Pénz, bank, vásárlások

Go down

Pénz, bank, vásárlások

Témanyitás  Tiarnaí on Kedd Márc. 21, 2017 5:50 pm

A pénz kérdése mindenhol fontos tényező, ez Domhanon sincs másként. Amikor az átjárók megnyíltak és Domhanon elkezdett kialakulni a kereskedelem, először csereértékek voltak, de sajnos nagyon gyorsan megbukott ez a rendszer. Ezért a világ vezetői megegyeztek, hogy a közös valutaalap az országok aranyletétje lesz, amit beolvasztanak és aranypénzt vernek belőle. Egy aranypénz nagyjából 2 grammot nyom, emiatt is fontos, hogy egy játékosnál összesen 4000 aranypénz lehet, ami 8 kg-ot jelent. A nagyobb értékek kibocsátására ún. váltókat használnak, melyek a modern csekkekhez hasonlóak, és vérrel pecsételik le őket. Persze lehet ilyenkor tervezgetni, hogy ha valakit megölünk és veszünk a véréből, akkor hozzáférünk a teljes vagyonához, de ez egy halva született ötlet, mivel a testünk elraktározza a vele történt események impulzusait, érzéseit, ezért egy gyakorlott húsmágus könnyedén kiszúrja a turpisságot.
Na de mi történik azzal a pénzzel, melyet nem hordunk magunknál? Erre ad megoldást a Domhani Központi Bank, mely minden világban több kirendeltséggel rendelkezik. Vezérigazgatója 10 évenként cserélődik, és mindig más nép tagja lesz a vezető. Jelenleg egy Saltusi üzletember a vezérigazgató. Minden bankfiókban dolgozik legalább egy húsmágus, elvégre ez a mágiaág képes a legjobban megőrizni a betett pénzt. Amikor valaki számlát nyit, akkor adnia kell magából valamit (vér, hajszál, bőrdarab) amivel képesek beazonosítani az illetőt és a széfjéhez vezetni, hogy a számlához és letett pénzhez hozzáférjen. Evégett, ha egy halottól veszünk vért, a bankár tudni fogja, hogy az ügyfél nem önszántából adott hozzáférést a széfhez.

A pénzmozgás legalapvetőbb formája a vásárlás. Így tudunk a legkönnyebben hozzájutni új felszereléshez vagy akár egy pár csecsebecséhez, éppen ezért elkerülhetetlen, hogy górcső alá vegyük.
Akár kalandon, akár kalandon kívül, de mindenkinek jeleznie kell, hogy lebonyolított egy üzletet. Ezt a "Vásárlások" fórumban tehetitek meg, ahol ki kell kikeresnetek a karakter nevéhez rendelt topicot és ott tudtunkra adja az üzlet részleteit: melyik kalandban történt a vásárlás (esetleg kalandon kívül vagy kötetlen játék során), mennyi pénzt költöttetek, illetve hogy az adatlapon módosítottátok-e a rendelkezésére álló pénz mennyiségét. Amennyiben ez utóbbi nem történik meg, az admin csapat automatikusan azt fogja feltételezni, hogy ez NEM történt meg, ezért ŐK IS LE FOGJÁK VONNI A PÉNZT! Éppen ezért kérünk titeket, hogy fordítsatok különös figyelmet pénzügyeitek kezelésére!
Az ötlet Zache Wentől származott, ezúton is szeretnénk köszönetet mondani neki!
avatar
Tiarnaí
Admin

Hozzászólások száma : 25

Karakterlap
Név: Tiarnaí an Chéad
Rang: Világteremtő
Mana:
42/42  (42/42)

Felhasználó profiljának megtekintése http://domhan.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.