Előkelő negyed

Go down

Előkelő negyed

Témanyitás  Severtir on Kedd Márc. 21, 2017 4:19 pm

Előkelő negyed
közbiztonsági szint: magas

Mint ahogy a neve is sugallja itt laknak Domhan előkelő, befolyásos és rangos személyei. (Nemességről ugyanis aligha beszélhetnénk.)
A negyed határát átlépve mintha egy másik városban járnánk. Az egyszerű bazalt kockakövek helyett utcánként eltérő, de valahogy mégis egymáshoz illő térkövek, mozaikos járólapok és színes burkolatok simulnak a járókelők talpa alá. Árkádok, parkok és szökőkutak változatos sora hirdeti a pénz és a hatalom székhelyét. Sőt mintha még a levegő is tisztább és illatosabb lenne.
Időnként egy-egy könnyű, két kerekű bricska vagy tekintélyes, aranyozott hintó gurul át elegánsan egyik utcából a másikba. Jól öltözött fiatal hölgyek sétáltatják ölebeiket és kaptárfosztóikat az árnyas parkokban, hosszú szempilláikat rebegtetve, ha egy fess úriember arra jár ás megemeli feléjük kalapját.
Az utcákat elegáns, a világok kultúráinak építészetét ötvöző két-három emeletes paloták övezik. Néhol azonban csak a magas borostyánnal futtatott, és tetején üvegcseréppel felszórt kerítéseket láthatjuk, a mögöttük megbúvó paloták azonban rejtve maradnak a kíváncsiskodók szeme elől.
Éjszakánként nemcsak a megszokott saltusi őrjáratok, hanem zsoldosok és strázsák róják az utcákat. Az előkelő népeknek már jó előre köszönnek és csoda, hogy kettébe nem törnek oly mélyen hajolnak meg, míg a hétköznapibb személyeket, mint notórius gazfickókat gyanús alakokat csapatokban kísérik.
avatar
Severtir
Admin

Hozzászólások száma : 35
Tartózkodási hely : Domhan

Karakterlap
Név: Sevetir
Rang: Apró Szerencsék Felemelkedettje
Mana:
1135/1135  (1135/1135)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.