Saltusi Torony

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Falondril on Szer. Május 03, 2017 7:35 am

Kilenc kupa ezüstpucoló (Falondril & Gemorick - kötetlen)


Én nem mondom, hogy arra számítottam, hogy kidől. Sőt, kifejezetten csodálkoztam volna, ha egyetlen rúgástól elterül itt nekem a földön, túlméretezett villámtámadás ide vagy oda. Még csak azt sem feltételeztem, hogy megreptetem (bár elég komikus látványt nyújtott volna). Ha egy pillanatra elvesztette volna az egyensúlyát, máris gáncsolhattam volna, és egy jól irányzott ütéssel még meg is támogattam volna a földet érését. Olyan szép lett volna, grandiózus győzelem, fanfárokkal és önelégült vigyorral az arcomon térhettem volna vissza Latrihomba.
De hogy még csak meg sem rezzen?!
Na jó egy aprócska könnycsepp kicsordult a bal szeméből, de nagyjából ennyi is volt az hatás. Merthogy Gemorick Tranavalos nagymester máris ellentámadásba kezdett, ökölbe szorult jobbkeze töretlenül szelte a levegőt, és valamiért olyan érzésem támadt, hogy közelebbi ismertségbe akar kerülni az arcommal. Azt sajnos senki nem mondta meg neki, hogy kesztyűben ezt elég nehezen fogja kivitelezni. Ráadásul nem is akármilyen kesztyűben, hanem kékacél páncélkesztyűben! Úgyhogy feltehetően újra próbálkozni, amint Gemorick szól neki, hogy elsőre a barátszerzési akciója nem sikerült.
De vissza a jelenbe és a közelgő végzetemhez. Én megpróbáltam elhajolni, becsületszavamra mondom. A probléma az volt, hogy a jelenlegi pozícióban, miszerint egyik lában a földön, a másik Gemorick bordái között, egy ilyen manőver meglehetősen nehezen kivitelezhetőnek bizonyult. Inkább csak felemeltem a karom, hogy ne arccal próbáljam hárítani a csapást.
Földre kerültem, bukfenceztem egy sort, de végül sikerült megállni. Mindkét alkaromban lüktető fájdalmat éreztem, a homlokom pedig az őt ért sérülés ellen tiltakozott. Gemo ütésének az erejét biztos, hogy valamennyire felfogták a kezeim, de megállítani sajnos nem tudták, és valószínűleg a saját öklöm okozta a jelenleg érzett kellemetlenséget.
Féltérdre emelkedtem, és ellenfelemet kezdtem vizslatni. Nem engedhetek meg még több ilyen kellemetlenséget, különben csúnya vége lesz ennek a párbajnak.
avatar
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Gemorick on Pént. Május 05, 2017 10:56 pm

Kilenc kupa ezüstpucoló (Falondril&Gemorick kötetlen)

Hát, őszintén engem lepett meg legjobban, hogy ez itt...izé.. elszállt, na. Szóval vetett pár bukfencet, nyeklett-nyaklott, és közben iszonyat nyomorultan nézett ki. Minden sziklára, miért verekednek ezek, ha ennyire zselé alakok? Lassan kezdett bűntudatom lenni amiatt, hogy én itt effektíve ronggyá verem szegény Falot. Igazából ez nem szép dolog, akárhogy is nézem. Vajon sértésnek venné, ha felajánlanám, hogy az unokaöcséimmel edzhet együtt szabadidejénen?
Gondolom igen.
- Hé, Falo, minden fájint? - érdeklődtem tiszta és őszinte aggodalommal. Biztos úgy kell állnia egy faeld kezeinek? Nem beszélve a lenyűgözően liluló foltról a homlokán? Lila? Jobban megnézve kissé inkább karmazsin-bíbor-indigó átmenet, egy csipetnyi sáfránysárgával a széleknél. Ha most lenne itt egy festő...!
Vártam még pár másodpercet, hátha Falondril végre reálisan mérlegeli a helyzetet és feladja a harcot, hogy megkeressem az ágyamat, meg egy olyan alkarnyi sült marhaborda-darabot (biztos vagyok benne, hogy maradt még az ebédből! Lehet, hogy meg kell érte verekednem pár kiéhezett kantinossal, de megéri).
Persze, ha a faleldmágus, a misztikus tanok legfaeldebb beavatottja megmakacsolja magát, és megint le kíván pattanni a kékacél zengzetes fémfaláról, hát én itt fogok ácsorogni, csőre töltött öklökkel (he?) és lecsapom, mint a ... izét. Azt a lecsapós dolgot, amit be kell tintázni, és a letartóztatási papírosok aljára vágni. Pecsétet! Azt.
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Falondril on Pént. Május 05, 2017 11:15 pm

