Poros Ösvény

Go down

Poros Ösvény

Témanyitás  Gemorick on Szer. Márc. 15, 2017 12:04 pm

A Poros Ösvény
közbiztonsági szint: közepes

A kétszáz mérföld hosszú kereskedőút nem épp azoknak való, akik csak azért jöttek Saltusra, hogy gyorsan és könnyen elpasszolják az árujukat. A Poros Ösvény nehézségeit inkább azok az utazók szokták vállalni, akik valami hivatalos ügyben keresik fel a fővárost, esetleg egy remek fegyverre szeretnék elérhetőbb áron rátenni a kezüket.
Az Ösvény tehát meglehetősen hosszú, és jó sok kihívást rejteget. Először is, forrásokban nem bővelkedik a vidék (istenem, Saltuson vagyunk, nem kell meglepődni), valamint a terep sem nevezhető könnyűnek. Porostól a Felatroch és a Erandor hágójáig egészen tűrhető, de a hegyek közötti kacskaringós és magasan futó utak nem kímélik a szívbajosokat. A hágóról senki sem tagadja, hogy kissé életveszélyes, de mivel még mindig ez a legjárhatóbb szurdok, nem sokaknak van kedve más irányokkal kísérletezni.
A Poros ösvény négy szakaszra osztható. Az első szakasz körülbelül 90 mérföld hosszú, eleinte teljesen sík, majd enyhén kaptatóba hajló puszta, ahol az átlagos saltusi látkép fogad minket: kövek, kövek és kövek. Körülbelül egynapi járóföldre Porostól találunk egy pihenőt egy nagyobb fogadóval ( természetesen a Legendáról van szó!), ahol érdemes feltöltekezni, hiszen az út hátralevő részében nem lesz részünk ilyen kényelemben.
A Hegyek árnyékába érve (második szakasz) először lehűl a hőmérséklet, ráadásul a terep is rosszabbra fordul és meg sem áll amíg el nem éri a rettenetest. A kövezett út a hegyek között, különböző hívogató szakadékok is sziklaormok között fut, jó egy teljes napnyi járóföld hosszan, mire ereszkedni kezd.
A harmadik szakasza már biztonságosabb, alacsony dombok között kacskaringózik, és a bányavidék határát súrolja.Itt már fellelhetők települések és viszonylag könnyen lehet az ellátmányt is pótolni.
Az utolsó szakasz egyszerű, sík vidék, egészen Achroch Ach Andarig vezet.
Gemorick
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.