falba épített, vízzel teli kőtál szolgálja a rabok kényelmét. A vacsorát este hétkor kapják, a reggelit pedig hajnali ötkor a vasajtó elhúzható reteszén át.A Faggató
Nem, nem kínzókamra. Egyszerűen csak minden vadász így emlegeti a tárgyalótermet, ahol a félvezérek (rendszerint hárman, de van amikor még közülük is ellógja valaki) döntenek a rabok sorsáról. Az ítélet leggyakrabban pénzbírság vagy kényszermunka. A legkomolyabb esetekben döntenek csak a kivégzés mellett (az nem túlzottan éri meg nekik anyagilag).
A Terem egyébként lejtős, amfiteátrum szerű. A félvezérek egy súlyos faemelvény mögött foglalnak helyett, így jó hat lábbal magasodnak ülve is a vádlott felé, akinek az emelvény lába előtt van a helye. Oldalt két további padsor fut, itt az esetleges tanúk ülnek, illetve az írnokok. A másik oldalon a sértett foglalhat helyet, vagy esetleg a vádlott hozzátartozói. A hátsó padok nagy része rendszerint üres, de mivel a tárgyalások nyíltak, bárki eljöhet. Leggyakrabban ezt unatkozó saltusiak teszik meg.A Kilátószoba
A Saltusi Torony, mint már említettük korábban is, szédítően magas. És pont a torony lapos teteje alatti emeleten rekvirált magának lakhelyet a Rend jelenlegi nagymestere, Gemorick Tranavalos. Igen, az egész emeletet.
Hivatalos ügyekben mindenkit a Kilátószobában fogad: ez a nyugati fekvésű helyiség ugyanis hatalmas ólomüveg ablakokkal rendelkezik, amin keresztül fél Domhant be lehet látni. A szoba berendezésére nem jellemző semmiféle elvárható spártai szerénység: A falak mentén könyvespolcok, komplett páncélzatok, és indokolatlanul sok kitömött hal díszeleg. A hatalmas, egykor térképasztalként funkcionáló íróasztalon, amin ma is ott vannak a hegyek és erdőségek kicsinyített másai, beláthatatlanul sok kacat hever, rajtuk vagy egy fél irattárra elég papiros. A könyvespolccal szemben lévő falon egy-egy példányt találhatunk minden saltusi fegyverfajtából.


A hozzászólást Gemorick összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Ápr. 23, 2017 9:06 am-kor.
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Gemorick on Vas. Ápr. 16, 2017 10:01 pm

Kilenc kupa ezüstpucoló ( Falondril & Gemorick - kötetlen)

