Faeld fegyverzet

Go down

Faeld fegyverzet

Témanyitás  Falondril on Szomb. Ápr. 01, 2017 8:08 pm

Kékfa rövidíj
Kékfából készült visszacsapódó reflexíj. Kicsi mérete (felajzott állapotban alig fél m hosszú) miatt ideális a lovas íjászok számára, azonban páncélátütő erejének limitáltsága miatt a hadsereg más egységei nem használják. Olcsó mivolta azonban ideális vadászfegyverré teszi.
Hatótávolság: 400-500 m (ballisztikus íven)
Ár: 1.500 arany (+6 arany/nyíl)

Kékfa hosszúíj
Kékfából készült hosszúíj. Felajzott állapotban 1,8 m hosszú, mely nagy hatótávolságot és (megfelelő nyilat alkalmazva) páncélátütő képességet eredményez. Mérete miatt alkalmatlan lovas íjászatra, azonban gyalogsági alkalmazásra ideális.
Hatótávolság: 1,2-1,5 km (ballisztikus íven)
Ár: 2.500 arany (+8/10 arany/nyíl)

Feketeacél tőr
Kétélű, 20 cm hosszú pengével ellátott tőr. Keresztvasa kicsi, és inkább csak azt jelzi, hogy hol ér véget a markolat, és hol kezdődik a penge. A markolat általában kékfából van, de megrendelésre akár csontból készült is kapható. Recés mintázatot vésnek bele, ezért nedvesen sem csúszkál a kezünkben.
Ár: 500 arany

Feketeacél rövidkard
Egykezes, fél méter hosszú, kétélű pengével rendelkező kard. Keresztvasa kicsi, de éppen elég nagy ahhoz, hogy biztonságosan lehessen vele hárítani a csapásokat. Markolata bőrrel bevont fából van. Markolatgombja egy tömör, feketére festett krómgolyó, mely biztosítja a kard egyensúlyát. A faeld történelem korai időszakában a legelterjedtebb fegyver volt, mára azonban csupán másodlagos fegyverként fellelhető.
Ár: 2.500 arany

Feketeacél hosszúkard
Másfél kezes kard, kétélű pengéje 80 cm hosszú. Hosszú keresztvasa ideális párbajfegyverré teszi, markolata fémből készül és bőrrel vonják be. Markolatgombjába általában egy drágakövet ágyaznak. Manapság már csak tiszti, illetve lovassági fegyverként jeleskedik a hadseregben, illetve ez az íjászok és a csatamágusok másodlagos fegyvere.
Ár: 4.500 arany

Feketeacél buzogány
Egy hosszú fémrúd végére erősített fej, melyet hat darab háromszög alakú fémlap alkot. A markolat, bőrborításának köszönhetően, enyhén vastagabb, mint a nyél többi része. Gyalogsági változata 70 cm, lovassági változata pedig 1 m hosszú. Kiegyensúlyozatlan fegyver, azonban ez teszi igazán hatásossá páncélozott ellenfelek ellen. Ez a legelterjedtebb fegyver az egész faeld hadseregben. Láncos változata (melynek nyele kékfából van) sokkal ritkább, de megrendelésre bármikor elkészíttethető.
Ár: 3.500 arany

Feketeacél pallos
Másfél méter hosszú, életlen pengével ellátott kétkezes kard. Hogy miért életlen? Ennek a fegyvernek nem az a célja, hogy az ellenség életének mihamarabb véget vessen, hanem a különböző szúrófegyverek által alkotott akadályok megszüntetése. Félreértés azonban ne essék: nem kellemes élmény, ha egy pallossal a fejünkre csapnak egyet.
Ár: 5.000 arany

Feketeacél kopja
A lovasrohamok kedvelt fegyvere, ez egy fokozatosan vékonyodó, két méter hosszú farúd, egy feketeacél heggyel. Általában egyszer használatos fegyvernek bizonyul, mivel a rohamok során könnyen eltörik, de megfelelően használva nagy pusztítást tud véghezvinni az ellenség soraiban.
Ár: 1000 arany

Feketeacél pika
Egy négy méter hosszú kékfanyél végére erősített lándzsahegy és kampó. Hosszából adódóan tökéletes rohamok megállítására, a kampó pedig hasznos lehet az ellenség lefegyverzésére vagy lovasok földre ráncigálására.
Ár: 4.000 arany


