Faeld névadási segédlet

Go down

Faeld névadási segédlet

Témanyitás  Falondril on Pént. Márc. 24, 2017 3:25 pm

Ahhoz, hogy megértsük a faeldek névadási szokásait, ahhoz tisztázni kell egy pár alap dolgot a nyelvükkel kapcsolatban. A faeldek nyelve, lágy és könnyed, a szavak szinte maguktól gördülnek le a nyelvedről. A kemény hangzókat nem szeretik (pl.: "k", "t", "s"), ezeket általában egy "h" hanggal tompítják, mely alól egyedül az "r" a kivétel. Nagyon gyakori az "ae" diftongus, mely "é"-ként ejtendő. A "ph" nem olvad össze diftongussá, ugyanúgy "p"-ként ejtendő! Ritkán, de előfordul, hogy két ugyanolyan magánhangzó áll egymás mellett, ez főleg a Jég háborúja előtti neveknél figyelhető meg. A szavak egyaránt végződhetnek magán- és mássalhangzókra.


A női nevek "-a"-ra, "-i"-re vagy "-e"-re végződnek, míg a férfinevek "-o"-ra és minden mássalhangzóra. A keresztnév megelőzi a családnevet.
A keresztnevek általában 3-4, maximum 5 szótagosak. Ennél hosszabb ritkán fordul elő.
Egyes családnevekben felfedezhető a "di'hna" szócska. Ez olyasmi, mint a németben a "von" vagy a franciában a "de": a család származási helyére utal. A földi megfelelőjével szemben azonban, ez nem hordoz magában nemesi rangot.
Nézzünk is egy-egy példát tipikus faeld nevekre:


NATHAMIR DI'HNA LEADORI, Leador városából származó család férfitagja. Tegyük fel, hogy van van egy húga, akinek a neve DAERINA DI'HNA LEADORI.
Szeretném még egyszer kihangsúlyozni, hogy az itt leírtak NEM kötelező érvényűek. Csupán tanácsot adunk azoknak, akik autentikusabb nevet akarnak adni karakterüknek.
Falondril
Falondril
Admin

Hozzászólások száma : 69

Karakterlap
Név: Falondril Thaeri
Rang: Faeld császár
Mana:
2500/2500  (2500/2500)

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.