Faeldek... miért is fárasztom magam velük?
Sóhajtottam magamban, miközben lecsatoltam a köpenyemet és az egyik használaton kívüli kandeláberre borítottam. Kicsit eligazítottam, hogy ne söpörje a széle a földet, aztán hüvelykujjammal letöröltem egy fél körömnyi sárfoltot a jelvényemről. Na azért. Legalább én adjak valamit a ... ja, igen, a reputációmra.
Kilenc kupa ezüstpucoló után még úgyszólván tisztán fejezem ki magam, és egyenesen tudok lépkedni. Na ezért vagyok Én a Saltusi Lovagrend Nagymestere.
És ezért fogok záros határidőn belül megverekedni Falondril Őfaeldségével, az est primadonnájával. Aki korán sem viselte ám olyan hidegvérrel a laer italokat és a szinte csak baráti ugratásomat, mint egy katonaviselt...katona tenné. Fenébe, lehet, hogy kicsit korán keltem ma? A kialvatlanságot látványosan megsínylette a szókincsem.
- Nnnnatehát. - fordultam ellenfelem felé, egy teátrálisan széles kézmozdulattal köszöntve a faeldet a Narthex címere alkotta küzdőtéren. - Üdv a saltusi toronyban. A háziszabályok a következőek: Nem szemetelünk. Nem köpködjük össze a padlót. Nem karmolunk, harapunk, és nem fújunk mint egy macska verekedés közben. Figyelmüket köszönjük, jó szórakozást!
A lovagjaim jelentős része (főleg azok, akik már a Geliari ünnep óta velünk voltak) meglehetősen zajosan adták tudtunkra tetszésüket. Hát igen, az én fiaim.
- Gemorick... - morrant fel a bal fülem híja mellett Eidrick. Hogy került vajon ide hites öcsém? vagy végig itt volt?
- Mi kéne, ha volna? - érdeklődtem kissé türelmetlenül. Épp párbajozni készültem és féltem, hogy fivérem pont most fog elővenni valami papírmunka miatt.
- Gemo, te most verekedni készülsz a faled császárral. Felfogtad? - meredt rám öcsém komoran.
- Nyilván. Nem szoktam teljesen véletlenszerűen bunyózni másokkal. Vagy talán úgy ismersz, mint aki berángat ide embereket, hogy aztán eltörje a bordáikat?
- Te részeg vagy. - összegezte a sötéten a diagnózisát Eidrick. Értetlenül meredtem rá. Az én húsom és vérem, és azt hiszi, hogy kilenc ezüstpucoló megárt az ítélőképességemnek? Hát szép. Így bízzak meg a családomban?
- Legfeljebb egy kicsit kapatos. - vakkantottam, közben ujjamat vádlóan Falondrilra emeltem. - De ő is!
- Ó, a sziklákra! Ush ’k thes aswanash...!
- Ilyeneket remélem az unokaöcséim előtt nem mondasz. - dorgáltam, majd megenyhülvén a vállára csaptam. - Nyugalom, nem lesz bajom! Egyébként is, nézz ide! tök nyugodt vagyok, Falo meg ideges. Ki gondolta volna, hogy ilyen kis széplélek, hm? Van vagy ezer éves és mégis felkapja mindenen a vizet.
Eidrick könyörgően az ég felé emelte a tekintetét, majd intett a hátunk mögött feltorlódott vagy kétszáz lovagnak, hogy húzódjanak hátrébb, vagy fel a galériára,  vagy el a francba, csak ne legyenek útban.
Elégedetten elvigyorodtam és megropogtattam az ujjaimat.
- Nna, Falo, mi legyen?
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Falondril on Vas. Ápr. 16, 2017 10:23 pm

Kilenc kupa ezüstpucoló (Falondril & Gemorick - kötetlen)


Már nem is emlékszem, hogy mi volt, ami ennyire kiborított. Az a keményfejű pojáca mondott valamit a mágiáról meg a feleslegességéről... Ah, nem kellett volna ennyit innom!
Már az elején éreztem, hogy rossz ötlet eljönni egy kadmet ünnepségre. Minden porcikám tiltakozott ellene, elvégre mindig bunyó lesz a vége. És iagazam lett nem? Le kell cserélnem Halon magisztert. "Növelné a fajok közti jó kapcsolatokat felség!" Jó kapcsolatok, hát persze, elvégre az, hogy a Saltusi Lovagrend nagymesterével péppé verjük egymást olyan nagyon jó kapcsolatokat teremt... Miért vállaltam el egyáltalán, hogy császár legyek?!
- Felség - szólt az egyik testőröm. Karon'taját készenlétben tartva pásztázta a terepet mindenféle veszély után lesve, mintha nem tudnám megvédeni magam. A sárkányokra, mind a nyolc mágiaágat ismerem! Nem egy királykisasszony vagyok, akit a széltől is óvni kell!
- Még visszaléphetsz felség! - szólalt meg megint - Elvégre Gemorick már a Geliarban vissza akart táncolni az egésztől...
Megsemmisítő pillantást vetettem rá. Azt hiszem tudom, hogy holnaptól kinek lesz a dolga a palota latrináit pucolni.
- Ez már becsületbeli ügy - mondtam hidegen. A hangsúlyozás egyértelművé tette számukra, hogy nem tűrök ellentmondást. Néha azért jó abszolút uralkodónak lenni...
Lecsatoltam a köpenyemet, majd a szájaló testőrnek dobtam. Ezt követte a páncél, bármennyire is megrökönyödve nézett a tizennégy jómadár. Több, mint elég, hogy megvédjenek, ha egy részeg kadmet csapat beront rendetlenkedni.
- Pusztakezes harc. Ha bármelyik oldalról beavatkozik valaki, akkor automatikusan a másik fél győz. Érthető, vagy betűzzem?
avatar
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Gemorick on Hétf. Ápr. 24, 2017 5:08 pm

Kilenc kupa ezüstpucoló (Falo&Gemo)

