Poros Piactere

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

Poros Piactere

Témanyitás  Gemorick on Szer. Márc. 15, 2017 11:56 am

Poros Piactere
közbiztonsági szint: igen magas

Poros apró, takaros falucska szinte elveszik a hatalmas, kiterjedt piactér mellett, ahol szinte mindent meg lehet kapni, amit Saltusban készítenek. Persze, drágábban, mint amennyiért Andarban lehetne megvenni, de sok kereskedő nem vállalja az utat egészen Achroch síkságáig, csak azért, hogy spóroljon pár aranyat.
A kalmárok, akik nem felvásárolni jönnek, könnyedén bérelhetnek maguknak fából ácsolt standot, hogy értékesítsék a portékájukat a tökéletes négyzet alakú piactér egyik sarkában. A legtöbb bódéban érhető módon a saltusi kovácsok remekei vásárolhatóak meg, persze, igen borsos áron. Őket nem csak a piacon lehet megtalálni, de Poros szélén álló műhelyeikben is.
Rengeteg stand egyszerűen csak azért van, hogy a kereskedők megszemlélhessék a különböző nyersanyagmintákat, amiket nagyobb mennyiségben a pár utcával beljebb lévő raktárakban vásárolhatnak fel.
Sok árus nyitott itt sütödéket és pékségeket, hogy a megfáradt vándorok felfrissíthessék magukat a kevéssé ízes, ámde mindenképpen egzotikusnak mondható saltusi ételekkel. Hogyha tehát hajtana minket az éhség, praktikus a különös illatok után menni, és ha furcsa, kék, nyálkás gombákat látunk hordókba halmozva, akkor biztosan megérkeztünk.
A piacot szegélyező házak nagy részében szintén boltok működnek, valamint található itt egy okmánykiadó hiteles hely is, ahol az átutazók megkaphatják a megfelelő menlevelet, hogyha Achorch ach Andar felé szeretnék folytatni az útjukat.
A piacot egyébként mindig erősen szemmel tartják a kirendelt őrök, úgyhogy tolvajlással.. nos, mondjuk úgy, botorság lenne próbálkozni.
Gemorick
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Poros Piactere

Témanyitás  Gemorick on Pént. Május 12, 2017 7:21 pm

Elkischa Catlor- Valami van odalent...

Újra saltus melegszürke ege. Újra a megszokott friss és hűvös levegő, a hideg sziklaillat. Elég átlépni a portálon ahhoz, hogy minden esetlegesen fennálló honvágy egy pillanat alatt megszűnjön. A Sziklák fogától Poros falváig egyszerű séta volt az egész, a határőrök még csak át sem nézték Elkischa táskáját. A többi kereskedő gyanakvó pillantásokat kapott és hűvös bánásmódot, a hazaugró saltusi leányt viszont mosolyogva üdvözölték a földijei. Szinte az ellentétje annak, ami Domhanon állt fent - ott Elkischát méregették sokan ferde pillantásokkal, feltételezve, hogy a Lovagrend számára szaglászik.
Poros piacterén, mint mindig, nagy volt a tömeg. A standok között külföldi és helyi árusok szaladgáltak, a légben jóféle, saltusi fogások illata terjengett. Nem volt egyszerű átvágni a tömegen, de megérte, hiszen ott volt a Nagy Hirdetőfal, pont a piac közepén emelkedő szobor alatt. VII. Acheron bazaltmása alatt felállított tábla előtt többen is tülekedtek: kalandorok, lovagok, háziasszonyok. Mind a hirdetéseket böngészték. Volt ott felhívás, munkaajánlat, apróhirdetés, és bizony az eladó ingatlanokat is itt hirdették - az érdeklődők fejére páracseppek potyogtak a nagy király másának köpenyéről és orráról.
Elkischának jó egy negyed órába beletelt, mire elég közel jutott a falhoz, hogy kibetűzhesse a kézzel írt cetliket.
Valaki elveszítette a kaptárfosztóját, díjat ajánl érte. A város egyik külső utcájában friss szalango-gyümölcsöket árulnak. Egy közeli kovács inast keres. És a többi, és a többi.
Egy termetes, izzadt kadmet lókereskedő - eki eddig épp ott tornyosult Elkischa előtt - végre elállt az útból, és így a lány szemébe ötlött egy apró, kusza kézírással jegyzett hirdetés:
" Eladó ház! Három emeletes régi raktárnak keresek gazdát, messze áron alul. A Vevő vállal minden kockázatot"
A cím egy alig két utcányira lévő ingatlant jelölt meg.
Gemorick
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Poros Piactere

Témanyitás  Elkischa Catlor on Szomb. Május 13, 2017 11:50 am

Elkischa Catlor - Valami van odalent...