Kilenc kupa ezüstpucoló (Falondril & Gemorick - kötetlen)


Hogy minden fájint-e? Ez meg mégis mit akar jelenteni? Most egy saltusi sértés vágott hozzám? Hát rendben van Gemorick Tranavalos, akkor így játsszunk.
Frontális támadásnak nincs semmi értelme, ahogy azt az előbb bebizonyosodni láttam. Még ha talál is az ütésem, akkor is van elég ereje ahhoz, hogy rögtön ellentámadást indítson, mely megint csak azt eredményezné, hogy keresztülrepülök a termen. Új tervre lesz szükség.
Felálltam és ismételten felvettem a támadóállást. Elkezdtem összegyűjteni a manámat a következő akcióhoz: készítek magamról egy illúziót, miközben saját magamat láthatatlanná teszem. Amíg Gemo a klónnal lesz elfoglalva, én szépen mögé osonok, és egy földmágiával készített kesztyűvel jól tarkón csapom. Ha ez nem üti ki, akkor semmi.
Az alternatív terv, hogy egyszerűen lelocsolom, és amikor elég közel van, akkor a vízen keresztül sokkolgatom. Technikailag még nem is csalás, mert mindezt kartávolságon belül teszem!
- Készülj Gemorick, mert olyat kapsz, amit nem fogsz egy jó darabig elfelejteni!
Egy lépéssel közelebb araszoltam, hogy leplezzem az illúziókészítést. Vagy legalábbis közelebb léptem volna, ha nem veszítettem volna el az egyensúlyomat, melynek egyenes következménye volt, hogy arccal hárítottam a közeledő padló kövét.
- Jól vagyok! - kiáltottam fel. Ha ezen túl leszek, esküszöm, hogy egy hétig nem iszom...
avatar
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Gemorick on Csüt. Május 11, 2017 12:06 am

Kilenc kupa ezüstpucoló (Falorick&Gemondril-kötetlen)

Én felkészültem. Fel én.
Elvégre olyat kapok, amit még nem.
Eltöprengtem, az mi is lehet. Mármint dobáltak már engem hibbant Faeld mágusok a mágia minden szegmensével (lehet valakit mágiaszegmenssel dobálni? Jegyzet: Megkérdezni Eidricket), de azt nem nevezném új dolognak. Ki tudja, lehet, hogy Falo mindjárt előkap egy aligátort a zsebéből és hozzám vágja. Elismerem, akkor meglepődnék. NAGYON.
Persze így belegondolva biztos van valami törvényünk aligátorbehozatal ellen. Kell lennie. Mármint nem hagyhatjuk, hogy a népek csattogós óriáshüllőkkel grasszáljanak az utcákon.
Koncentrálj már, Gemorick, az összes hegy szakadna rád! - zörrent fel bennem öcsém hangja.
- Igazad van, Eidrick! - vágtam rá vigyorogva és hálásan a testi valójában is jelen levő fivérem felé biccentettem, aki valamiért felettébb értetlenül meredt vissza rám. A jelek szerint neki is sok volt ma az ital. Vagy nem aludt eleget...Mi az, hogy nem alszik eleget? Nem kockáztathatja a testi épségét azzal, hogy fáradtan megy bevetésre! Mi lesz ha beadja a kulcsot, és a kölkök otthon hiába várják haza? Óh, a hegyekre! ugye nem várják azt tőlem, hogy én viseljem gondját Arriahnak is?!
A sötét gondolat visszazökkentett a kissé kulimászos valóságba. Falo épp valami grandiózus egyszemélyes lovasrohamra, vagy effélére készült, úgyhogy ideje volt ismét rendíthetetlen sziklává válnom.
- Na gyere csa... mi?.. Falo, biztos rendben vagy?
Merthogy a faeld császár a szó legszorosabb értelmében eltaknyolt. Hát ez szép. Ez aztán a párbaj. Falondril, minden tömény szerencsétlenségek balpeches fejedelme. Éljen-éljen a császár.
Morózusan megdörgöltem az orrnyergemet, hogy nyomatékosítsam értetlen csodálatomat. Sajnos azt egy kissé... nos, elfelejtettem, hogy csatakesztyűben vagyok...
- Arohakrsszkrrrghhh...!- sisteregtem, amikor sikeresen szemen böktem magam az egyik tompa acéltüskével.
Hát, ez a párbaj tagadhatatlanul kezdett kissé kínossá vállni.

avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Falondril on Pént. Május 12, 2017 5:16 pm

Kilenc kupa ezüstpucoló (Falondril & Gemorick - kötetlen)


Igen, jól vagyok! Csak azért fekszem itt, mert olyan kellemesen hűs a padló köve. Én meg kimelegedtem a sok alkohol és a nagy harc miatt. Na jó, az utóbbi miatt nem, elvégre mérhetetlenül pocsék katona lennék, ha csak annyitól kifáradnék, hogy egyszer megrúgok valakit. Úgyhogy marad az alkohol miatti kimelegedés, melyet még alá is támasztott a kipirosodott arcom. Emellett nem elhanyagolható, hogy meglehetősen kényelmes pozícióba érkeztem. Már csak a takaróm hiányzott volna ahhoz, hogy minden gond nélkül elaludjak. Hmm... kell nekem egyáltalán az a nagydarab szövet? Úgyis minden este csak lerúgom magamról, mert túl meleg. Sokkal jobb lehet így elszenderülni... elszenderülni...
Aztán valaki ötvözte a felkiáltást a sziszegéssel. Dühösen a hang irányába fordultam, és annyit láttam, hogy Gemorick éppen a saját kesztyűjével próbálta kibökni a szemét. Mit keres ez a mihaszna Latrihomban? És egyáltalán miért engedték be a lakosztályomba?! Komolyan le kell cserélnem az egész testőri gárdát?!
Jaj, várjunk csak, hiszen mi párbajoztunk! És nem otthon voltunk, hanem a Narthex közepén. És én meg az egész Lovagrend szeme láttára fetrengtem a földön. Felettébb kínos volt helyzet, bár abban enyhe örömöt leltem, hogy Gemo is hasonlóképpen csinál bolondot magából. Saltus leghatalmasabb férfija hölgyeim és uraim!
Nehézkesen feltápászkodtam, először csak négykézlábra (itt még egy fejrázást is kieszközöltem, hogy megpróbáljam kitisztítani a fejem), utána pedig egy enyhén instabil támadóállásba. Dülöngéltem egy kicsit jobbra-balra, de végül sikerült megtalálnom az egyensúlyomat. Szememet Gemorickra szegeztem és futólépésben megindultam felé. Addig kell lecsapnom rá, amíg kiböki a szemét! Már emeltem is az öklömet, egyenesen az arcára irányítottam az ütést...
De az mellé ment... Hogy mehetett mellé?! Mikor lett ez a nagydarab kőgolyó ilyen gyors?! Várjunk csak... nem is gyors, hanem kettévált! Erről nem volt szó, hogy a saltusiak ilyet is tudnak! Ez csalás, csalás, csalás, csalás!
Bármennyire is ignorálta a nagymester a szabályokat, én ismét elbotlottam. És előrerepültem. Pontosan a két Gemorick irányába, nekik is a mellkasuk felé. Ezeknek most két vagy egy mellkasa van? Olyan homályos, és egybemosódik az egész...
avatar
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Gemorick on Hétf. Május 15, 2017 10:18 pm

Kilencven kuporgó ezüstmankó (Falondril&Gemorick- kötetlen)

Felkelt.
És megindult.
Hömpölygött, mint egy kissé kapatos gleccser, egy becsiccsentett szökőár, vagy egy némileg részeg faeld császár.
Falondril.
Aztán figyeltem, ahogy lendületet vesz, összeszedi erejét... és elszáguld mellettem.
He?