- Bah! - legyintettem Falondril hetvenkedésére. - Amennyire eláztál, csodálnám ha sikerülne összeszednem az ábécé felét...
A kötözködés, teszem hozzá, kötelező érvényű és régi hagyománya a párviadaloknak. Egyértelműen hasznos, ha az ellenfél kizökken a lelki békéjéből, és testi épségére fittyet hányva öngyilkos jelleggel fut saját magától az öklömbe, de a nyilvánvaló taktikai előnyön túl még borzasztóan szórakoztató is.
Elmosolyodtam, ahogy Falondril bejelentette: pusztakezes harcban kívánja elhullajtani fogainak nagytöbbségét. Mivel láttam, hogy nagyon szeretné már bizonyítani a vicces, gyíkfejű testőrei előtt, hogy nem csak valami fatális tévedés végett kapta a címét, nem volt szívem lebeszélni a döntéséről. Így hát leengedtem a vállamról a Csappantyúsomat, lecsatoltam a hevederemet, s a ráakasztott trombonnal és szikravetővel együtt Eidrick kezébe nyomtam. Aztán sóhajtva előhúztam az övemből a villanópisztolyt és a saját terveim alapján létrehozott "citromfacsarót". Majd a vadászkést, a kardot, az ólmos botot, és azt a két hajítóbaltát, amit viccből vettem múltkor egy kadmet kovácsnál és mindet hites öcsém karjaiba szórtam. Kész szerencse, hogy végül nem vettem fel a láncingemet, mert semmi kedvem sem volt tovább vetkezni az egybegyűltek előtt.
- Hát rendben, Falo. - ropogtattam meg kesztyűbe bújtatott ujjaimat, majd széles, kacifántos, cséphadaró-szerű mozdulatokkal kísérve meghajoltam. Nem állítom, hogy olyan elegáns volt, mintha egy laer dalnok vitte volna végbe, de elment. A mozdulatsor végén alap küzdőállásba helyezkedtem: karok felemelve, öklök, mint acélkemény buzogányok, ahogy mondta volna a jó Bikanyakú, ha megjelent volna rossz szelleme a küzdőtér felett.
Eidrick felemelte a kezét, és minden szem felé fordult. Legalábbis a saltusiaké biztos. Kétlem, hogy a faeld testőrök egyáltalán kiláttak volna eléggé a nevetséges sisakjukból ahhoz, hogy észrevegyék.
- A harc megadásig tart. - hoppmesterkedett egyetlen öcsém. - Vagy eszméletvesztésig. Szúró-, vágó-, lőfegyver használata szigorúan tilos. A közelharc alapvető szabályait betartjátok, vagy betartatjuk. Háromig számolok... aztán csináljatok amit akartok. Ach!
Dar!
Strav...!
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Falondril on Hétf. Ápr. 24, 2017 7:56 pm

Kilenc kupa ezüstpucoló (Falondril & Gemorick - kötetlen)