Karon’ta
A karon’ta gyakorlatilag egy másfél méter hosszú bot, két végén egy-egy 25 cm hosszú pengével. A nyél közepén egy fél méter átmérőjű tárcsa található, hogy védelmet tudjon nyújtani a távolharci támadásokkal szemben. Rendkívül rugalmas fegyver, persze csak ha tudjuk használni. Csak a Faeld Elit Gárda tagjai rendelkezhetnek vele!
Ár: N/A

Kis vasfapajzs
Fél méter átmérőjű, vasfadeszkákból álló, kör alakú pajzs. A fát egy vékony feketeacél réteg fedi, melyet a pajzs közepén a pajzsgomb, peremén apró szegecsek erősítenek hozzá. Két tartószíjával tökéletes stabilitást nyújt a használója számára.
Ár: 2.500 arany

Nagy vasfapajzs
Lekerekített sarkokkal rendelkező, konvex deltoidra emlékeztető alakkal készített pajzs. Lovassági pajzs, célja a használó és a hátas védelme egyszerre. Vasfadeszkáit vékony feketeacél réteggel fedik le, melyet a pajzsgomb, illetve a peremen található szegecsek rögzítenek.
Ár: 3.000 arany

Páncéltunika
A páncélzat alatt hordandó gyapjúkabát és nadrág. Sokrétegű, hogy a bejövő ütések erejét a lehető legjobban elnyelje, ennek azonban az ára, hogy meleg.
Ár: 300 arany

Feketeacél láncing
Egymásba fonódó, ezernyi feketeacélból készült gyűrű alkotta testpáncél. A kart teljes mértékben lefedi, lefelé azonban csak combközépig ér. Könnyű, a mozgást nem gátolja, és meglepően ellenálló a közelharci fegyverek ellen, de távolsági támadások ellen érdemesebb valami erősebbet keresni.
Ár: 5.000 arany

Feketeacél mellvért
Lemezvért, mely a torzó védelmét hivatott elvégezni. A mellkasi részt két egymáshoz szíjazható, enyhén domború felületű páncéllap védi, a hasi területet pedig egymás fölött elcsúszó fémlemezek, ezzel biztosítva mozgási szabadságot. Magába foglalja a vállvértet is.
Ár: 7.000 arany

Feketeacél karvért
A felkar és az alkar védelmére szolgáló hajlított fémlemezek. Mindkét elem kétrészes, melyeket szíjakkal erősítenek egymáshoz, és ezáltal a karhoz. A kettő közötti kapcsolatot a gömbölyded lapocskákból álló könyökvért biztosítja.
Ár: 3.000 arany

Feketeacél páncélkesztyű
Egy egyszerű bőrkesztyű külső felére varrt fémlemezek. Az utolsó ujjpercet nem fedi le, hogy viselője szabadon varázsolhasson harc közben is. A lemezeket úgy rendezték el, hogy egymáson elcsússzanak, így nem gátolva az ujjak mozgását. A csukló védelméről is gondoskodik.
Ár: 1.500 arany

Feketeacél lábvért
Az ágyék, a comb és a lábszár védelméről gondoskodó hajlított fémlemezek. Minden részelem kétrészes, hogy megfelelően biztosítani lehessen a védeni kívánt testrész elülső és hátulsó oldalát is. A térdvédő a sípcsonti elemhez tartozik.
Ár: 5.500 arany

Feketeacél lemezcsizma
Egy kipárnázott bőrcsizma külső felére varrt fémlemezek. Bokakörzéseket ugyan nem fogunk végezni benne, de relatíve nagy szabadságot biztosít a lábfej mozgásának.
Ár: 4.000 arany

Feketeacél sisak
Alaposan kipárnázott fémsisak, melynek felső része egy sárkány felső állkapcsát ábrázolja. Az arcot egy vékony, száji részénél lyukacsos fémlap védi, a szemeknek pedig pontosan megfelelő nagyságú nyílásokat hagytak, hogy a katona jól láthasson. A sisak oldalán vékony egy vékony sáv biztosítja, hogy a viselő hallja a parancsokat.
Ár: 3.000 arany
avatar
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.