Egy pillanatig lefagyva álltam, fájdalmas könnyeket sírtam fél szememmel és egyáltalán nem értettem, hogy mi a fene történt. Értem én, hogy nem vagyok a megszokott faeld-méret, és az én fejem egy olyan jó két arasszal lejjebb helyezkedik el, de ez nem jelenti azt, hogy hét láb magasra kell ütni, a vállam felé. Vagy ez valami titkos, rituális faeld dolog? Hm. Lehet, hogy Falo csak nagyon ravaszul megjátssza a birkaszerű bávatagságot és nem is vétett el igazából? Ahogy kedvenc unokaöcsém mondta volna: Sohaseis lehessen tudni ezeknél a faeldeknél!
Számítva arra, hogy a) szakrális táncelemként a szimmetria oltárán áldozva mindjárt a jobb vállam fölötti leget is megütlegeli, b) ha ravasz terv és nem vallás van a háttérben, akkor mindjárt alamuszi módon megtámad, c) felocsúdik a meglepettségtől, ha tényleg egyszerűen csak elcseszte, úgy döntöttem elévágok mindenféle további próbálkozásnak, és leütöm, mint egyszeri kadmet a köztisztasági ellenőrt. Úgyis kéne egyy kis gyógytea, hogy sajgó szememet borogassam.
S lendületet vettem  vala. S indult az öklöm vala.
Aztán valahogy az egyik csizmám a másik mögé keveredett, aminek a vége pár kevéssé elegáns bakugrás után egy viszonylag egyensúlyban lévő, kevéssé kecses, féllábon való mérleg-pozícióba merevedve megáltam. A művelet alatt sikeresen lerúgtam a  saját sípcsontomat, így a függőleges helyzetem nem kecsegtetett hosszú szavatossággal.
A padló közeledett.
Behunytam a szememet.
Lelkiekben felkészültem már, hogy megbarátkozzak a landolás után keletkező új, görbe orrommal.
És akkor elkapták a grabancomat és egyenesbe rántottak.
- Vége a gyereknapnak. - morrant rám Eidrick, aki immár a vesémnek szegezte a vadászkését, pisztolya pedig fenséges Falo császárra mutatott.
- A III. Tractaren hozta szabályok érvényében lefújom a párbajt. Mivel a harcról nem mondhatjuk el, hogy mindkét fél legjobb belátása szerint cselekszik, illetve maga a párharc résztvevői nem egyenlő fegyverekkel rendelkeznek, ezennel hivatalosan tárgytalannak minősítem a küzdelmet. - darálta egyfivérem, aki volt olyan rendes és eltávolította az életveszélyes pengéket a személyes teremből. Morcan meredtem a legifjabb Tranavalosra. Kevesen tudták nálam jobban, hogy is hangzanak a Tractaren féle törvények, és bár tisztelettel kellett volna adóznom a mesteri szintű kicsavarásukért, egyszerűen nehezen tudtam feldolgozni, hogy ezzel így, gyakorlatilag Eidrick lehülyézett minket.
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Falondril on Kedd Május 16, 2017 10:21 pm

Kilencven kuporgó ezüstmankó (Falondril & Gemorick - kötetlen)


Meglehetősen kijózanító élmény az, ha fegyvert fognak a faeld fejéhez. Pláne, ha az a fegyver öt centire sincs a homlokomtól. Ezt még tetézte is, hogy a fegyver egy pisztoly volt, méghozzá saltusi kézben, mely sajnos azt jelentette, hogy nem számíthattam arra, hogy lövés előtt vagy közben megrándulna a keze, ezért mellélő. Ez az Eidrick tényleg egy félelmetes alak. Jobb lesz a későbbiekben szemmel tartanom...
 - III. Tractaren nagyszerű teremtmény volt. - kezdtem lassan és kimérten - Nem szegülhetek ellen egy ilyen bölcs törvénynek. Részemről megelégszem a döntetlennel. - szép volt Falo! Mentsd ami menthető! Te nem voltál hülye, egész egyszerűen elfogadtad, hogy a saltusiak törvényeiben LEHET igazság és bölcsesség. Nem egy általános eset, de ha megtörténik, akkor azt meg kell becsülni!
 - Nos, köszönöm a párbajt Gemorick. Találkozunk a sakkbajnokságon! - köszöntem el ellenfelemtől, a többi saltusinak pedig intéssel továbbítottam jókívánságaimat. Kíséretemhez lépkedtem (kicsit több dülöngéléssel, mint ami kényelmes lett volna), majd testőreim körében elhagytam a tornyot. Csak amikor már jó száz méterre eltávolodtunk, ragadtam meg az egyiket talán a kelleténél egy csöppet erősebben., hogy elmormoljak neki valami nagyon fontosat:
 - Szerezz egy hátast, és a lehető leggyorsabban juttassatok vissza Latrihomba. És szóljatok a palotai felszolgálóknak, hogy egy hónapig nem akarok semmiféle alkoholos folyadékot látni...
avatar
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Saltusi Torony

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.