- Én áztam el? Gemo, nézz már magadra, alig állsz a lábadon! - replikáztam. Feltehetően én sem voltam jobb bőrben, de ezt a beismerést neki nem kellett hallania.
Amíg ő is felkészült, manát gyűjtöttem a kezeimbe. Bármely más ellenfél ellen ez öngyilkosság lett volna, mivel még egy vadászvakond sem igazán tudja kiszimatolni, hogy képes-e az ellenfél manalopásra vagy sem. A szerencse azonban úgy hozta, hogy az ellenfelem egy saltusi, így nem kellett ilyesmitől tartanom. Már csak azt kellett eldöntenem, hogy melyik stílussal teperjem földre ezt a felfuvalkodott kis kékacélmágnest. Bármely csábító is volt, hogy mindent alkalmazzak egyszerre, nekem is vannak határaim, és egyszerűen nem lett volna manám rá. Kár, megnéztem volna Gemo arcát, amikor egyszerre hatféle mágiával kell szembenéznie a szeretett kékacélja nélkül. Na, de vissza a stílushoz. A Tűztánc nem lenne egy rossz választás, csak azzal az a baj, hogy mindenki mást is ropogósra sütnék a teremben, és nem hiszem, hogy a diplomatáim a kelleténél több időt akarnának Slatuson tölteni. A Hústánchoz nem tudnék elég közel kerülni hozzá, a Fénytánc pedig egyszerűen csalás. Az Árnytánc... annyira azért nem vagyok részeg, hogy meg akarjam ölni. Így hát marad a víz, a föld, a szél és a villám. A szélhez túl sok a kékacél a közelben, hogy rendesen lehessen a manámat irányítani, nem is beszélve az átkozottak antimanájáról. Tehát a rostán csak a víz, a föld és a villám jutnak keresztül. Ha a teljes hatékonyságra törekednék, akkor egy víz-villám kombinációval rövidre zárhatnám az ügyet, de továbbra sem az a cél, hogy megöljem a nagymestert, csupán móresre kell tanítani. Meg aztán, pusztakezes harcról volt szó, nem máguspárbajról. Ez azt jelenti, hogy választanom kell a három közül kettőt. A Földtánc már biztos, elvégre ha (és ez egy igen nagy ha) képes lesz megütni, akkor nem akarok csonttörést szenvedni, nem is beszélve arról, hogy felettébb méltóságomon aluli lenne, ha keresztülrepülnék a termen. A víz... nos a víz taktikai előnyhöz juttatna, elvégre a padló elég sík ahhoz, hogy megfelelően csúszós felületet biztosítson, de a harc hevében nem olyan biztos, hogy én nem esnék el egy pocsolyában. Úgyhogy marad a villám, mint másodlagos elem.
Felvettem a harcállást, és feszülten vártam, hogy a visszaszámlálás véget érjen. Közben felvérteztem magam a Föld- és Villámtánchoz szükséges manakonstrukciókkal, majd vártam, hogy Gemorick megindítsa a támadást...
avatar
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Gemorick on Kedd Ápr. 25, 2017 8:19 am

Kilenc kupa ezüstpucoló (Falondril&Gemorick- kötetlen)

Ha egy saltusival álltam volna szemben, elkezdek egy kicsit aggódni. Nem nagyon, csak épp belegondolok, hogy egy kupával talán tényleg többet ittam a kelleténél, és ez lehet, hogy hosszútávon megbosszulja magát. De szerencsémre ellenfelem csak egy nagyzási hóbortban szenvedő faeld volt, aki megérett volna rá, hogy letörjék a szarvát, ha már nem történt volna meg a nevezetes esemény jóval előb. Haha.
Az a jó a saltusi-stílusú ökölharcban, hogy viszonylag részegen is lehet tartani a formációkat. Nem ugrabugrálunk, pörgölődünk-forgolódunk. Az egész lényege, hogy megvessük a lábunkat és akkor támadjunk, mikor az ellenfelünk már kifárasztotta magát. Elemezve a jelenelgi helyzetet, arra jutottam, hogy előnyben vagyok. Falo mint a magas, vézna lények úgy általában, több találati felülettel rendelkezett, ráadásul nem tudta olyan alacsonyan tartani a súlypontját, mint én, ami azt jelenti, hogy az elkövetkező öt-tíz percben menthetetlenül el fog taknyolni. Vagy az öklöm segíti ki, vagy átesik a saját lábán, miközben valami iszonyúan szofisztikált formagyakorlatot próbál végrehajtani.
Ebben nem voltak kétségeim. Abban sem, hogy a ravaszdi faeld megpróbálja majd bebizonyítani, hogy a mágia igenis hasznos dolog (igen, igen, tudtam, hogy jó öltet nem levenni a kesztyűimet! Vajon a csizmám vasalását is fel tudom használni valahogy ellene?)
Akármi is lesz, már jól elhelyezkedtem, itt majd megvárom.
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Falondril on Szer. Ápr. 26, 2017 9:44 pm

Kilenc kupa Ezüstpucoló (Falondril & Gemorick - kötetlen)