Végre Saltus, újra itthon. Tán más fajok számára ez csupán egy durva sziklás vidék, ám engem pontosan ez nyugtat meg. Lépteim megtelnek erővel, s teljesen felfrissülök. Elindulok Poros falváig, hogy ott szétnézhessek, hogy mi változott, amíg olyan távol voltam. A határőrök velem nem foglalkoznak, csupán a többivel, akik nem e föld szülöttei. Ismerős a helyzet, hiszen Domhanon én voltam az új alak, s olyan veszélyforrásnak tekintettek engem. Ez már múlté, s jobb a jelenben lenni. Megérkezek egy kellemes gyaloglás után Poros Piacterére, ahol szokatlanul sokan vannak ebben az órában. Ügyelek arra, hogy a fontos dolgaim rejtve legyenek. Igazából csak a sok megkeresett pénz miatt aggódok, hogy el ne lopják. A finom saltusi fogások illata terjeng a levegőben, de én egyelőre nem vagyok éhes. Megpillantom a Nagy Hirdetőfalat, ezért elindulok az irányába. Nagy a tülekedés, mert mindenféle öltözetű alak próbálja elérni azt, hogy végül megtalálja a neki megfelelő feladatot, vagy portékát vagy más egyebet. Itt szerelmes verseket szintén lehet látni néha napján, ami elvárható a merészebb saltusi férfiaktól. Negyed órámba kerül, míg közelebb jutok a falhoz, s sikerüljön elolvasnom azokat a bizonyos hirdetéseket. Van belőlük bőven, azonban nem tudom mindet egyszerre elolvasni, mert egy termetes izzadtság és lószagú kadmet zavar be a jelenlétével. Kivárom, míg távozik, aztán folytatom csak a böngészést. Hamarosan megpillantom a számomra megfelelő ajánlatot, s azon nyomban elolvasom. Mikor sikerül megjegyeznem a két utcányira levő ingatlan címét, akkor elindulok az irányába. Egyik részről abban reménykedek, hogy minél hamarabb kikeveredek a tömegből, másik részről, hogy hamarosan meglesz a helyem, utána a fogadóm. Ezzel egy álmom válna valóra. De vajon az élet mit tartogat számomra?

Elkischa Catlor
Játékos

Hozzászólások száma : 18

Karakterlap
Név: Elkischa Catlor
Rang: Puska- és pisztoly javító
Mana:
77/77  (77/77)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Poros Piactere

Témanyitás  Gemorick on Szomb. Május 13, 2017 9:20 pm

Elkischa Catlor - Valami van odalent...

A Krizopáz utcai raktár - amit eladásra hirdettek - magas, keskeny épület volt, egyértelműen nem saltusi tervezés. A tető túl hegyes szögű volt, az ablakok túl magasak és keskenyek és egyébként sem volt szokás egynél több emeletet felhúzni egy házra saltuson. A falakat téglából építették, a patakzó vakolat alól itt is-ott is előtűntek a terrakotta építőelemek. A legtöbb ablakból hiányzott az üveg, a tető cserepei pedig elég foghíjasnak tűntek. Mindazonáltal az állapota még beleesett a "vállalható" kategóriába, és a felújítás nem került volna valószínűleg annyiba, mintha lebontották volna és újra építik az egészet.
Elkischa tehát ott állt a dohszagot lehelő ajtó előtt, amin egy kézzel írt cédulát fityegtetett a szél:

" Eladó Ingatlan!
Ha érdekel, a szemközti házban lehet elkérni a kulcsot, még a hét végéig.
Keresni Riarran Fharrigen-t kell. "


