Gyümölcsösök

Go down

Gyümölcsösök

Témanyitás  Gemorick on Hétf. Márc. 20, 2017 1:17 pm

Gyümölcsösök
közbiztonsági szint: közepes
Laederran síkságain végtelen gyümölcsösök húzódnak, precíz sorokban, annyi féle különböző terményt felvonultatva, hogy sorba szedni értelmetlen és túlzottan időigényes volna. Elég az hozzá, hogy az év minden szakában terem valami, úgyhogy végighaladva a boltívként összehajló fák alatt, nagy valószínűséggel bukkanhatunk vidáman szüretelő Laerekre.
A fákat körülbelül egymástól öt lépésre ültetik le, és nagy odaadással gondozzák. A legtöbb termelő napi szinten jár ki metszeni, öntözni és csalánlével permetezni a fákat.
A gyümölcsfék közötti területekre is figyelnek, elvégre Laederran termékeny földje a gyomokat is táplálja, amik árthatnak a termésnek, vagy túl mélyre ható gyökereikkel elszívhatják előlük a tápanyagokat. A felelősségteljes gondozás miatt a gyümölcsösök nagy részét szépen ápolt fű borítja, helyenként szánt szándékkal közbeültetett vadvirágokkal, ami a porzásban segítő rovarokat vonzza a növények közé.
Mivel a legtöbb falunak van gyászdarázskaptára, ezért a gyümölcsösök szélén emelvényt építenek, ahonnan a rovar és a fullánkozója beláthatja a gyümölcsöst, hogy karmosméh támadás esetén időben közbe tudnak lépni.
A termelők nem nagyon bánják, ha idegenek tévednek a gyümölcsöseikbe, sőt, azt is elnézik, ha pár szemet szakítanak maguknak, már addig, amíg nem csak csupasz ágak maradnak utánuk.

avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.