A Portál és a Sziklák foga

Go down

A Portál és a Sziklák foga

Témanyitás  Gemorick on Szer. Márc. 15, 2017 11:52 am

A Portál és a Sziklák Foga
közbiztonsági szint: nagyon magas

Amerre csak nézünk kősivatag. Kis sziklák, nagy sziklák, fehér kavicsok, szürke kavicsok, fekete kavicsok, kőmorzsalék, homok, és pár magányosan ágaskodó kvarckristály. Távolabb ott húzódnak az Achrochot körülölelő hegységrendszer fogazott ormai. Az ég szürke, nap sehol, az idő hűvös, enyhe szél fújdogál.
Ez fogadja az utazót, aki átlépi a világ kapuját, és először teszi a Sziklák Fogára a lábát. A Sziklák Foga, csak a félreértés elkerülése végett, egy hatalmas, fekete gránit lépcsősor, amelyet oldalt hatalmas sziklaagyarak határolnak. Három méter magasra vezet fel ez az saltusi alkotta építmény, aminek nem igazán rejtett szándéka, hogy a frászt hozza az érkezőre. A saltusiak jobb szeretik, ha a nagyképű kalmárok kicsit magukba szálnak a vámvizsgálat előtt. Rendszerint akkor kevesebb velük a baj.
A lépcsősor bal szélén párhuzamos kőrámpák futnak, ezen lehet levezetni a szekereket, de érdemes óvatosan és lassan haladni, mert elég meredek az út lefelé, a saltusi őrök pedig nem veszik jó néven, ha elszabadult kordék próbálják meg elgázolni őket. Ez azt hiszem nem vethető feltétlenül a szemükre.
A lépcső alján vassorompó várja az érkezőket és egy elég alapos vámvizsgálat, amit az idevezényelt három teljes osztagnyi saltusi fejvadász végez. Törvényeik, mint tudjuk, elég szigorúak, úgyhogy nem érdemes csempészéssel próbálkozni.
Miután túlestek a vámvizsgálaton, az érkezőket csak azután engedik útjukra a Poros felé vezető bazaltkockákkal kirakott úton.
Gemorick
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.