Nem túl bőbeszédű, mindenesetre lényegretörő. Az átellenben lévő ház egy fokkal jobb látványt nyújtott, mint a raktár, bár ráfért volna arra is egy alapos tatarozás. Az ajtó melletti levélládán több név is kivehető volt, úgyhogy eltehetően többen osztoztak a lakás bérletén.
Az ajtóhoz három kikopott lépcső vezetett, mellette girbe-gurba korlát futott.
Ahogy Elkischa fellépett volna az első fokra, kitárult az ajtó, és egy vállas, magas asszony lépett ki rajta dudorászva, kezében degeszre tömött szemetesládával. Terhétől csak az utolsó pillanatban vette észre a lányt, kis híján beleszaladt.
- Hohó! - zengte mély, szinte férfias hangon. Széles arcán mosolyba szaladtak a korai, sekély ráncok, szürke szemében derű csillant. Származását tekintve domhani lehetett.
- Tessék jobban figyelni, naccsád, mer' még átesek kegyeden. Kit keres?
Gemorick
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Poros Piactere

Témanyitás  Elkischa Catlor on Vas. Május 14, 2017 11:19 am

Elkischa Catlor - Valami van odalent...

Egy kellemes séta után érkezem meg raktárhoz, ami szép magas épület. Felmérem a szememmel, hogy milyen az állapota, s leginkább milyen hibákat látok rajta? Elsőre látszik rajta, hogy amikor építhették, akkor a tulajdonos nem volt vele tisztában, hogy Saltuson mi a jó strapabíró épület. Jól látszik rajta, hogy megette az idő vasfoga, ami ellen úgy lehet legjobban védekezni, hogy az ember folyamatosan újítja fel az épület részeit.Megérkezem az ajtóhoz, ami tagadhatatlanul dohszagot áraszt magából, ahol rögtön kiszúrom azt a bizonyos kis cetlit, ami rajta található. Gyorsan elolvasva a sorokat megfordulok, hogy a szemközti házat nézzem meg, hogy az milyen állapotban van. Az sem volt valami új, de tán két fokkal jobb állapotban lehetett, mint ez a raktárépület. Elindulok azért a kulcsért, hogy végül a belső teret megnézhessem. Alig rakom rá a lábam az első lépcsőfokra, mikor tárul az ajtó. Tán fiatalos reflexemnek hála, hogy elhúzódok időben. Két lépést hátrálok, majd felmérem az érkező asszonyt.
- Üdvözlöm! – domhani nőnek nézem a velem szemben állót, bár azért vannak bennem efelől kétségeim. Mikor megszólal, akkor én csak némán hallgatom. Mondandója befejeztével átveszem tőle a szólás jogát.
- Riarran Fharrigen-t, a mögöttem levő raktárépület miatt. Kellene a kulcsa, hogy belülről szintén megnézhessem. – mutatok magam mögé a kezem segítségével, aztán elállok végleg az útjából.
- Nincs túlságosan jó állapotban, s elég erős dohszagot éreztem az ajtónál. Esetleg meg tudná nekem mondani, hogy milyen raktár volt ez régen? – érdeklődöm tőle, mert úgy vélem tudnia kell. Ezzel legalább tudni fogom, hogy lejjebb alkudhatom-e majd az árát, vagy sem. Nem beszélek többet, inkább megvárom a válaszát, vagy esetleg azt, hogy mit fog tenni a szavak hallatán. Megérkeztem a csatatérre, ami részben tőlem függ, hogy milyen árban kapom meg.

Elkischa Catlor
Játékos

Hozzászólások száma : 18

Karakterlap
Név: Elkischa Catlor
Rang: Puska- és pisztoly javító
Mana:
77/77  (77/77)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Poros Piactere

Témanyitás  Gemorick on Vas. Május 14, 2017 11:41 am

Elkischa Catlor- Valami van odalent...

