Kadmet fegyverzet

Go down

Kadmet fegyverzet

Témanyitás  Gemorick on Vas. Márc. 12, 2017 2:23 pm

Kadmet fegyverzet:

A kadmet ipar nem épp a felülmúlhatatlan minőségéről híres, de ha egy valamihez értenek, akkor az a fegyverkovácsolás. Egész pontosan a pengéké, hiszem szívükhöz kevéssé állnak közel az íjak, puskák, gránátok, nagy hatótávolságú ágyúk és társaik.
Mivel a kadmet gyerekek már akkor elkezdenek tanulni vívni, mikor már el tudják bírni a a kardokat, a tradícionális harcmodoruk is erre épül. Tradicionálisan ikerfegyverekkel küzdenek és nyugodtan kijelenthetjük, tökélyre fejlesztették a kétkezes harcmodort. Az alábbi fegyverek közül ennek okán az Ousan vagy az Elgan használatára minden kadmetet megtanítanak.Közelharci fegyverek:

Ousan:
A kadmetek legklasszikusabb fegyverei az egyenes pengéjű, edzett acélból készült ikerkardok, az Ousan. Igen, a szónak nincs többesszáma, elvégre a kadmetek is inkább egy halálos egységként tekintenek rá, amit történetesen két kézben kell forgatni. Az Ousan egyszerre alkalmas lovas és normál forgatásra, ami Terakh síkjain a minimum az életbenmaradáshoz. Minden Kadmet megtanulja használni, ehhez persze el kell sajátítaniuk a kétkezes vívás minden csínját-bínját. Az Ousan pengék kicsivel rövidebbek egy méternél, markolatukat csontból készítik és lófarokforgóval díszítik.
Ár: 4500 arany

Tezmut:
A félelmetes Kadmet csuklókések bronzból készült, félhold alakú, karra csatolható pengék. Főleg párbajokban használják, elvégre ahhoz, hogy támadni tudjanak, muszáj közel kerülni az ellenfélhez. A Tezmut kialakításából kifolyólag nehéz halálos sebet ejteni, ezért kimondottan kedvelt a pozíciókért folyó küzdelmekben (ami mint tudjuk, mindennapos gyakorlat a kadmetek között). Ívelt, hosszabb pengéjű változatát a domhani bérgyilkoscéhek is előszeretettel használják.
Ár: 2000 arany

Elgan és Muz'rek:
Az Elgan egy Ousanhoz hasonló, de ívelt pengéjű kard, amit a Muz'rek névre hallgató horogkés egészít ki. Utóbbi csupán alkarnyi hosszú, két oldalt villa szerű horgokkal ellátott fegyver, elsősorban lefegyverzési manőverekben használják. A bevált gyakorlat szerint a harcos megakasztja a Muz'rekkel az ellenfél kardját, hogy aztán a védtelenné vállt törzsbe, fejbe, végtagba hasítson az Elgannal.
Közkedveltsége egy kicsit alatta marad az Ousanénak, de így is rengeteg kadmet használja fő fegyvereként.
Ár: 4500 arany

Tulerol pengéi:
Alkar hosszúságú, keskeny, kétélű ikerpengék, bőrcsíkokkal tekert csontnyéllel. Érdekes sajátossága, hogy a sima, szinte kékes fényű penge egyik éle sima, a másik recézett, amely meglehetősen sok felhasználási módra ad lehetőséget. Egyszerre használható közelharcban és dobókésként. Minimum négy párat hordanak maguknál Tulerol követői, de persze erre a pengefajtára Domhanon is nagy a kereslet.
Ár: 600/pár

Háromágú terelőkorbács:
Hivatalosan nem fegyver, de ezzel is meg tudja védeni magát egy igazi Kadmet harcos. A bőrrel borított hosszú nyél három rövid fonott szíjban végződik, mindegyik végén ólomgolyó. Emberen borzasztó csúnya sebeket ejt, de halálgödrökben ennek ellenére nagyon kedvelt feygver.
Ár: 1100 arany
avatar
Gemorick
Admin

Hozzászólások száma : 146
Tartózkodási hely : Saltusi Torony

Karakterlap
Név: Gemorick Tranavalos
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.