Admorak Főtere

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

Admorak Főtere

Témanyitás  Gemorick on Kedd Márc. 21, 2017 5:05 pm

Admorak Főtere
közbiztonsági szint: alacsony

Admorak Domhannhoz képest hatalmas csalódást fog jelenteni bárkinek, aki kicsit is civilizált környezetben nőtt fel. A várost teljes egészében fából építették (időnként le is szokott égni), a házak legfeljebb egy emeletesek, a tetőket szalmával fedik. Csatornahálózat igazából nincs, a szekerek és antiloplovak által felvert por szinte elviselhetetlen. Az időjárás igen kellemetlen, valahol 27-30 fok között van az átlag hőmérséklet. Hogy ezek ellenére miért van tele mindig a város utazókkal? Több válasz is létezik. Egyrészt, mert Terakh a többi világhoz képest sokkal szegényebb, így ugyan azon az aranyon, amivel Domhanon épp egy kenyeret tudnál megvenni, itt egy tucatnyi cipót is meg tudsz vásárolni. Másrészt Admorak bőven nyújtja az összes olyan szórakozási lehetőséget, ami a civilizáltabb világok városaiban a peremterületek sikátoraiba vannak száműzve. Halálgödrök, csapszékek, borbélyházak, antiloplóhajtás, ópiumbarlangok, fogadásos skorpióversenyek... még bőven lehetne sorolni. A leglátogatottabb hely természetesen az Aréna, ahol naponta új és új küzdelmeknek lehetnek az érdeklődők szemtanúi..esetleg részesei is.
Admorakon érdemes vigyázni, hiszen a bűnözés tökéletesen általános és bevett gyakorlat. Ha nem tudod megvédeni magadat, jobb ha be sem teszed a lábadat Terakhra.
A főtér, ha annak lehet egyáltalán nevezni, egy hosszúkás placc a templomok előtt. A déli végén található Amdorak legnagyobb fogadója, ami a remek Kadmor dicsősége névre hallgat.

Gemorick
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Admorak Főtere

Témanyitás  Gemorick on Csüt. Május 25, 2017 10:53 pm

Tarassian- A Sors négyszögletű kereke

Rendesen Admorak főtere egészen hasonlatos egy hatalmas, döglött bivalyhoz, amin egyszerre nyüzsögnek legyek, férgek, hangyák, gonosz kis madarak és tobzoskák: mindegyik szeretne magának egy nagy, zsíros szeletet a jóból, és ennek érdekében nem csinálnak lelkiismereti ügyet abból, ha egyik-másik vetélytársuk lemorzsolódik.
A Tarassian által már olyan jól ismert admoraki tömeg egyszerre tűnt egyetlen, kicsinyesen agresszív tudattal rendelkező óriáslénynek és saját magát emésztő százkarú amőbának. Ma azonban mégis kicsit más volt a helyzet, legalábbis a portálkapu, a főtér és a Kadmor Dicsősége között.
Acléant még Domhanon sikerült beérni, és a Geliar mestere némi morgolódás után hagyta, hogy Tarassian hozzácsapódjon. Most mindketten megkövülve álltak a portál lépcsőjének felső fokán, és arra az üszkös, megfeketedett gerenda-csontvázra meredtek, ami a Kadmor Dicsősége volt egykor. A félig elégett támoszlopok között pár kadmet téblábolt üres vödrökkel, megint mások értékek után kutattak a hamuban, amíg bősz keresgélésük közben bele nem futottak az egykori kocsma fúriadühös tulajdonosába.
Vektaran úgy járkált szeretett fogadójának csontjai között, mint egy hőseposz főszereplője, akinek a családját épp az imént mészárolták le a vademberek hordái (a következő énekben ennek megfelelően bosszút esküszik, és vándorútra indul, ahol aztán váratlan segítőtársra, illetve egy vagy több varázstárgyra lel, így végül leszámolhat a horda galád vezetőjével.)
Szóval a saskarmú kadmet borzsasztóan feldúlt volt, ezt még így, jó százötven lépés távolságra is meg lehetett állapítani.
- Oh, az Égire…! – préselte ki magából Acléan, ahogy végigtekintett a pórul járt vendéglőn. Arcán a legteljesebb értetlenség és felháborodás keveredett. Leginkább úgy festett, mintha az a korábban emlegetett horda az ő faluját is meglátogatta volna. – Mégis mi…? ki…? miért…?
Gemorick
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Admorak Főtere