- Óh, csak nem a raktár érdekel, csibém? - oldódott fel a nő hirtelen. Úgy tűnt, szokás szerint ő is a Lovagrend tagjának vélte Elkischát, és most, hogy rájött, hogy csak egyszerű vevővel van dolga, a magázási formula úgy olvadt le róla, mint porcukor a forró kalácsról.
A nő a szemeteskosár tartalmát a lépcső melletti konténerbe borította, majd leporolta a kezeit.
- Riarran sajnos két napja elment, de azt mondta, ha jön valaki, akkor mutassam meg nyugodtan a vén rozoga raktárat. Arról is kioktatott, meddig mehetek el az alkudozásban. - kacsintott kedélyesen a lányra. - Várj csak, egy szekundum és itt leszek, gyorsan leöblítem a kezemet.
Ezzel el is tűnt az ajtó mögött. Tényleg nagydarab asszony volt, mert a fejét is le kellett hajtania, hogy beférjen. A különös teremtésen látszott, hogy megszokta a fizikai munkát, karjai vaskosak voltak, kezei nagyok, cserzettnek tűnő arca pedig azt mutatta, sokat dolgozott szabad levegőn. Barna haja lassan őszbe csavarodott, Elkischa körülbelül ötven évesnek saccolhatta.
Pár pillanattal később valóban előkerült, a szemeteskosár helyett immár egy nagy, ódon kulccsal a kezében és céltudatosan a szemközti épület felé indult.
- A hely először gabonaraktár volt, de a tulaj nem áldozott a tető tatarozására, így amikor lezúdultak a nagy Kékhold-ciklusi esők, az egész termény, huss, ronggyá ázott. Kis ideig valami fura, laer fickó bérelte és szőtteseket tárolt benne, de azóta nagyobb raktárat vett és kiköltözött. Az utolsó bérlő a mi Riarranunk volt. Tudod, ő menazsériát üzemeltet... izé, ilyen állatkert félét. Mindenféle egzotikus vadakat tartott ketrecekben, azokat mutogatta. - itt az asszony lemondóan megcsóválta a fejét- Sajnos errefelé nincs keletje az ilyesmiknek, úgyhogy neki is szedelődzöknie kell...ami azt illeti, elég sürgősnek tűnt az ügy, lehet, hogy szegény kislány bajba került a hitelezőinél.
Közben elérték az ajtót, és némi ügyeskedés után a nő sikeresen kinyitotta.
Először doh és por, majd erős pézsmaszag csapta meg Elkischa orrát. Kellett egy szívdobbanásnyi idő, hogy érzékeny szeme hozzászokjon a benti félhomályhoz, aztán ki tudta venni a raktár belső terét.
A földszint tágas volt, belmagassága legalább három, de lehet, hogy három és fél méter. A plafont gerendák tartották, a sarokban keskeny lépcsőpár futott: egyik fel az elemeltre, a másik a pincébe. A padló nem egyszerű döngölt föld volt, gyalult deszkák fedték a talajt, bár sok közülük megvetemedett, elkorhadt az évek során. A berendezést pár abroncsa vesztett hordó és rozoga láda alkotta csupán. A téglafalon kampók sorakoztak, a bejárati ajtó mellett pár polc ugrott ki a falból - rajtuk majdnem ujjnyi vastag porréteg.
A legelrettentőbb a szag volt: le sem lehetett tagadni, hogy itt bizony hónapokig állatokat tartottak.
- Na, csibém? Hogy tetszik? - érdeklődött mosolyogva az asszony, vastag ujjai között forgatva a kulcsot. - Van még két emelet felfelé, és ott kevésbé penészes meg korhadt minden.
Gemorick
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Poros Piactere

Témanyitás  Elkischa Catlor on Vas. Május 14, 2017 9:15 pm

Elkischa Catlor- Valami van odalent...

