Temetőkert

Go down

Temetőkert

Témanyitás  Severtir on Kedd Márc. 21, 2017 4:12 pm

Temetőkert
közbiztonsági szint: közepes

Domhan peremkerületeiben található a Nagy Temetőkert, ami nem véletlenül szorult ki a központi város részből. Általában az emberek szeretik maguktól távol tartani a halottaikat, de Domhanon inkább a hatalmas területi igény volt az, ami miatt városon kívülre került a holtak végső nyughelyét egybefoglaló nekropolisz. Mert nyugodtan hívhatjuk annak.
A legtöbb domhani persze úgy rendelkezik, hogy saját világára szállítsák vissza hamvait, de rengetegen vannak olyanok, akik Domhant tekintik igazi otthonuknak, ezért itt is szeretnének maradni, végleg. Ennek tudatában senki nem lepődött meg, hogy a temető számára kijelölt földterület gyorsan betelt. Időnként hozzá toldottak újabb földrészeket, ami meg is látszik a temető furcsa, szabálytalan alakján, de ez se bizonyult hosszú távú megoldásnak. A helyzetet súlyosbította, hogy az előkelőbb rétegek külön temető kerületet szerettek volna, ahova természetesen méretes kriptákat és mauzóleumokat húztak fel. Mára viszont egy aránylag jó megoldás kezd körvonalazódni Domhan Nagy Temetőjében.
A bővítések innentől nem csak horizontális, hanem vertikális irányba is folytatódnak. Sírdombok helyett már vastag polcszerű falakat emelnek, és ezekre helyezik a holtakat, majd befalazzák őket. Ez persze, furcsa, tekergődző labirintussá változtatta a temetőt, ahol kénytelenek kerületeket és utcaneveket megkülönböztetni a gondozók és gyászolók, hogy ne csak bejutni, de kijutni is lehessen. (Márakinek)
A bővítések azonban nem csak felfelé de lefelé is folytatódnak. Kiterjedt és tágas katakomba rendszer van kialakulóban. A folyosók egy központi aknába futnak be, ami nem messze a temetőkapujától nyílik, és széles, csigalépcsőn lehet lejutni a majd tíz méter átmérőjű akna falai mentén.
A temetőt emellett gyakran tarkítják virágágyások és csendes fasorok. Az egész területből valahogy hiányzik a temetőkre oly jellemző nyomott és bús hangulat. Még a köd is ritka jelenség a temetőben, mivel magasabb, dombosabb területekre épült, így a pára nem gyűlik össze és ül meg a sírok között.
avatar
Severtir
Admin

Hozzászólások száma : 35
Tartózkodási hely : Domhan

Karakterlap
Név: Sevetir
Rang: Apró Szerencsék Felemelkedettje
Mana:
1135/1135  (1135/1135)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.