Témanyitás  Tarassian on Pént. Jún. 02, 2017 10:50 am

A Sors négyszögletű kereke -Tarassian

Annyi szent, hogy a Kadmor Dicsősége élt át már ennél szebb napokat is. A füstölgő romok között keringő keselyű szerű csavargóktól pedig gyorsan fel ment bennem a pumpa. Kedvem támadt odamenni és egy pár fenéken billentést és kemény jobb horgot kiosztani. De aztán gyorsan emlékeztettem magam, hogy ez itt Terakh, azok pedig kadmetek. Azzal aligha segítenék Vektarannak ha tömegverekedést robbantanék ki, fogadója hamvai felett. Márpedig az lenne, ha én most belekötnék azokba. Nem mellesleg csak egy laer vagyok, egyedül laestatként lenne esélyem ezeket tomporon billenteni -bár abban a formámban aligha állnék meg a billentésnél- és egy kadmetekkel teli főtéren egy laestat megjelenése szinte felkérés arra, hogy az összes vadászszenvedélyű harcos nekem ugorjon és összekülönbözzön az irhámon.
Így aztán inkább csak maradtam Acléan mögött.
Nem mondanám, hogy megpróbáltam elbújni mesterem mögött, de azért fedezékként tekintettem rá. Mint minden jó tanítvány én is féltem a mesteremtől - és most Vektaranra gondolok- , vagy legalábbis tiszteltem, és ilyen kedvében inkább nem akartam nagyon a szemébe tűnni. Inkább csak a periférián nyomatékosan jelen lenni. A nem tolakodó, hanem csak finom, és hallgató jellegű jelen-levésben, amúgy nagyon jó vagyok. Bízzuk inkább Acléanra az első szavakat, ő amúgy is régebb óta ismeri.
Acléan kitörésére egy pillanatra felvillant bennem a kártyák képe, de gyorsan elhessegettem. Van épp elég dolgom, amin aggódhatok.
- Bár ki is volt, rendesen kihúzta a gyufát... -egy pillanatra elakadtam a mondandómban, mikor rájöttem, hogy mit is mondtam. - ... mármint Vektarannál és nálunk is. Felbosszantás értelemben. Nem akartam viccelni, esküszöm.
Inkább még kisebbre húztam össze magam és Acléan nyomában maradtam, míg a kocsma romjaihoz ért.
Tarassian
Tarassian
Játékos

Hozzászólások száma : 23
Tartózkodási hely : Domhan

Karakterlap
Név: Tarassian Ehrelit
Rang: Kalandor
Mana:
198/198  (198/198)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Admorak Főtere

Témanyitás  Gemorick on Vas. Jún. 18, 2017 11:22 am

Tarassian- A sors négyszögletű kereke

Acléan bal szemhéja figyelmeztetően megrándult az akaratlan szóvicc hatására. Csak egy egészen picit, épphogy csak figyelmeztetőleg, de ez bőven a legnagyobb lehordással ért fel, amit Tarassian valaha kapott a Geliar mesterétől. Szótlanul, komoran haladtak át a téren, Acléan körül a levegőt olyan sötét baljóslatúság ülte meg, mintha maga a dögvész emberi manifesztációja ereszkedett volna alá Terakh síkjára. Még a kadmetek is elkerülték, valami zsigeri ösztöntől vezérelve.
Ahogy közeledtek a Dicsőséghez, egyre hangsúlyosabbá vállt a levegőben a perzselt fa és a lúgos hamu illata, és egyre élesebben kivehetővé vállt Vektaran szűnni nem akaró, kadmet nyelvű átkozódásának moraja.
A fogadó tulajdonosa észre sem vette a közeledőket - figyelmét egy ágrólszakadt, félkadmet figura kötötte le, aki a rongyai között egy pár némileg eldeformálódott kupát rejtegetett, nem túl nagy sikerrel, tekintve, hogy az inge Vektaran markában volt, és a kupák pedig a nadrágderekába tűzve. A jelentnek egy szédületes pofon vetett véget, mitől a csavargón elszállt, a poharak pedig halk klinggel landoltak a földön. Vektaran még pár keresetlen megjegyzést üvöltött a fickó után, majd lendületesen belerúgott az egyik látszólag épen maradt oszlopba. A fa megroppant. Reccsenések kíséretében odvas, szenes repedések nyíltak a felületén, majd lassan dőlni kezdett. Végül hatalmas hamufelhőt pöffentve az égre maga alá temetett egy másik lelkes gyűjtögetőt. Elhaló nyöszörgés jelezte a szürke por alól, hogy az illető még él.
Eddigre Acléan és Tarassian már a Dicsőség egykori ajtajának megmaradt keretei közé értek, úgyhogy a felcsapó hamu őket is finom, szürke réteggel borította be.
Tarassian alig pislogta ki a szeméből a port, mikor valaki, szinte csak játékosan kardlappal a vádlijára csapott.
- Ektu mar kashddol, Tar. - hunyorított fel rá a dereka magasságából ifjabb Vektaran. A kölyök úgy általában nem tűnt feldúltnak, sőt mi több, teleszájból vigyorgott. - Ma nincs edzés.
Közben Acléan céltudatos léptekkel megindult Vektaran felé, hátrahagyva Tarassiant ifjú barátjával.