Felteszi a kérdését a nő, ami éppenséggel nem üti meg a mércét nálam. Vajon miért csibéz engem? Valóban idősebb lehet nálam, de nem hinném ettől joga lenne úgy szólítani. Egy sóhaj tör felőlem, de nem vetem szemére.
- De igen, pontosan a raktár miatt vagyok itt. – felelem a beszélgetőpartneremnek, aki közben a szemeteskosár tartalmát a lépcső melleti gyűjtőbe borítja. Nem tetszik azon tény, hogy a valódi tulajdonos két napja elment valahova, s rábízta erre a személyre a raktárnak az ügyeit. Egyáltalán nem kezdődik jól, de talán még később jól sülhet el. A jókedvét nézve én cseppet sem vagyok ennyire felszabadult. Még sosem alkudoztam, s nem tanultam valami sokat erről a tevékenységről. Kér tőlem egy kis időt, én pedig megadom neki.
- Persze csak nyugodtan. – mondom kedvesen, majd nem marad más választásom, mint odakinn várakozni, míg meg nem érkezik. Mikor visszatér hozzám, akkor belefog a mesébe, amit sokkal jobb kedvvel hallgatok. Most megtudom, hogy mi a raktárnak a története, s abból el tudom dönteni, hogy kell-e vagy sem? Szóval először gabonaraktár volt, utána szőttes raktár, aztán állat tároló. Elindulunk az ajtóhoz, ahol újra orrba gyűr a doh és por szaga, aztán pézsmaillat. Hamarosan kinyitja nekem az ajtót, majd bátran belép, de nem túl messzire megyek be. El tudom képzelni, hogy minden szét van rohadva. Túlságosan veszélyes az egész. Felnézek a plafonra, hogy megnézzem mennyire lyukas, aztán tulajdonképpen ha szemem hozzászokott a benti fényviszonyokhoz, akkor a többit szintén megnézem. Az állati szag gyűjtemény nagyon zavarja az orrom, de ellen tudok állni, hogy ne fintorodjak el.
- Az lehet, hogy kevésbé penészes, de jobb lesz szerintem az alapos felújítás az egésznek. – magyarázom a nőnek, aztán végül kilépek a friss szabad levegőre.
- Tetszik mindenképpen – kezdek bele, aztán folytatom.
- De mennyiért adná szíve szerint a tulajdonos ezt az egészet? – térek rá az anyagi vonzatára. Kiváncsi vagyok, hogy mennyire tartja a másik fél.

Elkischa Catlor
Játékos

Hozzászólások száma : 18

Karakterlap
Név: Elkischa Catlor
Rang: Puska- és pisztoly javító
Mana:
77/77  (77/77)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Poros Piactere

Témanyitás  Gemorick on Vas. Május 14, 2017 10:37 pm

Elkischa Catlor- Valami van odalent...

A két felső szint már szellősebbnek bizonyult, úgy tűnt, a doh és pézsmaszag már annyira töménnyé vált az épületben, hogy szabályosan tömeggel rendelkezett és leszállingózott a földszintre.
Az első emelet alacsonyabb volt, a plafon legfeljebb ha hat láb három hüvelyk magas volt, úgyhogy ha Elkischa végül itt rendez be fogadót, a magasabb fajokba tartozó vendégeket nem árt majd figyelmeztetni, hogy húzzák be a nyakukat. A falak itt már száraznak és penészmentesnek bizonyultak, és a madárürülék foszforos bűzén kívül semmi más zavaró illat nem terjengett.
A tetőteret régen több fülkére osztották, de az olcsó alárifa elválasztók már szinte teljesen szétrohadtak, csak a vázak maradtak meg. A tető sajnos elég foghíjas volt, és az üveg nélküli ablakokkal együtt tekintélyes mértékű huzatot hozott létre. Az enyhe szellőben galambtollak táncoltak.
Ahogy leértek, és a nő egyenesen és minden teketória nélkül kivezette Elkischát az utcára, ahol a lány rögtön rá is tért a lényegre.
- Hm, szóval a fizetség? - töprengett el az asszony. - Riarran 3800-at mondott kezdőárnak, ami ha meggondoljuk, már magában nevetségesen alacsony... - vett egy mély levegőt és megcsóválta a fejét.
- Nem is tudom mit gondolt ez a lány... - dünnyögte az orra alatt, majd újra felöltötte barátságos mosolyát.
- Ha meg akarod venni, nem kell megvárnod a visszatértét. A bankárja itt van Poroson, ha nála lefizeted az összeget, a kulcs a tiéd is.
Gemorick
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Poros Piactere

Témanyitás  Elkischa Catlor on Kedd Május 16, 2017 1:08 pm

Elkischa Catlor- Valami van odalent...

