Tessaron városa

Go down

Tessaron városa

Témanyitás  Gemorick on Hétf. Márc. 20, 2017 5:19 pm

Tessaron városa
közbiztonsági szint: magas

Az Elarajt vezető legnagyobb és legrégebbi város. Hordozója csaknem százéves immár, és csakúgy, mint a rajta épült város, a Tessaron névre hallgat. Hatalmas, üvegesen fénylő, zöld páncélos feje vízből kiemelkedve csaknem harminc méter magasra nyúlik,mélységesen fekete szemeit sosem hunyja le. A koponyája tetejére épített vigyázóházban mindig egy tucat laer lakik, akiknek feladata az Elával való kommunikáció és a szükséges iránykorrigálás, ha arra van szükség.
Tessaron városa nem nagy, alig hétezer laernek ad otthont, azonban maga a település lenyűgöző. A könnyű mészkőből épült kecses tornyokat és kisebbféle palotának is beillő házakat elkezdte befutni Tessaron zöld páncélanyaga, így távolról az egész város olyan, mintha derékmagasságig smaragddal lenne kirakva. Elég mutatós, azt meg kell hagyni.
A város egyik nevezetessége a Kormányzói palota, ahol jelenleg a városi tanács elnöke, Sessarian Elanaris székel. A márványból emelt épület teljes homlokzatát kagylók borítják, még a kékre-zöldre festett üvegablakokra is a tengeri herkentyűk képét festették.
Tessaron városa rendelkezik persze egy kisebb piactérrel, ahol helyi ételeket (főleg halak és gyümölcsök, illetve ezek frigyéből létrejött étkek), illetve különleges, tengeri növényekből erjesztett italok kaphatóak, na meg a helyi ipar remekei: kagylókból, bálnacsontból, korallból faragott tárgyak, díszes, filigrán üvegholmik, fésűk, illatszerek, amit el lehet képzelni.
A város legnagyobb ivója az Arany Korall, ahol elég gyakran botlani idegenekbe: azok a kíváncsiskodók vetődnek ide, akik a kereskedelem helyett inkább a város szépségét jöttek megcsodálni. Az Arany korall egyébként vidám, kellemes épület, falai világoskékek, padlója fehéres palatölgy, a félig üvegből készült tető, és a hatalmas ablakok pedig szinte a szabadba varázsolják a látogatókat, főleg, mivel a Korall a város legszélére épült, közvetlenül a falba. Igen, fal. Az Alederas raj városainak szokatlan módon van fala. Természetesen ez sem rajtaütések ellen épület, egyszerűen a házakat óvják vele a tengeri viharoktól.
A falakon kívül opálbogyó és papagájnarancs ültetvények húzódnak, egészen Tessaron páncéljának végében található Zárt Kertekig. Az értékes fák szinte egész évben teremnek, hála a kellemes melegnek és a párás levegőnek, amit a tenger biztosít.
A Zárt kertek egészen egyedi képződmények: ezt a rész magas, majd' öt ember magas fallal kerítették be, és átmeneti otthonaként szolgál a véletlenül átfordult laereknek, amíg nem sikerül lehiggadniuk.
Érdemes még megemlíteni a kikötőket, amik Tessaron jobb mellső lábától olyan órányi járásra találhatóak, ott, ahol az Ela csapásai már nem kavarják fel annyira a vizet. Ide napi szinten érkeznek hajók a szárazföld felől friss húst, esetleg italalapanyagokat hoznak, illetve itt dokkolnak a halász és gyöngyhalászcsónakok is.
Jó tudni, hogy mind Tessarionon, mind az Erák rajának többi városán sokkal nagyobb az őrség jelenléte, mint Laederran többi részén, a lakók is egy fokkal fegyelmezettebbek, de nem kell csalódnunk, a megszokott laer mentalitás itt is ugyan úgy él és virul.
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.