Gemorick
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Admorak Főtere

Témanyitás  Tarassian on Kedd Jún. 20, 2017 2:28 pm

A sors négyszögletű kereke - Tarassian

Por és hamu. Nem mintha ez meglepne itt Terakhon. Sőt igazából a Kadmor Dicsősége most lényegült át Terakh tömör esszenciájává. Por, hamu, aggresszivtitás. Már csak egy antilopló hiányzott volna, hogy teljes legyen a kép.
Épp a belélegzett kormot köhögtem fel, és töröltem ki a szememből, amikor Vektaran Kettő felbukkant. Meg se lepődtem baráti üdvözlésén, inkább csak céltudatosan, ámde burkoltan, mintegy véletlen ráráztam a hajamból a hamut. Amúgy se fogja zavarni, engem meg egy kis elégtétellel tölt el.
- Ektu mar kashddol, vemad! - viszonoztam a köszönést. Miért vigyorog ennyire az a kölök? Annak örül, hogy nincs edzés, vagy annak, hogy valami izgalmas történik? - Nem is azért jöttem. Vektaran küldött értünk. - Felköhögtem a torkomat kaparó maradék koszt,mintha még egy kis füst pamacsot is láttam volna...- Hogy történt? - intettem fejemmel a leégett romok felé. Közben távolról szemléltem Acléant és Vektarant.
- Azt hiszem, jobb ha itt várunk. - Guggoltam le Vektaran Kettő mellett. - Nem akarnék láb alatt lenni most.
Tarassian
Tarassian
Játékos

Hozzászólások száma : 23
Tartózkodási hely : Domhan

Karakterlap
Név: Tarassian Ehrelit
Rang: Kalandor
Mana:
198/198  (198/198)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Admorak Főtere

Témanyitás  Gemorick on Hétf. Jún. 26, 2017 9:32 pm

Tarassian- A Sors négyszögletű kereke

Ifjabb Vektaran a hátán hordott tokba lökte az ousanját. A kard, hüvelyesült majdnem a bokájáig ért, a kis nyavalyás mégsem bukott el benne soha. Feltehetőleg a pengepár már elválaszthatatlan részét képezte a szervezetének és komoly nehézségekbe ütközött volna lefeszegetni őket a gyerekről.
Vektaran, az ifjabb, nem válaszolt azonnal. Először arrébb rúgott egy szenes fadarabot, majd lelkesen, úriasan eltartott kisujjal nekiállt a fülében bányászkodni.
- Felgyújtották. Nem egyértelmű? A fogadók nem szoktak Husss! elégni csak úgy, a levegőégtől.
Ezzel felvillantott egy újabb vigyort. Így közelről nézve nem a gyerekes izgalom sütött a vonásairól - inkább úgy festett, mint egy markát dörzsölgető uralkodó, akinek épp az imént szolgáltattak remek casus belli-t a szomszéd birodalom lerohanásához. Fanatikus, kadmet monomániától égő vigyor volt ez, és a bosszúszomj jelentette hozzá a tüzelőt.
- Amúgy...- tette hozzá csak úgy mellékesen. - Valami pusztabeli fazon volt, egy szál szoknyafélében. Az egyik törzsvendégünk látta, ahogy csóvát dobott a tetőre, aztán illa berek... - itt megengedett magának egy nyújtózkodást és fél szemmel felsandított Tarra.- Jut szemebe. Hagyott egy üzenetet. Címzés: A népárulóknak.
Gemorick
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Admorak Főtere

