Domhan történelmének fontosabb pillanatai

Go down

Domhan történelmének fontosabb pillanatai

Témanyitás  Falondril on Hétf. Ápr. 03, 2017 9:09 pm

- i. e. 100 körül: A sárkányok meglátogatják Shandarát és megnyitják a portált Bheitre. A legelső kromat törzsekben kialakul a sárkánykultusz, mely az elkövetkezendő évszázadok folyamán fokozatosan radikalizálódik.
- 1: A sárkányok megnyitják a portált Domhanra, ezzel elindítva a domhani nép fejlődését.
- 211: A domhaniak felfedezik a puskaport
- 308: A vidathari portál megnyílása.
- 323:A faeldek enyhe bizalmatlansága a domhaniakkal szemben az egységes Faeld Birodalom kikiáltását vonja maga után.
- 324: Az első állandó faeld település létrehozása Domhanon
- 387: A seguth-anduri portál megnyílása. Az ark'seguth-ok gyorsan összebarátkoznak a domhaniakkal, de a faeldekkel szemben kicsit tartózkodóbbak.
- 388: Az ark’seguthok egy kicsi falu építésébe kezdenek Domhanon, de a klíma miatt csak egy kereskedelmi telepet állítanak fel, nem egy állandó települést.
- 457: A laederrani portál megnyílása. A Nyugati Erdőségek keleti oldalán nyílik a kapu, mely közel esik Domhan városához.
- 493: A terakhi portál megnyílása. A kadmetek rögtön megkezdik életmódjuk "exportját".
- 494: A faeldek őrjáratokat szerveznek a kereskedelmi útvonalak mentén, hogy visszaszorítsák a kadmet fosztogatókat.
- 531: A saltusi portál megnyílása. Az ő portáljuk a laederranitól valamivel északabbra nyílik. A közelség, valamint az élénk kereskedelmi kapcsolat szoros barátságot alakít ki a két nép között.
- 532: Egy kadmet fosztogató csapat rajtaüt egy saltusi karavánon, de azok sikeresen elkergetik őket. Tettüknek gyorsan híre megy, ezért minden faj zsoldosként kezdi alkalmazni őket.
- 533: A saltusi falu megalapítása Domhanon.
- 534: A laer falu megalapítása Domhanon, közvetlenül a saltusi szomszédságában.
- 694: A saltusiak, laerek és faeldek által alapított települések "ránőnek" Domhan városára.
- 696: Domhan városának egységesülése
- 700: A Saltusi Lovagrend megalakulása.
- 734: Beldar Haligran hatalomra jutása Seguth-Anduron.
- 737: 1. ark’seguth-kadmet háború. A háború apropója egy kadmet rajtaütés az egyik kereskedelmi karavánon. A seguthok az „Oszd meg és uralkodj!” elvén egymás ellen uszítják a szétforgácsolt kadmet törzseket. A megmaradtak csak kevés ellenállást tudnak tanúsítani. A többi faj nem avatkozik közbe, mivel ez véget vet a kadmet portyáknak.
- 738: Kadmor felemelkedése. Törzsét sikeresen győzelemre vezetve egy ark’seguth őrjárat ellen, egyre nagyobb támogatottságot kezd élvezni, míg végül egy világméretű lázadás során elűzi a seguth megszállókat Terakh-ról. Az ark’seguthok, hogy fedezzék a vereség költségeit, megkezdik Domhan városának és környékének fosztogatását. Mivel Beldar tagadja, hogy köze lenne hozzájuk, a Lovagrend nem avatkozik közbe.
- 744: 2. ark’seguth-kadmet háború. Bár háborúnak nem nagyon lehet nevezni, mivel Seguth Anduron hamar beáll a tél, és a portál körül egy vastag jégfal nő. (A természeti jelenség mellett 200 pacifista Ar'kseguth mágus is közreműködött ebben, őket Beldar kivégezteti, de még így is ki kell várnia az olvadást, hogy a hadmozdulatait folytathassa)
- 745-747: Ark’seguth-faeld háború/Jég háborúja. A háború kitörésekor mindkét fél követeket meneszt a saltusiakhoz és a laerekhez, felszólítva őket, hogy ne avatkozzanak közbe. A háború folyamán Domhan városának egy negyedét porig rombolják, Vidathar központi régióit pedig feldúlják a seguthok. A konfliktust az zárja le, hogy egy zendülés során a seguthok megölik Beldar Haligrant, majd elhagyják Vidathart. Ezután elzárkóznak Domhantól. (A Rituálé, és Seguth Andur végleges eljegesítése)
- 748-766: A faeld Polgárháború.
- 767: Megkezdődik Domhan város infrastruktúrájának kiépítése, valamint a Saltusi Torony építése.
- 769: Felépül a Saltusi Torony.
- 783: A shandarai portál megnyílása. A kromatok rögtön erőszakos térítésbe kezdenek, de a Saltusi Lovagrend kíméletlen reakciója jobb belátásra kényszeríti őket.
- 800: A Dekád.
- 805: A lod'forhani portál megnyílása.
- 845: A jelen.
avatar
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.