Kadmor sírja

Go down

Kadmor sírja

Témanyitás  Severtir on Kedd Márc. 21, 2017 4:28 pm

Kadmor sírja
közbiztonsági szint: közepes

Minden kadmetek legnagyobbjának nyughelye Admoraktól délre, két heti járásra található. A kadmetek egyetlen olyan zarándokhelye, ahova mindannyian elmennek életük során legalább egyszer. A sírhoz tartó zarándokok fehér agyaggal festik be arcukat ezzel is jelezve úti céljukat, ami különösen fontos, mivel zarándokúton lévő kadmetet szigorúan tilos megtámadni. Aki ez ellen tesz Kadmor haragjával néz szembe.
A sír maga közvetlenül nem látogatható, mivel Terakh legnagyobb természetes barlangjában helyezték örök nyugalomra istenüket, amely egy közeli forrásnak köszönhetően színültig van vízzel. Kadmor testét a víz ideiglenes elvezetésével sikerült elhelyezni a barlang legtávolabbi és legmagasabb pontján, majd torlaszok megszüntetésével a víz visszaáramlot, ezzel örökre lezárva a különös sírboltot. A vízből inni, vagy úszni szigorúan tilos, de apró fiolában mindenki haza vihet magának egy keveset amulettként.
Mivel a víz szinte a teljes barlangot ellepi a zarándokok a barlang előtt róják le tiszteletüket legfőbb vezérüknek. A kadmetek hagyományosan egy-egy fétist vagy győzelmi jelvényt, hagynak a barlang szája mellett álló ikersziklák talpánál. Mára a faragott sziklatömbök eltűntek az ott hagyott emlékek alatt, amik így különös, kaotikus gúlákat alkotnak.
avatar
Severtir
Admin

Hozzászólások száma : 35
Tartózkodási hely : Domhan

Karakterlap
Név: Sevetir
Rang: Apró Szerencsék Felemelkedettje
Mana:
1135/1135  (1135/1135)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.