Témanyitás  Tarassian on Kedd Júl. 04, 2017 4:48 pm

A Sors négyszögletű kereke - Tarassian

A kis szemtelen. Majd háromszor akkora vagyok mint ő, és kétszer olyan idős. Erre meg képes úgy tenni, mintha hülye lennék, aki azt hiszi, hogy minden kocsma idejében elérkezik az a pont, amikor kedve támad spontán öngyulladni.
- Pusztabeli fazon? Az aztán ritka lehet errefelé. - jegyeztem meg az orrom alatt. Egyáltalán, mi az, hogy Népáruló? Ezek kadmetek. Itt nincs nép. Itt csak sok Én van. Esetenként pár törzs, de az is csak indoknak egy újabb összecsapásra. Az egyetlen példa az összefogásra az Ark'Seguth betörés volt, de az is csak mert egy rendkívül karizmatikus bolond az élükre állt, és mert nagy bunyónak ígérkezett, ahol sok dicsőséget és trófeát lehet szerezni. Ezt egyáltalán nem nevezném népnek... - Egyáltalán idevalósi volt a szoknyásürge? Nem valami gyütt-ment, aki úgy gondolta felcsap pusztai vadembernek? - Mindezt persze könnyed, nemtörődöm hangon mondtam, hogy Vektaran Kettő is érezhesse, hogy nincs kritika a szavaimban.
Guggoltam még egy keveset a kölök mellett, figyelve Vektarant és Acléant, hogy vajon már elég biztonságos számomra is a helyzet, és közben le-le ráztam hajamról és kabátomról a pernyét.
- Na jó, odamegyek. - egyenesedtem fel. - Apád küldetett értünk, szóval, valamit biztos akar.
Helyére rángattam az öltözetemet, hátravetettem a hajamat, vettem egy nagy levegőt és neki indultam, hogy megkísértsem Vektaran Haragját.
Határozott és biztos tempóban sétáltam oda az Acléan-Vektaran kombóhoz, mintha véletlenül se szerettem volna az előbb még felszívódni.
- Üdv mester! - Milyen jó, univerzális megszólítás is ez. - Itt vagyok. Miben segítsek?
Természetesen számítok rá, hogy Vektaran először legorombít. Ezt amúgy is megtenné, most különösképpen, olyan a hangulata. Feltehetőleg valami olyasmi jön, hogy "Hát persze, hogy itt vagy te ványadt fikráckölök..." vagy inkább kergemarha? Lehet most az jön...
Legyen akárhogy kiállom mesterem rosszkedvének árját.
Tarassian
Tarassian
Játékos

Hozzászólások száma : 23
Tartózkodási hely : Domhan

Karakterlap
Név: Tarassian Ehrelit
Rang: Kalandor
Mana:
198/198  (198/198)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Admorak Főtere

Témanyitás  Gemorick on Csüt. Júl. 06, 2017 8:55 pm

Tarassian- A sors négyszögletű kereke

Ifjabb Vektaran vigyora annyi fogra engedett rálátást, hogy egy kifejlett laestat is elismerően füttyenthetett volna a kis kadmet agyarbemutatója láttán.
- Ja, hát olyasmi, gondolom. Mit tudom én. Annak kellett lennie, mi más lett volna? A külhoniak nem szokták felgyújtani a Dicsőséget, itt alszanak.
Rövid szünet.
- Persze, lehet, hogy tévedek, de mivel abba a bitang nagy agyagtömbbe- itt az egyik épen maradt falrészlet felé intett, aminek tövében egy olyan malomkő nagyságú, majdnem feketére égett agyagdarab hevert- elég sokszor belekarcolta, hogy "Árulóji a puszták tisztasságának sokfelkiáltójel", ezért gondoltam köze lehet a dologhoz. Azért vicces, hogy domhani írással hagy üzenetet, nem? Persze lehet, hogy azt hitte, már nem ismerjük a régi jeleket. Vagy a külföldi vendégeket akarta ijesztgetni? - vállat vont. - Azért biztos, hogy teljesen őrült volt a fickó.
A kölyök még egy darabig turkálta a lábujjával a hamut, majd vállat vont.
- Hát, felőlem. De szerintem csak 'Cléan kellett neki, nem te. - újabb aggasztó vigyort villantott fel. - Lehetséges, hogy Vadhajsza lesz, és a laestatnál nincs jobb kajtató.