Megfeszülve vártam a támadást, de semmi nem jött. Jobb dolgom híján a manámat magam körül keringettem, hogy elszórakoztassam magam a farkasszemnéző-verseny közben. Miért nem támad? Elvégre ő az erősebb, a logika azt diktálná, hogy ezt megpróbálja kihasználni. De nem ehelyett védekező állást vett fel.
- Mi van Gemo bácsi? Ezt mesélje otthon az öcséd az unokatestvéreidnek? Hogy berezeltél? - én is jól tudtam, hogy nem erről van szó, de talán ezzel ki tudom billenteni az egyensúlyából, elvégre a Tánc a védekező mozdulatokon alapul. A hadvezetés első szabálya, hogy kényszerítsd olyan terepre az ellenfeled, ahol te vagy előnyben. Már el is képzeltem magam előtt az egészet: amint meglátom, hogy elindul felém, rögtön magamra húzom a földtánchoz szükséges páncélt, és elektromos töltéssel rendelkező manát kezdek keringetni benne. Egy két ütést kikerülök, aztán teljesen véletlenül (köhh-köhh) egy keresztül fog hatolni a védelmemen, mely nem várt meglepetést fog okozni saltusi barátomnak. Nem kell semmi nagyzoló dologra gondolni, csak egy kis áramütés, aztán egy földmágiával átitatott ütés az orrára. Ha szerencsém van, már ettől kidől.
Vagy ez, vagy kénytelen leszek én támadni, elvégre a mana nem keringhet örökké felhasználatlanul...
avatar
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Gemorick on Szomb. Ápr. 29, 2017 11:19 pm

Kilenc kupa ezüstpucoló (Falondril&Gemorick-kötetlenkedése)

A " Lábatlan Geliar ma nem megy halászni" című örökbecsű dalocskát hümmögtem magam elé, miközben vártam, hogy Falo felhagyjon végre a piperészkedéssel. Komolyan, azt várja, hogy csak azért, mert a Faeldek a fejéhez vágtak egy röhejes küllemű koronát, majd én megyek oda, hozzá? Magamtól? A saját lábamon?
Nem.
Ha azt akarja, hogy kicsit horgasabbra igazítsam az orrát, jöjjön ő ide. Megvárom.
Úgyhogy szépen megtartva a védekező pozíciót vártam, hogy kezdődjön a Faeldek által találóan Táncnak nevezett formagyakorlat. Hadgyakorlatokon, sőt, azt is megkockáztatom, úrihölgyek szalonjában is elismerést arathattak a koreográfiájukkal (amennyiben nem verik le az Istalrini festett, madárkás porcelánt), de a vizuális érték után ki is fújt a dolog.
Én mondom, hülye ötlet az egész. Egyszer próbálnának meg puszta kézzel megküzdeni egy kadmettel, és rájönnének, hogy mennyit is érnek az előre begyakorolt mozdulatok egy mértéktelenül kiszámíthatatlanságos... azaz kiszámíthatatlan ellenféllel szemben.
Ja. Pont annyit.
Szóval, mint már mondtam, álltam. Persze alacsony súlypont, védekezésre emelt kezdek, meg minden, ami ahhoz kell, hogy Falo első befuccsolt támadása után vissza is támadhassak azon nyomban. Hahaa! és akkor jön a meglepetés.
Nyilvánvaló volt, hogy mágiával fog próbálkozni ellenem - mert mi más maradt volna szegénynek? és mivel még nem égett ki a szemem per nem csordogált fekete takony a padlón, illetve füstöt sem láttam sehol, kicsit leszűkült Falondril cimborám lehetőségeinek listája.
Mármint... lehetőségek. Haha.
"-Üdv, üdv, varázslat koma, hova mész?
-Jó, hogy kérded, kékacél barátom, épp azon tűnődtem, hogy ideje lenne eloszlani. Puff."
És ennyi, kérem.
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Falondril on Vas. Ápr. 30, 2017 7:42 pm

Kilenc kupa ezüstpucoló (Falondril & Gemorick - kötetlen)