Körbevezet, amiért hálásan nézek rá. A két felső szint  valóban jobb állapotban voltak, ám ettől függetlenül megszületik a fejemben az ötlet, hogy mindenképpen mindent lecserélek, amit csak lehet. Jobb ha az alapoktól építem fel az egészet, mint hogy állandóan azzal kell majd törődnöm, hogy mit kell még lecserélni. Nincs túl sok pénzem, ezért el kell döntenem, hogy mit szeretnék először. Egy műhelyt, ahol dolgozni tudok, s csak aztán térek át a az étel kiszolgálásra, vagy éppenséggel fordítva. Jobban belegondolva a fegyverek javításából jóval hamarabb összegyűlik az a összeg, ami a bővítéshez elegendő. Akkor ez a kérdés el van döntve, hogy miként fogom csinálni. Végül visszamegyünk az utcára, ahol hamarosan áttérek a piszkos anyagiakra. Hamarosan megtudom azon összeget, amit gondol a tulajdonosnő, de én rögtön kapcsolok, hogy az bizony elvinné az összes pénzem.
- 3800? Én szívem szerint 3400 adnék érte. Sok munkám lesz vele, hogy rendesen kialakítsam az egészet. Valószínűleg először lebontom. A penészes s már kiöregedett építőanyagot valószínűleg eladom egy kisebb összegért tüzelőnek. A megmaradt anyagból alakítok ki egy kisebb helyet a műhelyemnek. – magyarázom el neki, hogy számomra egy kicsivel kevesebbet ér. Sok munkát fogok belé tenni, hogy egyszer egy szép napon igazán pompás látvány legyen.
- Valóban nem kell megvárnom őt? – hitetlenkedek, mert nem tudom elhinni, hogyha akarnám, akkor azon nyomban elvihetném. Ám úgy vélem, hogy alkudni muszáj, vagy legalábbis megpróbálkozok vele, hogy mire jutok. Fejben végigjárom újból a helységeket, aztán így szólalok meg.
- 3500 aranyat adok érte maximum – jelentem ki,s próbálok határozott lenni. Ha feljebb tolja az árát, akkor nagyon szűkös napoknak fogok elébe nézni.

Elkischa Catlor
Játékos

Hozzászólások száma : 18

Karakterlap
Név: Elkischa Catlor
Rang: Puska- és pisztoly javító
Mana:
77/77  (77/77)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Poros Piactere

Témanyitás  Gemorick on Kedd Május 16, 2017 1:37 pm

Elkischa Catlor- Valami van odalent...

Az alkudozás rövidebb ideig tartott, mint Elkischa gondolta volna. Úgy tűnt a régi tulaj kiokosította a házinénijét, és a jelek szerint számítottak rá, hogy a vevő alkudni fog - persze azért nem adta olyan könnyen magát a vágyott épület tulajdonjoga.
- Háromezer hat? - kérdezett vissza az asszony reménykedve. - Elvégre nem kell ám mindent lebontani. Egy jó kőművesgárda egész szépen rendbe tudná hozni. Az alap bazalt, csak a téglafalat kell megerősíteni, meg a tetőt befoltozni... meg kicserélni a padlót...meg öhm... - vett egy mély levegőt- Tudja mit? Riarran nevében beleegyezek 3550-aranyba. - ezzel kezet nyújtott.
- Benne van? - mosolyodott el. - Gondolja csak meg, mennyire jó fogást csinál. Ennyiért egy rozoga sufnit sem kapna másutt a városban.
Ha Elkischa elfogadta az árat, akkor a nő röviden útba igazította a megbízója bankárjához. A Iliorendian-bankházat jelölte meg, amiről Elkischa tudta, hogy Domhanon is jelentős fiókokkal rendelkező, laer kézben lévő társaság - mivel Poros jelentős kereskedelmi központ volt, sok külföldi vállalkozás telepedett meg a városban. A helyi irodájuk a piactéren állt, homlokzatát fehér kánkőbő faragott gyümölcsökkel terhes indák tarkították.  Az ajtó előtt nem voltak őrök, nem posztoltak magánkatonák- Domhanon ez szinte elképzelhetetlen lett volna, de Saltuson fel sem merült, hogy valaki bankot rabolna.
Odabent, a zöld-kék üvegablakoktól tengerfenékszerű fénytörésben fürdő teremben négy egyszerűen öltözött laer körmölt egy-egy terjedelmes íróasztal mögött. A helyiség végében egyetlen nagy, erős ajtó nyílt, semmi más nem utalt arra, hogy bank lenne az épület.
A legközelebbi íróasztalon a Kalioson Invarel név szerepelt: Riarran bankárja.
Gemorick
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Poros Piactere

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.