Aclléan és Vektaran beszélgetése igen egyoldalúan zajlott: A laer fogadós igyekezett minél többet kiszedni kadmet kollégájából, de az inkább csak bosszús morranásokban és cifra káromkodásokkal válaszolt. Tarassian felbukkanása egy kissé még ezt az akadozó párbeszédet is megakasztotta.
- Látom. - dörmögte a saskarmú fogadós. - Ma nem lesz edzés.
Acléan arca erre úgy rándult össze, mintha aszlagkeserbe harapott volna. Mozdult, hogy vagy bátorítóan vállba veregesse, vagy tarkón vágja a kadmetet, de végül lemondóan lehanyatlott a keze.
- Tarassian, lehet, hogy jobb lenne, ha most hazamennél. Még lesz itt egy kis elintéznivalóm és nem szeretném Ceirrant sokáig kettesben hagyni a házimunkákkal.
Gemorick
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Admorak Főtere

Témanyitás  Tarassian on Szomb. Júl. 08, 2017 11:23 am

A Sors négyszögletű kereke - Tarassian

Vadhajsza. Nem kellet sokáig járatnom az agyamat, hogy kitaláljam mi is lehet az, és hogy mi is egy kajtató szerepe. Sokáig hezitálnom se kellett, hogy elhatározzam, hogy bizony részt veszek ebben. A Kadmor Dicsőségét felgyújtották. Felgyújtották! Ezt pedig nem hagyom. Már a laer becsület is azt kívánja, hogy megbosszuljam a fogadó halálát. De hogy a fogadó a (kettesszámú-)mesteremé, az egyenesen kötelezett erre. Arról nem is beszélve, hogy ismerem már egy kissé a laestatomat. Ha időnként, hagyom egy kicsit futkározni, utána nyugodtabb lesz - egy ideig.
Na meg itt van még ez a vésett felirat. Vektaran mint a kadmetek árulója? Marhaság. Előbb változik egész Terakh cukormázas erdővé és habtejszín tengerré, mint hogy Vektaran eltérjen a kadmet életmódtól. Olyan vérkadmet, hogy annál kadmetebb már nem is lehetne.
- Nincs egyedül.- fordultam Acléanhoz. - A saltusiak garantálják, hogy Ceirran megcsinálja. - Gonosz vigyor terült szét az arcomon, ahogy felrémlett az előző eset, mikor a saltusiak munkára fogták Ceirrant. - Úgyhogy az meg is lesz csinálva.
- Amúgy is, segíteni akarok. Szívesen leszek kajtató. -Alig észrevehetően kihúztam magam, hogy ne látszódjak annyira nyeglének. Persze ezzel még inkább csak Vektaran fölé magasodtam. - Arról nem is beszélve, hogy engem is hívattál. Elvégre Taraszárnyt mondott az a küldöncféleség, nem pedig Aggleányt.
Tarassian
Tarassian
Játékos

Hozzászólások száma : 23
Tartózkodási hely : Domhan

Karakterlap
Név: Tarassian Ehrelit
Rang: Kalandor
Mana:
198/198  (198/198)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Admorak Főtere

Témanyitás  Gemorick on Szomb. Júl. 08, 2017 10:46 pm


Tarassian- A sors négyszögletű kereke


Acléan már láthatóan sejtette, hova akar Tarassian kilyukadni a Ceirranos-témával.
-  Egészen más kérdés, hogy milyen állapotban volt a konyhám, miután annektálta a lovagrend.
Igaz, az ominózus eset idején a káoszt és zűrzavart inkább a Geliar dalnoka okozta, semmint a segítségére siető saltusiak, de tagadhatatlanul sokat kellett utánuk takarítani.
Tarassian második megjegyzése már kicsit nagyobb port kavart. Alig hangzott fel a kajtató szó, Acléan olyan hangot hallatott, mint egy speciális, saltusi gyártmányú, hidraulikus meghajtású kovácsfújtató.
- Kizárt. - csattant a Geliar mestere és már előre fenyegeő szemeket meresztett Vektaranra. A kadmet nem hazudtolta meg önmagát. Nemes egyszerűséggel vállat vont.
- Én nem tiltom meg. - majd rövid habozás után hozzátette. - Nem a legrosszabb tapasztalatszerzés.
- Ha túléli! - acsarogta Aacléan, s bizony, szinte már érezhetően terjengett körülötte a laestat pészmaszaga.
- Ja, nyilván. - biccentett Vektaran, olyan nyugalommal, mintha effektíve teljesen elhanyagolható tényező lenne egy vadászat során a résztvevők testi épsége.
-  Eszelős kadmetek! - tört ki az immár paprikapiros Acléanból. - Ennyi erővel a fiadat is elrángathatod egy mészárszékre!
- Nos.. gondoltam rá, hogy őt is hozom....
Gemorick
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Admorak Főtere

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.