Andari Főtér

Go down

Andari Főtér

Témanyitás  Gemorick on Szer. Márc. 15, 2017 11:35 am

Andari Főtér
közbiztonsági szint: nagyon magas

A hatalmas, téglalap alakú, de kopárnak tűnő téren sosem olyan nagy a sürgés-forgás, mint elvárható lenne egy királyi főváros esetében. Talán a nagyszámú királyi gárdista jelenléte miatt (nem összekeverendő a saltusi Fejvadászokkal! Ők a királyi torony őrei, és bár a fegyverzetük és a kiképzésük módja is hasonló, az egyenruhájuk szürke, ők pedig egész életüket Achorch ach Andarhoz kötötték), de lehet, hogy egyszerűen csak túl fenyegetően árnyékolja be a teret a Kőszál, a Királyi lakótorony. Az épület valóban hatalmas, magasságát tekintve úgy 160-170 méterre becsülik. A torony teljes egészében fekete bazaltkőből épült, méghozzá kötőanyag nélkül. Ha valaki közelről megvizsgálja az épület falát, látni fogja a hajszálvékony réseket, ahol két, tökéletesen pontosan kivágott és lecsiszolt sziklakocka érintkezik. Összesen 49 emelettel rendelkezik föld felett és még 11 pinceszinttel, amiknek kacskaringós folyosói gyökerekként ágaznak el a tér alatt. A torony maga tökéletes négyzet alaprajzú, sarkaiban egy-egy csipkézett mellvértű toronnyal és bár Saltusnak nem voltak komolyabb katonai konfliktusai a múltban, az épület igazi erőd: az ablakok lőrés szerűek, a kaput szükség esetén leereszthető vasrács is védi. Azt nem észrevenni, hogy a domhani Saltusi Lovagrend Tornya ennek az épületnek a szakasztott mása, egyszerűen lehetetlen.
A tér tehát ezen gigantikus torony árnyékában terül el, így a nap felében meglehetős sötétség borulna rá, ha nem világítana tíz lépésenként egy fehér gázlánggal égő kandeláber. Ugyan ez a módja a közvilágításnak a város több részén is, de ott természetesen csak éjszaka gyújtják meg a lángokat. A gyér forgalom ellenére sok üzlet működik errefelé. Főleg bankházak, ékszerészek és finommechanikával foglalkozó kovácsok lerakatai szegélyezik a főteret.
Itt a burkolat egyébként sápadt fényű, opálos felületű kánkő, és mint a legtöbb helyen a városban, itt is minden ház előtt találhatunk egy kényelmes padot, ahol kinyújtóztathatjuk fáradt lábainkat.
Gemorick
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.