Csatornarendszer

Go down

Csatornarendszer

Témanyitás  Severtir on Kedd Márc. 21, 2017 12:42 pm

Domhani Csatornarendszer
közbiztonsági szint: területenként változó

A csatornarendszer akár Domhan egyik nevezetességének is beillene, de ritkán szoktak efféléknek csodájára járni az emberek. Hogy őszinték legyünk, rendszerint el is felejtik, hogy a város alatt milyen komplex és bonyolult hálózat húzódik meg, ami a kényelmüket biztosítja.
De hogy miért is lehet a csodájára járni?
Elsősorban azért mert egy építészeti remekmű. Tágas folyosói, tökéletesen kiépített elvezetői, kecses ívű boltozatai, karcsú támpillérei, hatalmas katedrálisnak is beillő vízgyűjtői ámulatra késztetik az ide leereszkedőket. Már csak azért is mivel a csatornarendszer építője és tervezője igazi művész volt, aki úgy gondolta ennek a művének is tökéletesnek kell lennie. Ezért aztán senki ne lepődjön meg, ha vízköpő szobrok vagy bonyolult faragások tekintenek rá a falakról.
Másodsorban azért, mert meglepően tiszta az egész. Az elvezetőket és a folyosókat úgy tervezték, hogy egy csepp kellemetlen eredetű anyag se fröccsenjen szét, valamint, hogy a legnagyobb esőzésekben is megbirkózzon egy Domhannál másfélszer nagyobb város szennyével. A csatornákat emellett  rendszeresen karbantartják és tisztítják az ottani dolgozók. A csatornák mellett vastag, tiszta és száraz utak húzódnak, amit a legtöbb helyen stabil korlát övez, így a baleseteknek is minimális az esélye.
A csatorna emellett könnyű és gyors útvonalat biztost használóinak, nem csak azért, mert így könnyen kikerülhetőek a forgalmi dugók és torlódások, de azért is, mivel rengeteg gyors járású és kis merülésű csónakot és ladikot lehet itt
találni, rövid dokkjaikhoz kikötve. Azt hiszem nem fog senki sem meglepődni, ha azt mondom a saltusiak kezében van a csatornajáratok, kanálisok és zárórácsok 80%-nak a kulcsa. Persze vannak folyosók és járatok, amiket nem tartanak az ellenőrzésük alatt, ezeket rendszerint az alvilág különböző tagjai veszik tulajdonukba.
avatar
Severtir
Admin

Hozzászólások száma : 35
Tartózkodási hely : Domhan

Karakterlap
Név: Sevetir
Rang: Apró Szerencsék Felemelkedettje
Mana:
1135/1135  (1135/1135)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.