A Görbe Vasszeg

Go down

A Görbe Vasszeg

Témanyitás  Gemorick on Kedd Márc. 21, 2017 4:33 pm

A Görbe Vasszeg
közbiztonsági szint: közepes

A Görbe Vasszeg piszkos, de valamiért bizarrul otthonos kis csapszék nem messze a kerület határától. Építésekor feltehetőleg a Pikkelyes ház lebegett a nagyra törő építész szeme előtt, mert igen magas, de kis alapterületű épületet tervezett. Ennek köszönhetően a Vasszeg hat emelet magas és erősen jobbra dől. Hatalmas szerencséje, hogy beszorították két másik lakóház közé, és azok egyenlőre elég biztosan megtartják. Az építész azonban nem állt meg itt, kicsúcsosodó, süvegszerű tetőt tervezett az amúgy is furcsa épület tetejére. Az összhatás leginkább olyan, mintha valami nagy szakállú, őrült mágus tornya lenne, és ha nem fityegne az elején a görbe szöget mintázó cégér, a legtöbben nem is gondolnák hogy ivó.
A Vasszeg nagyon sok tekintetben egyedülálló ivó, és talán ezért is vonz annyi embert. Először is, igen abszurd módon maga a söntés három emeletet foglal el. Ennek az oka az, hogy a briliáns építész ötlete okán egyszerűen nem férnének el egy emeleten. Kettőn sem. Ez bizony azt eredményezi, hogy a földszint sarkából egy erősen nyikorgó, és középen kikopott lépcsősor indul a második, majd onnan a harmadik emelet felé. Hogy mindenkinek lépcsőznie kelljen, a pult és ezáltal az italok is a második emeleten találhatóak. Az emeletek közkedveltsége egyébként időjárástól függ. Nagy melegben természetesen az első két emelet tölti virágkorát, de esőben a harmadik szint éli reneszánszát. Leginkább azért, mert ott van meleg, az az első kettőnek elég hamar sáros lesz a padlója. A helyiségek egyébként meglehetősen különösek, a bútorok széles és meglepő választékát vonultatják fel, igen kis helyeken. Például a harmadik emelt egyik asztalánál egy vörös bársony kerevetre lehet ülni, míg a másodikon van egy remek szék, amit anno még a Városi őrség használt vallatáskor. A vasbilincsek még mindig ott vannak a karfán. Az asztalok hasonló szertelenséggel lettek összeválogatva: van amelyik rücskös, gyalulatlan uszadékfából készült, de van gyöngyházberakásos dohányzóasztalka is.
A falak mellett végig üveges, illetve üvegezett szekrények futnak, de a polcokon könyvek és dísztárgyak helyett a legkülönfélébb italok találhatóak. A kulcs, természetesen a pultosnál található, aki bár a nyolcvanhetedik évét tapossa és alig lát ki bozontos szemöldöke alól, még mindig fiatalos lendülettel szolgálja ki a vendégeket. A nevét nem érdemes tudni, hiszen a vasszeg mindenkori tulaja kiérdemli a Vasszeg Apó nevet, még akkor is, ha az illető történetesen nő (igen, volt rá példa).
A Vasszeg másik nagy vonzereje, hogy a városban egyedül foglalkozik az ifjú és kezdő feltalálók italaival. Ha tehát valaki fel akar törni a szakmában, de még semmi hírneve, a Görbe Vasszögben minden esélye megvan rá, hogy felkapottá váljon. Így az itallap, amellett, hogy sokkal alacsonyabb árakat kínál, mint például a Vadalma, folyton változik, és legajánlatosabb valamit teljesen véletlenszerűen választani. Úgysem tudhatod biztosan mi lesz benne.
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.