Azt hiszem a kis megszólalásom nem jött be. Legalábbis nem a megfelelő alanyon fejtette ki hatását. Eidrick ugyanis egy pillanatra olyannyira elsápadt, hogy meg sem lehetett volna különböztetni a frissen meszelt faltól. Ezt követően pedig olyan arckifejezést vett fel, mellyel egyértelművé tette: soha többé ne merészeljek a családjáról beszélni. Kirázott tőle a hideg. Ami azt illeti még meg is ijedtem, holott nem is ő az ellenfelem! Ezek a saltusiak hihetetlenül rémisztőek tudnak lenni, ha megerőltetik magukat...
Na de vissza a kis párbajhoz. Vagy inkább annak nemlétéhez. Merthogy Gemorick továbbra is csak egy helyben álldogált, a halk hümmögésből pedig arra következtettem, hogy ezen nem lesz hajlandó változtatni. Felsóhajtottam, megráztam a fejem, utána kihúztam magam. Nekem kell támadnom, ami azt jelenti, hogy a Földtánc ötletét is dobhatom a kukába a többi mellé. A manámat bőrömhöz tapasztottam, majd elindítottam az elektromos töltéseket. Halk, zümmögő hangot hallatva cikáztak a néha-néha felbukkanó aprócska villámok a testem felületén. Reméltem, hogy nem lesz túl sok erő benne, elvégre arra számítottam, hogy egyszerre kell majd a földet és a villámot használnom, és továbbra sem ellenfelem megölése volt a célom. Gemorick abból semmit sem tanul, ha meghal, nem is beszélve arról, hogy hónapokig, ha nem évekig magyarázkodhatnék Acheronnak (sikertelenül, teszem hozzá), hogy mindketten felöntöttünk a garatra.
A Széltánc mozdulatai lesznek a legmegfelelőbbek erre a célra, hiszen azok nem igazán teremtenek kontaktust az ellenféllel. Amilyen erős áram futkározik most keresztül a bőrömön, biztos voltam benne, hogy nem kell megérintenem Gemot ahhoz, hogy kisülés legyen az eredménye. Először egy cselütéssel próbálom majd meg rávenni, hogy magasra emelje a védelmét, ezzel utat hagyva nekem arra, hogy oldalba rúgjam. Reméltem, hogy nem szalad túl a lábam, de a saltusiaknak úgyis ott van az antimana, ráadásul ide érzem, hogy még bőven van rajta kékacél.
Két szívdobbanás alatt már Gemorick előtt is teremtem, hogy végrehajtsam az előbb leírt mozdulatsort.
avatar
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Gemorick on Kedd Május 02, 2017 10:47 pm

Kilenc kupa ezüstpucoló (Falondril&Gemorick -kötetlen)

Na most, az a nagy helyzet, hogy egy kicsit lüktetett a fejem. Egész pontosan a szemgolyóm mögött és ez egy picit idegesített. Gyere ide, Falo, és zárjuk végre ezt rövidre, hogy találhassak egy ágyat, egy söét, eldugott helyen, ahol senki nem zavar...mondjuk három hétig.
Na de vissza a párbajhoz, Gemorick, heverészni ráérsz később is.
A harc alábbi kimeneteleit tudtam abban a szent pillanatban elképzelni, mikor Falondril belefogott az ugrabugrálásba:
Egyes opció: vagy itt fogok állni, és elviselem az ütésnek szánt..nos, mondjuk, hogy legyezését, amíg Falo koma nem múlik ki végelgyengülésben, vagy (kettes opció) benyelem az első ütését, amit még én is elterelésnek szántam volna, és kihasználva betonkemény bordáimat, illetve a meglepetést, úgy halántékon csapom a szerencsétlen letört szarvú faeldet, hogy menten szőnyeggé avanzsál.
Dehát illik ilyet csinálni egy Faeld császárral? Letaglózni, mint egy kivénhedt emerárt?
Az etikai kérdést inkább elhalasztottam későbbre, merthogy közben Falo fifikásan elém penderedett, és esküszöm, hallottam ahogy sistereg. Ez normális? Úgy értem, a dühös faeldek kezdenek belülről felforrni, és ha nem nyugtatják le őket, akkor spontán öngyulladásban fejezik be ezen a síkon a pályafutásukat?
Vagy csak villámmágiát használ. Térj észhez, Gemorick . - zengett fel koponyámban Eirick képzeletbeli-komor hangja.
-  Kösz, Eidrick. - mormoltam halkan. - Még valami?
Képzeld azt, hogy Arriahhal vitázol. - javallotta öcsém szelleme. Erre rögtön megélénkültem, mint egy medve, ha egy mosómacival való viaskodás közben megérezni véli egy rivális hím szagát.
Épp ideje is volt, mert Falo ütése célba talált...és khm. Mondjuk, hogy bitangul csípett. Kész szerencse, hogy az elektromos sokk még jobban összerántotta az izmaimat, így keményebb felületbe ütközött az remek faled császár, mint várta volna. És bár szemem sarkában magányos könnycsepp rebbent a hülye szikráztatástól (a bal szemem mindig gyöngébb volt, mint a jobb... legalábbis azóta biztosan, hogy az egyik Halálgödörbeli razziánál beledurrantottak egy gránátot), megindítottam egy hírneves Gemorick Tranavalos-féle jobbkezes ütést, amitől még kadmor is felszisszenne, ha pofántalálná.
   
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.