Viorandalien tenger

Go down

Viorandalien tenger

Témanyitás  Gemorick on Hétf. Márc. 20, 2017 1:29 pm

Viorandalien tenger
közbiztonsági szint: természetes közepes

A Viorandalien, avagy egyszerűen Vioran tenger viszonylag sekély, alacsony sótartalmú, meleg vízéről híres, amelynek palackzöldtől türkizig váltakozó színes sok híres laer festőt ihletett már meg.
Állatvilága igen sokféle, de legnagyobbrészt a virághalak, és az úszó, medúzaszerű növények dominálnak. Persze akadnak rákok is bőven, kagylók, és a földi bálnáknál jóval kisebb, alig borjúnyi vízi emlősök. Ami azt illeti, mind a rákok, mind a kagylók nagyobbak náluk. Főleg, az utóbbi... A Vioran tengerben honos kagylók majdnem akkorák, mint egy teljesen felszerelt háromárbocos hajó. Ha egy elpusztul ( úgy 30-40 évig élnek) laer búvárok merülnek le, hogy felfújt tömlőkkel töltsék meg az immár üres héjat és így a felszínre tudják emelni. Szerencsére a legtöbb ilyen kagyló gyöngytermelő, és az értékes lelet gyakran két ember magas, színe pedig a szivárvány teljes spektrumát lefedheti.
A Vioran tengerben viszonylag kevés ragadozó él, és azok sem túl nagyok, vagy veszélyesek. Ha már veszélynél tartunk, a viharok azonban elég gyakoriak errefelé és bár elég hevesek, elég kevés kárt szoktak okozni.
Az Elarajok vihar közeledtére rendszerint a sekélyebb vizek felé veszik az irányt, majd jól lehorgonyozzák magukat karmos mancsaikkal a tengerfenék szikláihoz, amíg el nem ül az erős széllel és esővel érkező ciklon. Magas hullámok ritkán keletkeznek, de azok is szelídebbek, mint a többi világon dühöngő rokonaik.
A tenger egyébként meglehetősen kiterjedt, más világokon óceánnak is beillene, de elég sok állandó sziget tarkítja, mélysége pedig meg sem közelíti például a domhani tengerárkokat.
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.