Négyes számú tárna

Go down

Négyes számú tárna

Témanyitás  Gemorick on Szer. Márc. 15, 2017 12:11 pm

A Négyes számú tárna
közbiztonsági szint: magas

A négyes számú tárna a büntetőtelep része, ergo a Domhanban összefogdosott bűnözők fejtenek itt. A lejárat a telep keleti végében található, (logikusan) a hármas és az ötös lejárat között. Reggel hattól délután ötig dolgoznak itt azok, akiket erre ítéltek.
A bánya ezen részében a levegő különösen hideg és tiszta, a falakon dúsan tenyésznek a kéken világító nyálkagombafélék, a sötétszürke kőből előtörő kvarckristályok tövében. Meglehetősen gazdag terület ez még, a falakban futó telérek könnyen elérhetőek, nem kell túl mélyre fejteni miattuk.
A Négyes számú tárna egy elnyújtott U alakban nyúlik be messze a hegy alá. Minél tovább megyünk, annál jobban fokozódik a hideg és az enyhe dohszag. Fényt, szerencsére mindenhol adnak a barlangi növények, ha meg az nem, akkor a csáklyákra akasztott bányalámpások.
Az U alak másik szárában, ami amúgy zsákutca, tehát nem vezet vissza a felszínre, egy barlangi patak is fut- vize dermesztően hideg, gyakorta vékony jégbőr fedi. Mélyén áttetsző rákok araszolnak a kőtörmelék között.
Az U alak végét egy akna köti össze a mélyebben futó hármas számú tárnával, és gyakorta itt húzzák fel az ott kifejtett vasat.
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.