Játékkezdés kezdőknek

Go down

Játékkezdés kezdőknek

Témanyitás  Tiarnaí on Kedd Márc. 21, 2017 5:37 pm

(WIP!)
Mivel nem csak a veterán fórumozóknak szeretnénk üzemeltetni az oldalt, úgy gondoltuk, hogy tartunk egy amolyan gyorstalpalót, hogy mindenki gyorsan megtanulhasson játszani.

Először is kezdésként ismerkedjünk meg az alapfogalmakkal, amik sokszor fel fognak tűnni az itt tartózkodásod alatt:FRPG: Forum based Role Playing Game. Azaz Fórum alapú Szerepjáték. Akár csak másutt az oldalon is szerepjáték folyik, eltérően a PC alapú, vagy az asztali alapú RPG-től. Itt fogalmazások, kisebb novellák segítségével irányíthatjuk karakterünk cselekedeteit, írhatjuk le érzéseit, gondolatait.

JK / NJK: Játékos karakter / Nem Játékos Karakter.
Előbbi egy felhasználó saját karaktere, akivel játék zajlik.
Utóbbi egy töltelékkarakter, akit a mesélő vagy - adott esetben - a játékos irányít.

PM / PÜ: Private message / Privát üzenet.

Reag / Poszt: Mindkettő ugyanazt jelenti. A játéktéren történő történetvezetés felváltva történő válaszadását nevezzük így, azaz a megírt fogalmazás kész változatát, ami bekerült a fórumba.

Topic: A fórumon található témák elnevezése. Ezeken belül zajlik a játék, vagy ezek összegyűjtik a leírásokat tartalmazó posztokat.

Játéktér: Azon topicok összessége, amelyeken belül csak játékok futnak! Ezek mindegyike egy a világban megtalálható helyszín ahol a karakterek kalandjai futnak.Térjünk is rá a gyorstalpalóra:

1. Minden egyes topicot olvass el a "Szabályzat", "Mágia" és "Fegyverek és páncélok" fórumokban! A szabályok be nem tartása ismeretük hiányában is szankciókat von maga után!

2. Olvasd el a fajleírásokat és válaszd ki azt, amelyik a legjobban tetszik! Fajváltás opció nincs a játékban, ezért ha félúton megunod a karaktert, akkor kezdheted az egész procedúrát elölről.

3. Olvasd végig, hogy milyen sablont kell követned karaktered megalkotásakor. A kisebb hibákat az adminok ugyan orvosolhatják, de ha valami hiányzik, akkor biztos lehetsz abban, hogy a karakteredet nem fogják elfogadni!


4. Ha eldöntötted, milyen fajjal, és milyen harci ágazatban fogod a karaktered indítani, akkor neki is állhatsz megírni az Előtörténetét. Ehhez a megfelelő topcban létre kell hoznod, egy új hozzászólást a karaktered nevével, és ide írni a sablon segítségével elkészített Előtörténetet.
( Ajánljuk figyelmedbe, hogy használj külső íróprogramot, mint a Word, mert ha netán rossz gombot nyomsz, elmegy az internet, stb. akkor a poszt is úszik. )
Van egy hangulatjeles dobozka is bal oldalt. Azt hagyd figyelmen kívül, a hozzászólásokban nem preferált ezek használata.
Ha esetleg a szövegdobozban nem látnád mit is írsz, akkor a felső eszközsávban bizonyára be van kapcsolva az úgynevezett "editior mode". Ez a legutolsó kis fehér papírlap szimbólum. Csak kattints rá, és már látni is fogod a szöveget.


5. Most várj, amíg egy admin elfogadja az előtörténetedet! Amint ez megtörtént, lépj át az "Adatlap" fórumra és másold át a sablonban megjelölt szükséges dolgokat, illetve az admin által kiosztott pénz mennyiségét és a manaszintedet!


6. Ha ez is készen van, akkor a profilra kattintva találtok egy olyan menüpontot, hogy "Adatlap". Ott a jellem, kinézet, és felszerelés nevű szövegdobozokat is tessék kitölteni, a már megírtakkal! A felszerelés doboz a pénzösszeggel kezdődjön!

Ha esetleg további kérdések merülnének fel, a chaten vagy privát üzenetben tájékozódhatsz. Az adminok névsora a "Nyilatkozat és Stáblista" topicban olvasható.

Gratulálunk! Sikeresen megalkottad a karaktered! Szép játékot kívánunk!
avatar
Tiarnaí
Admin

Hozzászólások száma : 25

Karakterlap
Név: Tiarnaí an Chéad
Rang: Világteremtő
Mana:
42/42  (42/42)

Felhasználó profiljának megtekintése http://domhan.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.